Украйна с протест срещу ЕС и Полша заради лимита на аграрния й износ

Киев призова за "незабавно" възобновяване на износа
29 апр 2023 15:40, Красимир Ангелов
70
Украйна с протест срещу ЕС и Полша заради лимита на аграрния й износ
Снимка: БГНЕС

Украйна протестира пред Полша и ЕС срещу "неприемливите" забрани от Варшава за украинска селскостопанска продукция, преминаваща транзитно през нейна територия.

Още по темата
Няколко държави, граничещи с Украйна, включително основният й съюзник Полша, наложиха временни търговски бариери за украинско зърно и други стоки след протести на местни фермери след спада на цените. Говорителят на МВнР в Киев Олег Николенко каза, че "бележки относно категорично неприемливата ситуация на търговски ограничения върху вноса на селскостопански продукти от Украйна" са изпратени до полското посолство и мисията на ЕС в Украйна.

Полша, Унгария, Румъния, България и Словакия в петък се споразумяха за сделка за разрешаване на транзита на украинска селскостопанска продукция. Киев призова за "незабавно" възобновяване на износа и каза, че ограниченията нарушават Споразумението за асоцииране между Украйна и ЕС „и принципите и нормите на единния пазар на ЕС“.

Според Николенко налице са всички правни основания за незабавно възобновяване на износа на украинска селскостопанска продукция, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 61Най-вече Полша ще си получи териториите, в Западна Украйна са чисти поляци. Но поляците не бива да забравят Волинското клане от 1943, когато фашистки украински отряди, Бандеровци, воюващи на страната на Хитлер, избиват повече от 100 000 невинни поляци, мирно население, защото се опитали да защитят евреите си... Бандера е създал хитлеристки башибозуци, които много трудно след това са били ликвидирани. Той е избягал след войната в западна Германия и чак през 1957 е бил ликвидиран.
58
0
 
22
 
! Отговори
Язе преди 1 година
А бе тия откога са в ЕС, че й да протестират????? Гаси и нагляците
57
2
 
15
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Кафа от тия!
56
11
 
9
 
! Отговори
Ген. Атанасов преди 1 година
Да изслушаме господин зеленски в народното събрание чрез видеообръщение по въпроса с пшеницата ,ние демократите също сме против забраната,това не е демократично
55
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е по нахални и арогантни от тия няма !!!
54
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна " протестира" и ЕС извива ръцете на членките си,задължително да и изкупуват заразената от войната " пшеница"!!! И ние клекнахме пак?
53
1
 
36
 
! Отговори
Е б..и преди 1 година
Наглеците,целия запад потъна заради тяхната нахлост.Те във война икономиката на 6,ние не наща на се срива! Що така този ЕС НИ НАВИРА ФУРАЖА ЗА 3ТИ СТРАНИ?ЗА ЗДРАВЕ МОЖЕ БИ!
52
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо е топ, за разлика от вашия бащица, поне Киро е*е, не е като вашата мазна лоена топка от Банкя, да разчита само на Мата Хари да го обгрижва, че нема мат'рял иначе :)))
51
1
 
38
 
! Отговори
мак преди 1 година
Не се учудвам на укронаглост. ес ги научи, че само да поискат, получават. Оръжия, кинти, дундуркане на гости, коридори, сичко. Сега поляците да спретнат нота към зеления, че нямат никакво право на такова поведение, защото от над година са на ес-хранилка. Ама те са толкова отдадени на укр.те, че едва ли ще им се озъбят подобаващо. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.
50
3
 
23
 
! Отговори
Евроатлантик съм преди 1 година
Евроатлантик съм. Бях в Карлуково. Излезнах. Гласувах за Кирчо. Пак ме приеха в Карлуково. Но тоя път нямаше ГАЗ. Студеничко си беше
49
0
 
18
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Мълвата е че Кокорчо щял да си купи най-после апартамент с помощите дето получава на ежедневните работни закуски в Козяк! От Козяк даже са му обещали да му отделят един голям резен ОБЕДНЕН УРАН от този който ще пращат в Украйна! Така Кокорчо ще се отоплява доживотно за без пари и няма да му пука за абсурно високите цени на газа след неговата страхотна енергийна ДИВЕРСИФИКАЦИЯ!
48
1
 
30
 
! Отговори
Зеленски замърсява преди 1 година
Зеленски който скоро ще получи от човеколюбците демократи в Англия и САЩ, ОБЕДНЕН УРАН (отпаден продукт при обогатяването на уран) Този високо токсичен материал с период на полуразпад 4.5 милиарда години ще бъде изхвърлен по полетата на Украйна и безвъзвратно ще отрови почвите и хората там.
47
1
 
16
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Колко струва 1кг обеднен уран? По магазините продава ли се? За Кирчо питам! Говори се че търсел ОБЕДНЕН УРАН за да купи с тазмесечната си заплата и да прати към Украйна за да не остане по назад от своите кумири от Вашингтон и Лондон. Все пак му препоръчвам да изгледа този филм за Ирак след войната, преди да прати уран към житницата на Европа, и да види какви ужасии са натворили демократите, алтруисти.https://youtu.be/4Aj7yOLhWW4
46
2
 
25
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Ужасно е това! Свободните медии защо не откриват десетките хиляди случаи на хора с генетични мутации и израждания след като човеколюбивия световен хегемон САЩ изхвърля в Ирак десетки хиляди тонове ядрени от-па-дъ-ци под формата на снаряди от ОБЕДНЕН УРАН. Срещу това кой и кога ще протестира?
45
1
 
17
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
А колко ОБЕДНЕН УРАН ще получим от нашите кумири САЩ? Време е да ги помолим да пратят и на нас! Ето САЩ изхвърли в Ирак, в Сърбия а скоро и в Украйна десетки хиляди тонове ядрени от-па-дъ-ци под формата на снаряди от ОБЕДНЕН УРАН. А за нас защо няма? Ето и видео от резултатите в Ирак от тази човеколюбива политика. https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
44
0
 
17
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
От Лондон казаха, че обеднения уран бил на народни цени! Даже накупили хиляди тонове и щели да пращат към житницата на Европа. В Ирак и в Сърбия изхвърлиха, скоро и в Украйна. Който проявява интерес да звънне на Ричи Сунак. Раздава за без пари! А ето и видео от резултатите в Ирак от тази човеколюбива политика на нашия демократичен пътеводен фар САЩ. https://youtu.be/RNi_1pbSqGY
43
1
 
22
 
! Отговори
НАГЛИ СА преди 1 година
НАГЛЕЯТ! ИЗНАГЛЯВАТ! И СА НАЦИСТИ, БАНДЕРОВЦИ! РЪКОВОДЕНИ ИТ КОКАИНОВ КЛОУН.
42
0
 
23
 
! Отговори
А срещу Малобритания преди 1 година
защо не протестира при положение че в момента Английски обеднен УРАН бива изхвърлян по пасищата и полетата в Украйна! Това как се отразява на селското стопанство? А ние който купуваме от Украйна като житницата на Европа? Как се отразява на нас това? *** и бо-кл-ука Англосаксонски.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарим, че ни разрешихте вноса от украйна мастъри, вечно ще сме ви признателни за това нещо :))) Това е ГОЛЕМ успех за българската дипломация, както винаги отново наведени на политическата сцена :)))
40
0
 
17
 
! Отговори
do 42 преди 1 година
Ами така да ти го кажа! Българските земеделци от бабата с доматите в градината до ония със бентлитата са длъжни да купуват препарати, семена т.н. съгласно изискванията на ЕС. А те са в пъти по-скъпи отколкото тез със забрана за използване в ЕС. И когато няма фито санитарен контрол на границата такива *** се внасят, че не е истина. Давам ти пример - оригинален Раундъп в родината ни е 34лв/л а в Турция е 5лв. Такава е разликата на всички препарати !