Полезни храни за добър сън

Хапвайте нахут
17 окт 2023 17:45, Михаела Лазарова
8
Полезни храни за добър сън
Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между яйцата, гроздето и сока от череши? Освен че са вкусни, оказва се, че тези храни могат да ни помогнат да спим по-добре, споделя забавният сайт yourtango.com

Стресът, физическото претоварване, кофеиновите, алкохолни и енергийни напитки, са само част от причините да не можем да спим добре. Вижте кои други храни да добавите към менюто си за хубав сън.

Мед - Добавете малко количество хубав мед към топло мляко или билков чай няколко часа преди сън. Смята се, че глюкозата в меда допринася за понижаване нивата на орексин – невротрансмитер, който иначе повишава нивото ви на бдителност.

Банани – Тези плодове са с високо съдържание на калий, минерал, който е от съществено значение за пълноценния сън. Бананите също така съдържат триптофан и магнезий, които също са важни за доброто настроение, но и подпомагат съня.

Боб – Витамините от група В отдавна се препоръчват от специалисти при безсъние и помагат за облекчаване на стреса и тревожността. Бобът е естествено богат на витамини от група В, сред които витамини B6, ниацин и фолиева киселина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: медбезсъниесън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди лягане - кисело млаяко. Коселотомлаяко е естестве пробиотик и поддържа здрава чревна флора. Оттм спокойствието на организма.
3
1
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 6 месеца
Най добрия сън е след убаво мандръсане. Язе едно време кът измъндръсвах некоя,спях кът къпан.Сагъ кът съ избаням спъ кът мандръсан.
2
1
 
15
 
! Отговори
За Цанов нещо? преди 6 месеца
Нито дума за Цанов и изслушването му в парламента днес. Човекът разкрива как в момента в който решил да ПРОВЕРИ дали машините за гласуване могат да бъдат манипулирани и получава заплаха от ... алексей петров да не си вре носа. Алексей му показва разпечатки на всички лични кореспонденции. А алексей официално е никакъв. И това потенциално ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА (практически управление на държавата и подслушване на всеки) доведе до циркове от божанков в НС и ... тишина от медиите? Странно ;)
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След вечеря с боб издавам шумни звуци и немога да спя.