В Русия затегнаха още обръчите на гейовете

Съдът призна ЛГБТ движението за екстремистко и го забрани
Обновена: 30 ное 2023 15:40 | 30 ное 2023 15:28, Петър Бойчев
148
В Русия затегнаха още обръчите на гейовете
Снимка: БГНЕС

Върховният съд на Русия призна днес ЛГБТ движението за екстремистко и забрани дейността му в страната, съобщи ТАСС и БТА.

Решението бе взето по искане на министерство на правосъдието. То подлежи на незабавно изпълнение.

Заседанието на руския Върховен съд се проведе при закрити врата поради наличието на секретни материали по делото. Представители на ответника не се явиха в съда, посочва ТАСС.

На съда бяха необходими около четири часа, за да се запознае с представените от министерството на правосъдието доказателства.

В иска бе отбелязано, в дейността на движението на територията на Руската федерация са установени различни признаци и прояви на екстремистка насоченост, включително подбуждане към социални и религиозни раздори.

През 2013 г. Русия прие първия закон, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността, припомня Асошиейтед прес. Известен като "закон за гей пропагандата", той забранява всякакво публично одобрение пред непълнолетни на "нетрадиционни сексуални отношения". Конституционните реформи, прокарани през 2020 г. от президента Владимир Путин с цел удължаване на управлението му с още два мандата, включват и разпоредба за забрана на еднополовите бракове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
5
 
! Отговори
Костя Копейката преди 5 месеца
Тази статия е поредната анти руска пропаганда. Това не може да бъде! За да отсъди руския съд такова нещо, това би означавало, че в Матушка има гейове, което не е възможно!!!
25
1
 
12
 
! Отговори
Браво преди 5 месеца
Браво
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сигурно им затягат обръчите, че като го мобилизират, да не сядат на снарядите!
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 28, колкото и да не ти се вярва хомосексуалните в русия са доста повече от останалата част на света, причината е в доста дългата наборна военна служба както в момента така и в миналото, и ако не вярваш може да посетиш някой руски сайт за запознанства
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
то до преди няколко години и в ООН НАУЧНО го водеха за ментално заболяване...ама 90 и някоя го махнаха...са не само е нормално ама е и модерно да си педи и да те боцкат отзаде....
21
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПОЗВОЛЕНО САМО ДА СЕ СИМПАТИЗИРА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ Е НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ БАЙ ТОШОВОТО ВРЕМЕ.
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 28 "има колкото е нормалният жей-фонд.. демек само природните грешки - няколко процента от популацията." Научно доказано е, че процента на такива е еднакъв, независимо от режима, тъй че е фейк нюз, че уж "ЛГБТ индоктринирането" "правело от децата ЛГБТ". Това са най-обикновени КГБистки методи за "враг с партиен (в случая идентичностен) билет", а истинската цел е да се отвлича вниманието на руските граждани от това, че КГБ мафията напълно ги контролира и използва.
19
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Хорица забранено е ДВИЖЕНИЕТО - ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ а не да бъдеш или да не бъдеш такъв какъвто си! И е забранвен пропагандата
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Ама в Русия гейове има ли???" ------------ има колкото е нормалният жей-фонд.. демек само природните грешки - няколко процента от популацията. Без ш0роо0шоидната пропаганда и ще си останат толкова, а не като в краваристан - 20+% промити мозъци.
17
0
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Браво! Направо да ги пращат в психиатрията да се лекуват!
16
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кремълския диктатор така ли обянсява повсеместната мизерия в Русия, с ЛГТБ тата?
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заглавието кърти :)
14
0
 
0
 
! Отговори
в бгн се преди 5 месеца
бият по градините . после ги съдят . както и другите хетеро и те вземат бело , пият . Всичко свършва зле . сега в новорусия ще им забранят на доскорошните народности да се пишат по западно му лгбт и там подобни на тротонетката, ватиканските кардинали , евреите лихвари , а това ще оздрави духа на хората да живеят като нормални . Деси сега като го няма вельо дали ще отиде на другия тротоар . може да хване жана или певицата с по тъмната кожа . ще видим .
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 13. То каквото и да пробутваш пред непълнолетни на сексуални теми трябва да се води педофилия о да се запират агитаторите като педофили.
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защото са с най-големите обръчи!
11
11
 
3
 
! Отговори
Смях преди 5 месеца
Кои с били "секретните материали" Джуджа е споделила лични преживявания с Шойгу ли?
10
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Известен като "закон за гей пропагандата", той забранява всякакво публично одобрение пред непълнолетни на "нетрадиционни сексуални отношения". И ТОВА Е ЛОШО, А? Че имат такъв закон? Защото аз не мога да повярвам, че ние нямаме! Как е разрешено да пробутваш хомосексуализъм пред непълнолетни???
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Шефрет. Спецялно по тая тема спешно ще се събере ЕК и ше налага санкции-манкции понеже Русия посегна на най-милото им - кафевия отвор.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕВАЛА!!! А тук кога?
7
0
 
6
 
! Отговори
999 преди 5 месеца
Оправете си заглавието - тази организация е многобуквена и продължава да се ,, разширява ".