"Вагнер" се опасяват от възможна украинска контраатака

Руските сили атакуват Западен Бахмут
22 апр 2023 08:17, Александър Попов
64
"Вагнер" се опасяват от възможна украинска контраатака
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските щурмови части водят боеве в Западен Бахмут, последната част от обсадения украински град, все още намираща се под контрола на силите на Киев, предаде Ройтерс.

Украинските и руските сили се сражават от месеци за източния украински град, от който до голяма степен са останали само развалини. Министерството не даде повече подробности за актуалния развой на битката.

Киев заяви, че руските войски са постигнали някои успехи в ожесточените сражения за Бахмут, но добави, че украинските сили владеят положението.

"Решенията се вземат в зависимост от военната целесъобразност", написа в социалната мрежа Телеграм украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр.

За щурма на Бахмут Русия в значителна степен разчита на силите на частната военна компания "Вагнер", чийто командир Евгений Пригожин изрази безпокойство от възможна украинска контраатака.

"Днес убиваме тези, които са обучени в Украйна, но тези, идващи от Германия, ще бъдат технологично образовани", каза той в аудиозапис, разпространен в Телеграм от неговата пресслужба. Очевидно той има предвид украинците, които ще бъдат обучавани в Германия на американски танкове "Ейбрамс", предоставени от САЩ.

"Западът е предоставил над 230 танка и 1500 други бронирани машини. Дори само това стига за оказване на сериозна съпротива."

Пригожин предвижда, че Украйна ще удари, когато земята изсъхне след пролетните дъждове, тъй като в момента калта по украинските полета е много трудно проходима за военната техника.

"Те ще нападнат. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят, а ние трябва да се съпротивляваме", каза той./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
4
 
! Отговори
генерал смърт преди 1 година
До Агент на Путин и ще пее Кобзон вагнер ще свири А ТИ В ПУБЛИКАТА ... БАХМУТ ЕДВА ЛИ ЩЕ ПАДНЕ
48
7
 
13
 
! Отговори
Агент на Путин преди 1 година
Това , което е сигурно е че Денацификацията, Демилитаризацията, ДеLGBTQизацията , Депедераизацията, Депедофилизацията и Дезоофилизацията на НАТО ПРАЙД тече с пълна сила !!! Вся Власть Путину!!!
47
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че контраатака ще има е сигурно, че руснаците няма да удържат, и това е сигурно.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добрата отбрана е нападението. Така ни учеха в казармата по бай Тошово време. Две години и три месеца на границата с Турция трепехме мечки вълци зайци лисици и свраки. Хора през тези години не сме засичали щото всички знаеха че ако тръгнат да минават границата ще бъдат убити. В повечето случаи стреляхме без предупреждение откакто едни диверсанти бяха убили граничари на Сръбската граница. Имахме заповед да стреляме на месо без много приказки. Сега границата е жив майтап.
45
8
 
12
 
! Отговори
Агент на Путин преди 1 година
Музикантите от руската виртуозна Heavy Metal група WAGNER канят на грандиозния си концерт в Артьомовск всички фенове укропитеци и трансевроизвратеняци от НАТО ПРАЙД !!! Мениджърът на групата Пригожин гарантира за всички присъстващи трансевроатлантици безплатни еднопосочни билети и безплатни операции за смяна на пола !!! Налични са 72 опции !!! Кееффф!!! Поканени са да присъстват и всички българи транснеолиберални трансатлантици които все още не могат да се определят какви същества са всъщност!!!
44
10
 
10
 
! Отговори
Сливен преди 1 година
Руските ще ядат хурката, нали ни обявийа за врагове, ще пием по една ракия като паднат
43
7
 
9
 
! Отговори
Wanker PMC преди 1 година
Мислихме се за най лудите и добрите и Киев щеше за 3 дни ама укропите ни понабиха и се оказват по силни и повече от очакваното
42
7
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Руснаците там използват климатично оръжие което "кара облаците да валят" и там постояно вали,таквоз чудо преди не е имало и нито може да се контраатакува,нито може да се избяга...всичко се обстрелва ,само полята не се обстрелват,но там е кал до ушите и как ще си изтеглят с техникатаси -никак..
41
3
 
8
 
! Отговори
Пирожкин преди 1 година
Уж ние трябваше да ги сготвим а вече те ни пекат на бавен огън
40
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не спирате да подхранвате надеждите на евроатлантиците виртуално. Неуморни сте. Всяка секундичка пониква нова бомбастична статия, която обнадеждява морните им чела. Ама ако това вършеше истинска работа, щяхте да пърхате от щастие, а нещо не ви виждам да пърхате. И това украинско контранастъпление вече стана легендарно.
39
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлянтекът по правило е неграмотен, некадърен и мързелив и затова и беден - живее при баба си и няма 1000лв. да даде за Украйна. Пре6ива бабата да му даде пари за цигари от пенсията и гласува за "европейска МРЗ". ПП. И е страхлива лицемерна ми'ш'ка, която се крие зад клавиатурата...
38
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атлантиците, днес пре6ихте ли бабите си да ви дадат пари за цигари и за чашка Лаваца от уличен автомат?
37
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали тия от Вагнер са се притеснили от възможното украинско настъпление в Бахмут,още миналата седмица и американци,и англичани казаха,че украинските войски са напълно обкръжени в Бахмут и нямат шанс ,и съотношението на загубите в жива сила е на един убит руснак се падат седем убити урки...
36
5
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Който е писал и пуснал този материал явно не познават "Вагнер"всичко написано е лъжа за ид..ти.
35
5
 
15
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Фейк нюз
34
9
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Като Вова ли, бе кратуно? Който освен че е ваксиниран, страда и от тежка параноя да не се зарази от Ковид. Или като онзи другият руски нацист Жириновски, който хвърли топа след многократни ваксини? Жалки сте, кратуни!
33
0
 
0
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Ти май си се разтреперил от рано сутринта..балък!
32
7
 
6
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Каква офанзива ще направят като нямат самолети и хеликоптери? Само глупаците може да вярват в успеха на укрите...
31
10
 
9
 
! Отговори
Свидетели на Вова преди 1 година
Трепери "готвача" бандит. Трепери и бункерното изчадие Вова. Трепери цялата ***, която бленува да види тези изверги да спечелят. Треперете, така е по-лесно после да се на.с.р.те
30
3
 
8
 
! Отговори
Един там преди 1 година
Забелязали сте че ваксинираните *** най-вече подкрепят укрите?