В Русия затегнаха още обръчите на гейовете

Съдът призна ЛГБТ движението за екстремистко и го забрани
Обновена: 30 ное 2023 15:40 | 30 ное 2023 15:28, Петър Бойчев
148
В Русия затегнаха още обръчите на гейовете
Снимка: БГНЕС

Върховният съд на Русия призна днес ЛГБТ движението за екстремистко и забрани дейността му в страната, съобщи ТАСС и БТА.

Решението бе взето по искане на министерство на правосъдието. То подлежи на незабавно изпълнение.

Заседанието на руския Върховен съд се проведе при закрити врата поради наличието на секретни материали по делото. Представители на ответника не се явиха в съда, посочва ТАСС.

На съда бяха необходими около четири часа, за да се запознае с представените от министерството на правосъдието доказателства.

В иска бе отбелязано, в дейността на движението на територията на Руската федерация са установени различни признаци и прояви на екстремистка насоченост, включително подбуждане към социални и религиозни раздори.

През 2013 г. Русия прие първия закон, ограничаващ правата на ЛГБТ+ общността, припомня Асошиейтед прес. Известен като "закон за гей пропагандата", той забранява всякакво публично одобрение пред непълнолетни на "нетрадиционни сексуални отношения". Конституционните реформи, прокарани през 2020 г. от президента Владимир Путин с цел удължаване на управлението му с още два мандата, включват и разпоредба за забрана на еднополовите бракове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До Анонимен 61 Ето по това познавам кой се пъне, когато се опитваш да "познаеш" без да ...знаеш. Ако имаше акъл за да "се занимаваш с това" щеше да разбереш какво значи примера ми. То "някога" и жените не са били смятани за равни на мъжете, сигурно ще ми обясниш как трябва да им се отнемат правата, защото "преди" е било така, мдааа.
45
0
 
2
 
! Отговори
Въй преди 6 месеца
Тия още употребяват израза "мать/майка/" вместо правилното еврогейско "лицето, родило лицето".Ама как не ги е срам. Но нищо, като хванат запек, ще видят как е, и ще разберат защо да хубави *** ценности.
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
абе влезте в телеграм и вижте колко руски гейканали има и после ми пишете че там нема хомосексуални, определено са доста повече от останалия свят
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Каквито искат да се пишате тези, само да не правят драг шоута в които налитат на малки деца както се оказа, педофили под прикритие!
42
0
 
5
 
! Отговори
СодомНюз преди 6 месеца
Истинското име на участниците в Сглобката се разбра: Организирана Пей Група - ОПГ Герб, Продължаваме Пейорацията и Движение за Промотиране на Содомията ! кака Киро, леля Бойко и стринка Делянка Шишова са заформили Сглобката в град Гомора !
41
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 месеца
роден съм 80та година. знам какво беше преди интернета и нямам нужда някой роден след 2000 да ми обяснява... отделно че вече 25 години точно това работя. а това че нещо вече не го наричат "ментално заболяване" не значи че не е, нали? и само да кажа че това не е развитие а деградация... вижте как е приключил SPQR... ;)
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До да Закона е за Русия! Значи там са тия "опасните екстремисти" :)
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 55 Абе, те и едно време при Живков приемаха закони срещу прогнилия капитализъм и неговите плодове, но то беше за простолюдието, а пък партийците се къпеха в западен лукс :)))
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 55. Щото не четеш статиите и си фантазираш и се опитваш да манипулираш с брутална некадърност.
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
самия факт че се приема закон срещу нещо, означава че то вече е преминало нормалните граници, в конкретния случай можем да заключим, че броя на хомосексуалните в русия е доста повече от техния брой в другите страни, иначе защо ще приемат закон
36
0
 
4
 
! Отговори
Леля Кира и ЛеляАсен преди 6 месеца
Каките на Академичката ПърДенкова кака Кира и кака Асенка пък са съвсем нормални и нямат проблем. Я глей бати ви Лена кви мустаци има и с оня изкуствен ф*лос ко ли е праила кака ви Кира на парапета...
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Във балета и фигурното пързаляне най-добри са руснаците!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 34 "допреди няколко години ... 90 и някоя го махнаха" Между 90 и някоя и няколко години има, има няма 30 години. За 30 години доста неща в света се промениха, та не е лошо да си опреавите представите за това как тече времето и какво значи това за развитието ... Само за сравнение - тогава комерсиалния интернет едва прохождаше и Айфон , Уотсап и т.н. бяха още в бъдещето.
33
0
 
1
 
! Отговори
Леля Делян Шишова преди 6 месеца
Аз пък с мойте бейове ортаци у тъто сме такова да онакова и затова вчера гласувахме за геовете и мен кат и голм дъто не съ оплаквам. Даживей България и манафурция !
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 35. Голем си умин. Требе да ти дадат Нобелова награда за умност. Тия глупости си ги запази кога се съберете гейдружинката и да се отдавате на мечти за млади войничета. У нас казармата като беше над 2 години да не би едно време да е имало повече ЛГБТ отколкото сега бе умин ?
31
3
 
5
 
! Отговори
Бойка Борисова преди 6 месеца
Аз пък съм бей от Банкя и ходя на парада през юни, у Русия нема да одв !
30
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Между другото днес Възраждане избраха човека на ДПС за шеф на здравната каса заедно с ДПС, ГЕРБ и ИТН. Къде отиде патриотизма питам аз?
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 41 преди беше 3 години, има логика в това
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
колко да им е дълга службата бе...12 месеца...аз съм служил 2 години....дядо ми 4.....
27
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
строго погледнато мъж с фамилия Путин представлява явна хомосексуална пропаганда:) кой знае колко подигравки е отнасял като подрастващ в учлище