Криза: До две чушки на клиент във Великобритания

Липса на продукти в някои магазини
25 апр 2023 17:45, Росен Стойчев
191
Криза: До две чушки на клиент във Великобритания
Снимка: БГНЕС/EPA

Някои супермаркети във Великобритания са изчерпили своите запаси от чушки, съобщи ДПА.

Това се дължи на забавената реколта в Европа, става дума основно за Испания.

Страната е основен доставчик за британските магазини. Това накара някои магазини да обявят, че позволяват покупка на до два броя чушки на клиент.

Още по темата


Очаква се да има повишение на продукцията през следващите няколко седмици. В момента се наблюдава подобряване на доставките.

По-рано през тази година супермаркетите в страната трябваше да ограничат предлагането на зеленчуци и плодове. Това отново се дължеше на забавени доставки от други държави.

Правителството търси решения по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
6
 
! Отговори
Тошето преди 1 година
До Анонимен 115Не те лъже, аз като работех там като бригадир в малка компания вземах 1200 седмично говорим преди 5години и не е нещо особено като усилия, друг е въпроса че не ми понесе самата среда и климат. Старите къщи наистина са по 200-250к.
114
0
 
8
 
! Отговори
На мене едни преди 1 година
Стари украинци от Запорожие, ми казаха че в СССР е била известна българската чушка ( болгарссий перец), явно сме експортирали в Украйна тогава чушки и били известни с това ^^
113
1
 
8
 
! Отговори
Показва само преди 1 година
Че бъдещето и на държавите, които произвеждат нещо!!! Само печатане на виртуални пари ни моге да те нахрани!
112
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 115- да си балхар с промит мозък в републиката на лаянарските балхари които целия свят заобикаля като крастави не е лесно. Ръкопляскай си на миризливия си вожд мутра и не гледай другите, само вярвай на великия си вожд лаиню хахах
111
1
 
8
 
! Отговори
Вси чета Дейли Мейл преди 1 година
И се чудех защо често има статии, как да направят вечеря за 1 Паунд..как се рециклира храна?! Статии, че даже средната класа пропуска едно хранине на ден за на има за децата! И това в британската медия..ужас май е истина!
110
2
 
11
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Никакво премахване на сканцкиите докато не изпука последния атлантически макак от глад и мизерия !Санкции мощно до дупка :)
109
3
 
8
 
! Отговори
Може би преди 1 година
Ако инвестират в държавата си и в земеделие, а не във войната в Украйна..знам, че и радикална мисъл, но вси пак..гладеват хората!
108
2
 
8
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Прости ми Боже но за наглосаксофонец жал нямам грам ,към мравки имам повече !Мори ги мощно само и само да страдат и *** !Готов съм аз самият да понеса всякакви лишения само и само да знам че със запада ще е свършено веднъж и завинаги !
107
0
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Не съм в Англия, но тук цените на храна се повишиха с 30%.. в ресторантите и бедките всяка следваща седмица дигат цените с 1 евро! преди не гледах цените изобщо, угаждах си,но сега не вярвам на очите си....и се ограничавам!
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До 104 каква квартира бе балгар, повече от 8к. на месец са 20к български една къща тук я купих за 200 к." - Ясно, разбрах те. Кажи сега, мани тия глупости дето си писал, ОТ КОЕ СЕЛО СИ? То е ясно, че мишкуваш там
105
0
 
12
 
! Отговори
В Англия преди 1 година
Никой не ти взема пари за вноска на пари в банка. Нямаш такса сметка. Като си платиш гражданската на колата и като някой ти я смачка ти я плащат цялата. Като не платиш данъци и заплата по трудов договор на работник ти разкатават фамилията. Седи си У БГ и си мисли, че си номер 11111111111111.
104
1
 
8
 
! Отговори
Горките преди 1 година
Смениха 5 превиера за 6 месеца и Лиз Тръъъс успя да счупи рекорда за най кратко време в офис..в дълбока политически и икономическа криза съ!
103
3
 
7
 
! Отговори
До 111 преди 1 година
Свобода на словото в УК?! И демокрация? Шегуваш ли се?
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе има банани, кока кола, демокрация и свобода на словото, не ме занимавайте!
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опппааа! Ся ше почнем да караме за великобританията пиперки! Хе хе хе! Загубени британци - ми колко муй вееее ... засей макои гледайм уеее!
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти както в България! Чушки бол, но само по две, защото останалите пари трябват за сирене и хляб! Та и в Англия по две чушки - пари бол ама като няма стока, чувството е като през социализма - пари бол, но бананите само по два на калпак!
99
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 104 каква квартира бе балгар, повече от 8к. на месец са 20к български една къща тук я купих за 200 к. Бай балхар нагли великия лаянар българин плаща 2к в лева на месец защото е много велик и миризливата панелка в София е 500к хахаха не ми говори за качество на живот в държавата на лаянярските мутри и българските наглеци
98
0
 
9
 
! Отговори
До 96 преди 1 година
Англия пасти да яде. България е номер едно. Бачкаш за 1 заплата и се размазваш от заведения всяка вечер. Тук си много добре пич, в Англия са умрели от глад.
97
8
 
9
 
! Отговори
От Загниваща Европа преди 1 година
Поредната уникална глупост :) Само *** може да повярва, че Запада умира от глад и няма основни продукти. *** е обречен да тъне в простотийка цял живот. Западняците си живеят живота, вие се радвате на фалшиви новини, че няма да има вода, газ или храна в Западна Европа. В крайна сметка, тук всичко е наред и живота продължава, а в БГ изобщо не е започвал.
96
0
 
3
 
! Отговори
аха преди 1 година
До Марсел Попов Значи истинското ти име е ***?Ми не е лошо,то е галено от Сулюман,старо помашко име!Ти *** ли си?