Русия и Украйна си размениха стотици военнопленници

Това е първата размяна от месеци насам
59
Русия и Украйна си размениха стотици военнопленници
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия и Украйна съобщиха, че са разменили стотици пленени войници - първата подобна размяна на военнопленници от месеци насам, предаде АФП.

Двете враждуващи страни проведоха няколко кръга на размяна по време на 22-месечната инвазия на Москва, но процесът спря през втората половина на миналата година.

В почти едновременни изявления руското министерство на отбраната и украинският президент Володимир Зеленски обявиха, че са си разменили над 200 войници.

"Повече от 200 наши войници и цивилни бяха върнати от руски плен", заяви Зеленски в Telegram, публикувайки видео с празнуващи униформени.

Омбудсманът на Украйна по правата на човека Дмитрий Любинец заяви, че общо 230 украински войници са били освободени, като по думите му това е 49-ата размяна между двете страни.

Министерството на отбраната на Москва заяви, че 248 нейни войници са били върнати в рамките на сделка, сключена след "сложни" преговори с посредничеството на Обединените арабски емирства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До 82-ОМБР 48 В руските корабостроителници се Строят пет фрегати, осем корвети, 13 малки ракетни кораба и повече от 50 други кораба от различни класове. Строящите се подводници са поне една дузина. Да само 2 кораба са Тежък клас но Дори Един МРК(да си го кажем малко прераснал катер) въоръжен с Калибри от Каспийско море пре спокойно изтърбушва цели и в Украйна и в Сирия.
43
5
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Никога! Ама никога не са били,и няма НИКОГА да бъдат един народ с московските по мии!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Горките Украетки. Сега ги бият по улиците, ритат ги и ги арестуват за да ги пратят в месомелачките. Бегайте момчета. Още Украината е една хубава държава. Арестувайте зелените сладури. Подпишете си мирния договор. И си преустройте градовете, селата, училищата, пътищата, всичко театри, библиотеки. Та вие сте един народ по интелигентност с руснаците. едни и съсщи книги четете,музика слушате и стихове пишете. Вие и никой друг може от войната да се оправите. Я кво е било след ВОВ, МОЖЕТЕ НАПРАВЕТЕ Го
41
2
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Кораби не мога да строя,но 100 матроси мога да избачкам,да сменят тея загиналите от "новочеркаск"
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ей една новина не може да напишете без да излъжете 248 руснака за 173 хохли, хохлите са по малко заради освободените преди време азовци от Турция!
39
0
 
8
 
! Отговори
Кръгова Мобилизация преди 4 месеца
Който е успял да отърве кожата с попадане в плен, ще получи втори шанс за убиване на фронта!
38
1
 
2
 
! Отговори
Азовци жалят преди 4 месеца
нямало нито един от отявлените нацисти-азовци във групата на върналите се укропитеци
37
2
 
7
 
! Отговори
рашките преди 4 месеца
да им вкарат още 1000 ракети и даже може урките да почнат да мислят с главите си!
36
0
 
4
 
! Отговори
позеленял от яд преди 4 месеца
зеления зверилник е бил принуден да направи размяна на 173 срещу 173 + 75! 5 командира от нацистите на азов е трябвало да се заменят за 75 руски солдатика. Само че почтените урки са се направили на утепани когато е трябвало да завършат размяната преди няколко месеца. Тогава гарант стана Ердоган та се посрами. Затова сега урките са ги принудили става ясно :):):)
35
1
 
1
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 4 месеца
Няма нужда от ровене и нета, по "статиите/пасквилите" ще разберете/видите картинката. Разбира се без ментално увредените от фобия, там е неспасяемо.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 26.НОСТРАДАМУС. Зеленски си е самозабранил преговори с Русия.
33
5
 
0
 
! Отговори
Жалостив преди 4 месеца
Съжалявам ги тези момчета. Това не са руснаци-варяги от Москва и Петербург. Това е деревянско население, което варягите използват като пушечно месо.
32
12
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
НОВИНАТА Е СРАМ И ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ЗА УКРАЙНА! ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА НЕ СЕ ПРАВЯТ ПОДОБНИ РАЗМЕНИ, ЗАЩОТО СЕ ОРОНВА ПРЕСТИЖА И НА ДВЕТЕ СТРАНИ !
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 39А цялото НАТО нямат снаряди да зареждат укроидите)))Верно ли?! Укрите да не би да обстрелват руснаците с прашки?
30
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези,които се гласяха да воюват с цялото НАТО,за 22 месеца успяха да завоюват Мариинка - предградие на Донецк!
29
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма друга страна, родила толкова злодеи -управници, както Русия!
28
5
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 месеца
Вие да не мислите, че Путин сам и еднолично е взел решение че Украйна трябва да бъде ударена военно ............Путин е само върха на айсберга!!Но сте много прости, като маймуни, с промити мозъци и вярвате на новините и купените журналисти!!
27
1
 
14
 
! Отговори
До Истината 27 преди 4 месеца
така е, западните масони и политици са виновни за трагедията в Украйна и мръсните пари за унгарския евреин Сорос!
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 17ВИЖ ХОРАТА НА ФОТОТО - ДОКЪДЕ ГИ ДОКАРА ТВОЙТА КРЪВОЖАДНОСТ... РУСКИТЕ МАЙКИ И ЖЕНИ ХАРЕСВАТ ЛИ..)))Това е в Голяма грешка! По думите на бившият приближен на Кремъл милиардера Сергей Пугачов, който избяга от Русия.Не Путин е променил Русия, а руският народ променил Путин, той просто го следва за да е на власт. Достатачно е в Ytybe да следиш споровете м/у украйнци и руснаци, за да установиш какви националисти са, руснаците, особенно жените. Иска им се Руска империя или СССР, това е истинат
25
9
 
3
 
! Отговори
ЧНГ преди 4 месеца
1 януари в Донбас. На стола в кухнята - бележка! " Честита Нова година! Аз съм Дядо Мраз!Вашите подаръци - колбасите, са в хладилника!Хладилникът е в Украйна.."