25 000 паунда ще платят желаещите да бъдат погребани до Маркс

Мястото е особено желано от комунистите
16 яну 2024 15:39, Елка Василева
30
25 000 паунда ще платят желаещите да бъдат погребани до Маркс
Снимка: архив, БГНЕС

Ако искате да бъдете погребани до Карл Маркс, няма проблем. Гробищният парк "Хайгейт" в северен Лондон ще ви даде парцел срещу 25 000 паунда, пише "Дейли телеграф".

Управата на "Хайгейт" ще направи място за нови погребения в близост до гробницата на Карл Маркс и ще таксува 25 000 за всеки един парцел. Мястото е особено желано от комунистите.

Бивши лидери на иракската и южноафриканската комунистическа партия са погребани близо германския философ, предаде кореспондентът на БНР.

Главният изпълнителен директор на гробището Иън Дънгавел е цитиран от "Дейли телеграф" да казва, че новите погребения са важни, за да се запази "Хайгейт" като "жива атракция":

"Това, което прави "Хайгейт" толкова интересно, е, че то е живо наследство, а не просто реликва. То все още е място, където нещата се случват сега, където са погребани хора и където хората идват, за да ги почитат, защото ги помнят", казва Дънгавел.

Гробището е разположено на около 37 акра или 150 декара, близо до елитния лондонски квартал "Хампстед Хийт". Там са погребани много известни личности, включително Джордж Майкъл, Джордж Елиът, Дъглас Адамс и Майкъл Фарадей.

Съгласно Закона за гробищата от 2022 година "Хайгейт" получи правомощия да разчисти стари гробове и да направи място за нови погребения, които представляват около 50 процента от приходите му.

Някои по-стари гробове, където паметниците се рушат и роднините на починалия и наследници също са отдавна мъртви, са предназначени за нови погребения, а първокласният недвижим имот в близост до понякога обезличаваната гробница на Маркс ще бъде първият, който ще бъде разработен по новата програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ванка с танка преди 3 месеца
То не става така!Първо да изкара 1 година на Чукотка във волфрамов рудник по 12 часа на смяна,всеки ден за ядене чорба от рибешки глави с две филии хляб от грах,и ходене по голяма нужда веднаж в седмицата!Приеме ли всичко това доброволно значи е истински комунист!Тогава чест и слава!:)))
23
0
 
0
 
! Отговори
Ужасяваща преди 3 месеца
неграмотност. "@" се използва за адресиране на коментар, не за крадене на ник-ове. Щом не знаеш такива елементарни неща от ежедневието, къде си тръгнал паметници да критикуваш?
22
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
Ти, 18, вместо да правиш отчаяни опити да разсъждаваш, не ми използвай ник-а, независимо че си поставил пред него @.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че то по-евтино от това да си намериш място в Малашевци!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грабете комунисти, че хубавите места ще свършат!:)):)):)):))
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия *** откъде имат 25к паунда за гробно място...
18
3
 
1
 
! Отговори
Александър Попов преди 3 месеца
Аз съм хомосексуалист и мразя България, всички гейове мразиме България дано изчезне по скоро...
17
8
 
3
 
! Отговори
@ rambaldievskievich преди 3 месеца
А паметника на съветската армия в София за живите ли е бил направен? Че ми стана интересно, паметниците за какво се правят по принцип? Дай да поразсъждаваме малко, а? В модерната история малцина са тези, които са се сдобили с паметник приживе. А иначе, паметник се вдига пост мортем или по повод събитие от миналото, което трябва да се помни, а родените след това събитие да се запознаят с историята си. Паметниците са паметта на държавите. Режете, събаряйте и затвърдете тезата, че сме пpoст народ!
16
2
 
4
 
! Отговори
Капитализъм преди 3 месеца
Това е капитализъм в действие - цоцай парите глупавите богати комунисти.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А при Ленин, Сталин и Мао кога.:))
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че кой ще иска това. До този колос на лъжата
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква прекрасна вьзможност за нашите *** и русофили!Нали въздишат по комунизма-пари крадени бол у тях,плащаш и там до вожда маркс продължаваш до вечност да градиш любимия комунизъм!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защото не са били руски васал
11
5
 
9
 
! Отговори
рус фил преди 3 месеца
а до лобното място на Путьин колко е цената
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-пагубният човек в историята. Погубил стотици милиони животи и най-голям виновник за цялата съвременна деградация.
9
5
 
14
 
! Отговори
да ама не преди 3 месеца
така местата бързо ще свършват и бизнеса ще пропадне.По добре да определят такса за пикаене на гроба му -така хем ще поливат цветята щем общината ще печели пари.
8
1
 
12
 
! Отговори
До Баба Мара преди 3 месеца
Твоето предположение ми хареса. Нали Васил Коларов беше погребан до стената на мавзолея? Можеха да продават на висока цена останалите места до тази стена и да пълнят хазната. Но все пак има едно голямо НО. Повечето от потомците на червенушковците успяха да се пребоядисат и да окупират възлови местав СДС още преди да са се окопитили потомците на репресираните след 9-и септ. После се набутаха във фондации и фирми на САЩ. Та не знам дали щяха да плащат, за да си погребват бащите до онази стена.
7
3
 
6
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
До Защо лондончани (1): Защото, червендалести русофиле: 1. Е надгробен паметник (за теб оскверняване на надгробен паметник, явно, нищо не означава). 2. Маркс не е бил сталинист (чудовището се е родило доста след него, макар че с писанията си и той, макар и косвено и несъзнателно(?), има дан за появяването му, както и на всички нему подобни (хитлер, мао, пол пот...), а т. н. паметници, премахнати или подлежащи на това, са съветско-сталинистки. Има и още...
6
0
 
15
 
! Отговори
VladTepes преди 3 месеца
Трябва да включва и възможност за издигане на кандидатура в изборите за партиен секретар в ада.
5
11
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
от всичко правят пари а ние съборихме мавзолея а можехме да печелим от негоно нали сме цър-ву-ли по генезис къде ти такъв акъл