Бурята Деби връхлетя Великобритания с ветрове от 130 км/час

Полети бяха отменени, хиляди домове останаха без ток
14 ное 2023 07:50, Анисия Иванова
9
Бурята Деби връхлетя Великобритания с ветрове от 130 км/час
Снимка: БГНЕС/EPA

Полети бяха отменени и хиляди домове останаха без електричество след като бурята Деби връхлетя части от Обединеното кралство и Ирландия. Жълт код е в сила за силни ветрове и за гръмотевични бури в различни части на Великобритания.

От ”British Airways” казаха, че подобно на други авиокомпании е трябвало да отменени някои полети в понеделник, съобщи БНР. От авиокомпанията се извиниха на клиентите си и обещаха най-бързо възстановяване на полетите.

На остров Ирландия бурята Деби доведе до сериозни прекъсвания на електрозахранването, около 100 000 домове и предприятия останаха  без ток. Пощальонка в окръг Лимерик е била откарана в болница, след като е била ударена от летящи отломки, казаха нейните работодатели.

Ветрове със сила от близо 130 километра в час преминаха над Уелс, остров Ман и Северна Ирландия и се насочиха на изток към Северно море. Особено са опасни крайбрежните райони, налага се затваряне на пътища и мостове.

Само преди седмица бурята Киърън причини сериозни материални щети, наводнения и нарушения на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бурята е от тайните оръжия на Путин. Друго тайно оръжие: след дървениците, ново нашествие по югозападните брегове на Великобритания, този път от зоофити Португалска галера.
7
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Аре ся. Когато Лондон стане дъно нна океан, тогаз пишете, че да го отпразнуваме де. Това ще бъде първата за всички времена добра за България новина от Острова.
6
1
 
4
 
! Отговори
Да дойдат тук преди 5 месеца
Да ги брули 40+ години бурята Деби ...
5
3
 
6
 
! Отговори
У нас връхлетя преди 5 месеца
посткомунистическата буря ДеБе и унищожи и опустоши всичко в тази бедна и изстрадала държава...
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бесните им връщат Shadow Storm със сенчеста буря.Дават снаряди,за да се унищожават местните индианци и после в знак на протест танцуват горе хоро.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЪСТА ЛОНДОНСКА МЪГЛА СЕ СТЕЛЕ НАД ОСТРОВА. И ВЪЛНИ ГО ЗАЛИВАТ И ВЯТЪР ГО ДУХА...
2
2
 
13
 
! Отговори
Британски учЕн преди 5 месеца
Нищо не е станало, медиите търсят сензации, по принцип на острова да духне малко по-силно или пък хеле да завали сняг и обявяват бедствено положение, училища и болници затварят, транспорта спира, всеки си стои в къщата щото Джон от незнам си къде се подхлъзнал и си счупил крака и ще съди общината за милиони паундове понеже не са му поставили табели по пътя да го предупреждават за хлъзгава настилка. Трагедия.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Духна малко вятър и спрели влаковете в Лондон вчера.хахахахахаха Пустеняци