Брат и сестра от Киев предаваха на живо самоубийството си

Вова и Вика скочили от блок
3 окт 2023 07:37, Нели Христова
68
Брат и сестра от Киев предаваха на живо самоубийството си
Снимка: БГНЕС

Брат и сестра в Киев скочиха от 24-ия етаж на жилищна сграда, докато предават на живо в една от социалните мрежи.

Според украинския сайт "Фокус" Вова и Вика, които са наполовина брат и сестра, са имали връзка. Вова е роден през 2005 г., а сестра му през 2006 г.

На видеоклип, публикуван в социалните мрежи, те казват, че са решили да се самоубият. На следващото видео се вижда как двамата скачат от парапета на сградата.

Преди да скочи, Вова пита сестра си: "Готова ли си?". Вика потвърждава, а той пита: "Как?" - "Заедно", отговаря тя.

До момента няма коментари от страна на семейството и приятелите.

Говорителката на киевската полиция Юлия Гирдвилис потвърди, че жертвите са полубрат и полусестра. Родителите им живеели в друг град, пише 24 часа.

Подготовката им за самоубийството е била дълга. Двамата си направили профили в социалните мрежи, в които са заявили, че планират да сложат край на живота си. Няколко часа преди трагедията те публикуват десетки видеоклипове.

По данни на полицията телата им са открити на 2 октомври около 12:00 ч. в близост до многоетажна сграда на улица "Микилско-Слобидска". Предполага се, че те са паднали от 24-ия етаж и са загинали.

В момента следователите разговарят със свидетели, а също така издирват роднини и приятели на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 6 месеца
Преди 3 дни прочетох за изследване, което са направили китайски учени - на най-масово продаваните храни в украинските супермаркети. И в десетте изследвани храни е открито психотропно вещество, което не може да попадне там освен, ако не се добави умишлено. Това обяснява всичко за Украйна. Като гледам някои от писанията по-долу почвам да се замислям и за храните в българските супермаркети...
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е защо свалят посоянно клипчетата, де!!
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре са направили че не са оставили поколение с такъв интелект.
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна е добре, бори се срещу Русия, на наша страна е и е евроатлантически партньор. Но Беларус е зле и не е наш партньор и не желае да се бори и воюва срещу Русия. Наша задача е Беларус също да стане добре като Украйна и да воюва за свободата си.
15
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Планирали са да станат инфлуенсъри и да живеят богати и щастливи след публикуването на клипа. Още такива пробивни ентусиасти трябва да има, за де се оправи света...
14
0
 
8
 
! Отговори
За кръвната връзка преди 6 месеца
ПОЛУБРАТЪТ и ПОЛУСЕСТРАТА имат кръвна връзка, защото имат един общ родител. ДОВЕДЕНИТЕ и ЗАВАРЕНИТЕ братя и сестри нямат никаква кръвна връзка. Въпреки това, по времето на соца нашето законодателство е забранявало доведени и заварени братя и сестри да се женят помежду си. Сега не знам дали продължава да е в сила тази забрана. Не знам какво казват законите в другите държави.
13
0
 
4
 
! Отговори
За терминологията преди 6 месеца
"Полубрат" и "полусестра" се казва, когато двама човека имат само един общ родител - например, ако са родени от една и съща майка, но имат различни бащи или ако ги е създал един и същи баща, но майките им са различни. "ДОВЕДЕН" брат или сестра е дете на единия съпруг, който е имал предишен брак и, сключвайки втори брак, води със себе си в своето ново семейство детето си от предишния брак. Ако и другият родител има дете от предишен брак, то е "ЗАВАРЕН" брат или сестра.
12
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
Това не е полубрат, ***, а е доведен брат. От тая тьпотия верно може да се набутате в кръвосмешение.
11
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е първият показател че са готови за ЕС и НАТО . Браво
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 6 месеца
10,забравих името на момчето което се самозапали,пред община-варна,по време на протест,срещу управлението,на индивида от банкя,който и сега с цялата си наглост,се пречи пред телевизиите,колко,"успешно"управлявал държавата.
9
6
 
17
 
! Отговори
aZ-ът преди 6 месеца
На второто изречение спрях да чета (имали връзка помежду си). Ши ни занимавате с тази припаднала морално нация
8
4
 
18
 
! Отговори
Геноцид! преди 6 месеца
А какво ще кажете за България? По времето на управлението на ГЕРБ беше поставен рекорд на самобийствата през 2011-2012 се самоубиваха по 800 човека годишно! Сега малко са паднали около 600-700 но това е защото и населението е намаляло с 850 000 последните 10 години. Всяка година от 2500-3500 човека правят опит за самобийство! Това са данни които се крият от властта! В ЕС знаят за това и даже имат доклад. Както имаше и доклад за катастрофите и за бежанците. Нашите политици мълчат!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
това може да се случи с хора от всякаква националност, не може да се поставя всичко под общ знаменател. нека се търсят причините, хората трябва да имат морални ценности, а вече те остават на заден план. Вместо да се интересуват какво и как става със страната им и как да помогнат, те са се изгубили във виртуалното пространство, гледайки и стремейки се да бъдат гледани и харесвани.
6
4
 
26
 
! Отговори
Itso преди 6 месеца
Можеха да имат нормален живот и пак да се таковаха, имаше един английски филм за един, дето хвана жена си да се такова с брат си, ама айде при англетата е нормално, ама те пък сега изпратиха инструктори в Украйна, може скоро цялата им нация да се изврати.
5
3
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 6 месеца
Има смисъл да се съобщават новини като горната, защото такива трагедии се случват, макар и рядко. Да е за урок на родители, които създават полубратя и полусестри и после ги отглеждат в едно и също жилище. Или когато се женят мъж и жена, които имат син и дъщеря от предишни бракове. Не си ли спомняш, че точно такъв случай имаше и в България преди години, но тогава доведените брат и сестра, които нямат кръвна връзка, бяха ликвидирали родителите си, защото пречели на тяхната любов?
4
8
 
8
 
! Отговори
сигурно лъжат преди 6 месеца
хакери пускат във фалшиви профили . а гестаповци са ги убили другаде . полубрат е от различен родител . не пишат за употребата на забранени вещества . може да са сираци . какво ли работят . в траурна агенция или санитари и болногледачи . там от магазините всичко се краде и се ограничава за населението . сигурно са били шпиони .
3
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До там ги докараха. Цяла Украйна е достойна за прием в психиатрична клиника. А ако просто си бяха траяли и живяли живота, нямаше да имат никакви проблеми.
2
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нужно ли е да се пише за това, утре нова тенденция, самоубийства на живо по социалните мрежи.
1
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз пък гледах видео как спират хора и насила ги вземат войници без значение възраст