Възможен ли е личен мотив за смъртта на Пламен Пенев?

Дъщерите на починалия след гонка със съмнения
70
Възможен ли е личен мотив за смъртта на Пламен Пенев?
Борислава Пенева. Кадър: bTV

Двама висши служители на МВР са уволнени заради случая с гонката, при която почина Пламен Пенев. Мъжът е починал след задушаване, сочат данните от предварителната експертиза. Полицията напускат заместник-директора на полицията в Стара Загора Пламен Петков и началника на охранителна полиция Илиян Илиев.

Според близките на починалия 58-годишен мъж истината ще излезе, когато бъдат събрани всички доказателства.

„За нас действията на полицаите в онази въпрос на вечер след подаването на сигнала - засилват нашите притеснения за личен мотив. Всички събрани доказателства от нас, които са по случая, ще бъдат предадени на следователите“, каза пред bTV Борислава Пенева, дъщеря на Пенев.

Адвокатът на семейството обясни, че не е запознат с експертизата, макар и неокончателна, защото законът у нас не го позволява.

„Няма и как да ги видим. По принцип нашият наказателен процес е създаден така, че пострадалите от престъплението имат възможност да се запознаят с доказателствата едва когато досъдебното производство приключи. Практиката в МВР е такава, че когато има образувано досъдебно производство, обикновено служителя срещу когото е образувано, той е уволнен на основание на нарушаване на етичния кодекс, довело до уронване престижа на министерството“, каза адвокатът на семейството на Пенев – Емануил Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Пламен Пенев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Терористите преди 4 месеца
От БКП и мвр
55
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 4 месеца
Как ще има като узпьлняват порьчки на емилиту и на тия вампири
54
0
 
0
 
! Отговори
Стара преди 4 месеца
Загора и Велико Търново и Варна тротинетки
53
0
 
0
 
! Отговори
Те преди 4 месеца
Така действат у не вярвам да са уволнени и не е само той това е секта с тяхно участие
52
5
 
5
 
! Отговори
Аз не съм му адвокат преди 4 месеца
На убития сигурно е бил някаква мутра и бок лук но нямат право да го убиват!
51
1
 
12
 
! Отговори
Шефа на Шефилд преди 4 месеца
Шефа на Ушевото в Старазагора трябва да го съдят за лъжесвидетелстване е запади такива хората мразят полицията!Но вие ушевите аутисти Неможете да го осъзнаете!
50
1
 
6
 
! Отговори
Ушеф Пе де раз преди 4 месеца
Але Алеее
49
2
 
12
 
! Отговори
СуругатДегенератите преди 4 месеца
Са психопати и комплексари в униформи които убиват българи увеличете им заплатите и да взимат не 20 заплати при пенсиониране а по 40 направо!Майкя ви дИ Б!
48
2
 
13
 
! Отговори
Фотографа преди 4 месеца
Акцентира се, че бил шампион по борба. Е, бил е. Преди 40 години. Ако му разгледате снимките в момента е нисичък и слабичък човек. Ама бил ммутра? Ама той е работил до последно в рудник на някакъв вулканизатор бе!
47
4
 
16
 
! Отговори
Не че нещо преди 4 месеца
Абе за какви уволнения и оставки говорим въобще ?!?! Става дума за доживотни присъди бе хора! Убит е инвалид по особено жесток и мъчителен начин! И то от правоприлагащи органи!
46
0
 
21
 
! Отговори
Г557дт преди 4 месеца
Причиняването на физически вреди на човек от полицай е оправдано само, когато този човек все още представлява опасност за някого. Когато е проснат на земята е безмислено да го линчувът, това е насилие и превишаване на правомощията на полицаите!
45
1
 
21
 
! Отговори
пасарела преди 4 месеца
Пак ви казвам граждани видиш ли полицай , бягяй в миша дупка !! Между тях има и съвестни хора ,, но повече са като този от видеото където скача като петел на предното стъкло на автомобила , и забележете от дясната страна , сигурно автомобила е с десен волан ! Е , искат увеличение на заплатите заповядайте,,20 заплати при пенсиониране заповядайте , за благодарност бой по гражданите !!!
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"няма данни смърта на Пламен Пенев в Стара Загора да е вследствие на агресия при ареста му"ако не за друго точно за това престъпно словоблудство,директорът на ОДМВР Стара Загора трябва да бъде уволнен!
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези полицаи са " проверили документите" този мъж по най-бруталния начин. Нахвърлиха му се отгоре като разярени *** и са го убили. На видеото изглеждаха като силно дрогирани. Как е възможно да отидеш на работа изпълнен с толкова силна омраза към непознат човек? Девет екипа го преследвали.
42
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Осем патрулки с поне двадесет куки гонят и трепят един възрастен човек,и това ако не е някакъв личен мотив здраве му кажи,ако тия безхаберно и бяха толкова активни когато действително обществото имаше нужда от тях,България щеше да бъде рай и с нулева престъпност!
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който мнение е, че полицаите просто са престъпно некомпетентни. Всичките са там с връзки, без образование, без обучение. Не знаят какво да правят, ако не е да напишат някоя глобичка или да се скарат на някои чичка за силна музика. Но са гледали филми, играли са игри и импровизират, когато се наложи. Това е резултатът от калинките и корупцията.
40
1
 
3
 
! Отговори
дододододо .). преди 4 месеца
Кажи как стааа , всички теб чакат бе да кажеш бе! Ей голем си бе!Аз така щях да си откарам да мисля че така стааа бе! Евалата бе!
39
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми Стара Загора си е червен град, пълно е с потомствени руснаци и русофили с комунистически убеждения. Те там са научени да крият истината и затова ги е страх да свидетелстват.
38
1
 
3
 
! Отговори
до 40 дододото преди 4 месеца
Не говори така на баща си! Ако си го преведеш правилно се изписва със звездички ;)
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До до до до 34 до додод. Ти па да не би да знаеш бе смешен ?