Гръцки таксиметрови шофьори нападнаха служители на Uber

Разбиха и десет коли на остров Родос
18
Гръцки таксиметрови шофьори нападнаха служители на Uber
Снимка: БГНЕС

Гръцки таксиметрови шофьори нападнаха служители на Юбер в Родос и разбиха коли, като нанесоха щети на десет автомобила, съобщават гръцките медии. „Родос изглежда като вряща тенджера след инцидентите, разрушенията и нараняването на шофьора на Cool Rhodes, който се управлява от Uber“, пише newsit.gr. Полицията е в повишена готовност, тъй като таксиметровите шофьори възнамеряват да протестират, докато компанията не напусне острова. Според полицейски отчет „тълпа организирани таксиметрови шофьори с морален вдъхновител 65-годишния лидер на сдружението си, са нанесли опасна телесна повреда на 45-годишен стар служител на Cool Rhodes, счупили са крака му и са причини щети на приблизително 15 паркирани превозни средства, собственост на компанията, както и на офиса на компанията." Компанията твърди за "невъобразими актове на заплахи, побоища, изнудване и саботаж от организирана и контролирана група".

Ние няма да толерираме незаконни действия от трети страни срещу нашите служители и собственост. Ние няма да приемем атмосферата на тероризъм, която те се опитват да наложат с действия, напомнящи тези, които се случиха през март 2023 г. на остров Миконос. Вече сме предприели необходимите правни действия“, каза Cool Rhodes в изявление.

Местната полиция съобщи, че гръцки гражданин е бил арестуван в петък „за участие в инциденти, причиняване на щети и телесни повреди заедно с други престъпници в Родос“. "Заведеното срещу тях дело включва обвинения за престъпна организация, нарушаване на обществения ред, закана за извършване на престъпление, нанасяне на опасни телесни повреди, увреждане на чуждо имущество. По-специално, както беше установено вчера следобед, задържаният е участвал с лица, провокирани от трета страна, при инциденти, при които е ранен служител и са нанесени значителни щети на оборудването на компанията“, се казва в изявление на полицията. "Задържаният ще бъде отведен в окръжния съд на Родос. Полицейското разследване продължава за идентифициране на останалите обвиняеми по случая", казаха от полицията.

Вестник "Катимерини" пише, че таксиметровите шофьори обвиняват Uber в нелоялна конкуренция. Според изданието голяма тълпа от хора се е приближила към офиса на фирмата - около 700 шофьори, някои от които са навлезли на територията, нанесли са щети за много хиляди евро на поне 10 коли. Транспортната посредническа компания, която работи с Uber, започна работа във вторник и "от първия момент имаше инциденти, бандити на улицата, таксиметрови шофьори спираха незаконно коли, за да проверят данните си", казаха източници, близки до компанията. „Таксиметровите шофьори не могат да вземат закона в свои ръце“, каза източникът.

Президентът на Асоциацията на собствениците на таксита в Родос Теодосий Кастанидис твърди, че не е имало побой, а само вандализъм. „Това не бяха някакви непознати, нека бъдем честни... Ще понесем последствията от вандализма, но няма да им позволим да ни вземат хляба“, каза Кастанидис пред изданието. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: родосшофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Дървен философ преди 1 година
Ние понеже следваме цивилизования свят сме стигнали до просешка тояга .......
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комплексари, също като нашите, които не могат да стъпят на малкия пръст на апликациите. Правилното решение е да се арестуват таксиджиите , да им се наложат глоби и запор на банковите светки на семейставата докато не заплатят щетите, а на Юбер да започнат да се взимат данъци за да е честна конкуриренцията.
7
5
 
8
 
! Отговори
Бетер циганска преди 1 година
Гръцката работа.!.
6
1
 
2
 
! Отговори
Това е държавата преди 1 година
На варварските дивашки племена.На папирос вяра да нямаш.Падне ли ти такъв ***,първа радост е за АК-47.
5
6
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
И в Гърция,подобно на България,такситата се владеят от мафията,която не допуска конкуренция.В целия цивилизован свят Uber работи без проблем,но на Балканите не се получава.
4
6
 
21
 
! Отговори
Хахах преди 1 година
А в милата ни България забраниха Юбер за да може мафиотските фирми за таксита да си определят всяка година да качват цената на услугата. Ако имаше конкуренция сега таксито нямаше да излиза колкото в Ню Йорк.
3
2
 
10
 
! Отговори
Бля,бля преди 1 година
Е какво искате ,ние сме много тих народ кой каквото ще да говори и да ни обижда. Някога за 34 години да се е развилнял българина така както вилнеят,гърците ,французите, испанците и другите народи ,които евроатлантиците наричат "цивилизования "свят ? Няма! и няма да стане за съжаление и щастие на политици и маргинализирани общности.
2
2
 
18
 
! Отговори
не е Виц преди 1 година
Смееше се българина на румънците в началото на прехода. Нямало какво да ядат, бла-бла... Сега същите нашенци молят румънски туристи да наемат таксито им - румънска "Дачия".
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, мафиотските организации, групи и ръководители, не обичат конкуренцията и контрола. Затова те си купуват и ръководят цели държава като България.