Руска атака срещу пристанищна инфраструктура в Одеска област

Ракети "Калибър" са били изстреляни от подводница в Черно море
Обновена: 27 юли 2023 10:28 | 27 юли 2023 10:28, Елка Василева
55
Руска атака срещу пристанищна инфраструктура в Одеска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руския извърши тази нощ ракетна атака срещу пристанищна инфраструктура в Одеска област, заяви днес областният управител на Одеска област Олег Кипер, цитиран от Укринформ.

Още по темата
При атака е убит един охранител и са нанесени щети на склад за товари.

Пристанищната инфраструктура на Одеска област се превърна в обект на редовни руски атаки, след като Москва се изтегли миналата седмица от зърнената сделка, по силата на която се гарантираше износът на украинско зърно през Черно море в продължение на близо година, отбелязва Ройтерс.

Областният управител Кипер заяви, че при атаката тази нощ Русия е използвала ракети "Калибър", които са били изстреляни от подводница в Черно море. По думите на Кипер при нападението са унищожени два автомобила.

Украинските сили заявиха, че не са успели да свалят ракетите "Калибър", въпреки че през нощта са свалили осем дрона в други области на Украйна.

Говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк заяви, че руските сили са нанесли удара по Одеска област по време на среднощна буря и че ракетите са летели изключително ниско, като тези фактори са възпрепятствали отразяването на нападението.
(БТА, Божидар Захариев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Африканците ще ядат руско жито. Европейските говведа и свинне ще гладуват.
50
0
 
7
 
! Отговори
Да спрем окупатора преди 9 месеца
спрете да изхвърляте бяла и черна техника, не останаха окраинци
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи така. По-големи мазохисти от шефовете в Киев няма. Решават да ударят по Москва или моста за Крим, без някакви значими ползи. Веднага след това получават солидни порции от одавна свършилите ракети и започват да се жалват, че им разрушили я трафопост, я църква или склад за жито.
48
26
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Какво стана с първите 150 хиляди и после още 300 хиляди руски мобикса? Руснаците толкова са изпуснали конците на фронта че обстрелват силози със зърно от подводница с крилати ракети. Руски цирк.
47
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уркопитеците винаги следват силния за деня. Казал го е Бисмарк.... Скоро Русия ще са силните на деня.......
46
0
 
8
 
! Отговори
4_Часа_Живот преди 9 месеца
Military Watch Magazine съобщава за значителните загуби, понесени от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) при опитите им да пробият руската отбранителна линия. Според изданието, в някои сектори на фронта продължителността на живота на украинските войници не надвишава четири часа.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна няма да поиска мир скоро.
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинската армия е с морал на дъното Масово се предават цели взводове и роти.По селата хората се обединяват и гонят военните Които дават призовки Зеленски е най мразения човек там.Бедна ви е фантазията какво ще стане ако хората го набарат.Затова се пази от взвод британски наемници от народната любов.Няма такава сопа която да избие от сърцето любовта на българина към Русия.Иван Вазов
43
0
 
0
 
! Отговори
41 преди 9 месеца
По твоята логика има много хора в Бг които да се чудят ако некой ги гръмне... Я поизязни малко - от кога тероризма е на почит при психоДесните? Надявам се да си изключение тоест да си единственото недоразумение в техните редици.
42
0
 
14
 
! Отговори
ХАРОШИИ ЧЕЛОВЕК преди 9 месеца
Нямам търпение да ти надуят кимберицата с РАКЕТИ БРАТУШКИТЕ. Там от Дондуков нищо няма да остане и от панелките даже и *** няма да останат.
41
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И след някой и друг месец подводничаря се чуди защо са го гръмнали?
40
1
 
33
 
! Отговори
Тик-так преди 9 месеца
Като за без ракети и такива с процесори от перални машини , Русия добре пере укрите по кратуната !
39
0
 
30
 
! Отговори
Банкеръ преди 9 месеца
Нато има желание да се намеси,но са наясно,че такива подводници има на дежурсвтво в северния атлантик.Никой не знае колко са и къде са.Та ако изплува една подводница в залива Хъдсън,друга в Темза и капитаните им просто се испикаят на мостика ще е абсолютно неприемливо затова само ще *** и ще мируват.Ушанките очевидно държат да избият до крак всички Нацисти работата върви бавно и методично.
38
3
 
29
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Като за свършил ракетите, Вовата добре ги мачка.
37
4
 
32
 
! Отговори
Бай Маври преди 9 месеца
Русофобските .ърши пяна им излиза от устата от безсилие а пък Руснаците си блъскат Укропите без проблем. Бутиковото НАТО само скимти но не смее да се меси само санкции налага толкова са му силиците срещу Русия хаха!!!
36
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това с "Братството" си е от години стратегия на руската империя за асимилиране на народи. В състава си има жълти, монголци, араби - все "Братски" - рано или късно се претопяват.
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Братските ракети. Нал мириканцити са ни винаги бракя бе шо бомбардираа СоФето така братски ?
34
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дрогираното снощи се блещеше,че сите са свалени,какви са тия заблудени Калибри дека не са паднали?
33
6
 
7
 
! Отговори
Братските ракети преди 9 месеца
Друго си е то да те бомбандират с братски ракети.
32
12
 
44
 
! Отговори
ВЪН АМЕрикански Меке преди 9 месеца
Започва истинскта мощ на РУСИЯ !! Браво братушки, започват тактиките, ракетни удари, вода въздух. Скоро цялото САТАНАТО! Ще им се види крив света. Русия напред, със вас сме !!