Отнемат книжката в Гърция за хвърляне на цигара от кола

Налага се и глоба от 200 евро за това наказуемо деяние
16 яну 2024 09:33, Елка Василева
73
Отнемат книжката в Гърция за хвърляне на цигара от кола
Снимка: архив, БГНЕС

Хвърлянето на цигара от колата в Гърция е наказуемо деяние, като нарушителите се наказват с отнемане на шофьорска книжка за 60 дни.

Глоба може да бъде наложена и от противопожарната служба, както е предвидено в Резолюция № 19/2020 „За реда за налагане на административни глоби за нарушаване на разпоредбите на законодателството за пожарна безопасност“, предаде кореспондентът на „Труд“.

Минимално наложена глоба е 200 евро, а размерът на глобата зависи от рисковата категория, т.е. от карта на риска от пожар на Генералния секретариат за гражданска защита.

Освен това шофьори, които пушат по време на шофиране в Гърция, ще се глобяват с 1500 евро, като това се отнася не само за водача на автомобила, но и за всеки друг пътник, който пуши в присъствието на дете под 12 години в автомобила.

Ако превозното средство е за обществено ползване, глобата се удвоява до 3000 евро.

Освен това водачите на тези превозни средства подлежат на лишаване от шофьорска книжка за срок от един месец за всяко престъпление, дори ако самите те не са извършили престъплението, и възрастният пътник в колата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди повече от 30 години пътувам с един от първите частни автобуси между София и моето село след Сандански, по Е79, тогава магистралата още не я и сънувахме. Изпревари ни един гръцки "Мерцедес", след което от него хвърлиха вафлена кофичка от сладолед, която - "бам" на предното стъкло на автобуса. Шофьорът, така, че всички да го чуят: Да ви***майката гръцка, и вие сте си кат нас! Иначе в Канада не може да пушиш в колата, ако има дете не под 12, а под 18 години!
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първата държава ,която в новото време ,ще бъде каторжническа .Как го допусната този да управлява.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гърците са едни от най-невнимателните шофьори. Особено по-възрастните. Там не минават медицински прегледи на 10 години, не се преиздават книжките. Веднъж взел книжка тя е за цял живот. И естествено възрастните шофьори със нарушено зрение стават опасни.
18
1
 
4
 
! Отговори
Ганьовската преди 3 месеца
тиква не знам дали ше увре някога... На него никога копче не можеш да му кажеш, щото той е най-важен и все всичко знае и не му дреме от нищо! А че е *** на N-та степен, даже и не му пука! Абе, *** му кажи и тва е...
17
2
 
14
 
! Отговори
Супер преди 3 месеца
яко! Браво! А тук кога?!
16
13
 
9
 
! Отговори
ббб преди 3 месеца
Тея гръцки хомосексуалисти съвсем откачиха
15
2
 
5
 
! Отговори
гъркиня преди 3 месеца
в колата е забранено да се пуши, ако има деца в нея. ако караш по джапанки или бос, наказанието е същото. 4 хубави шезлонга от дърво, два чадъра и масичка на плажа са безплатни за едно семейство в района на кавала, но струват 15 евро, като неписано правило ги даваш за две фрапета, 2 бири и два сладоледа или каквото си изберете на същата цена.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на гърците! Така трябва.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ходете да видитв в Шотландия как е. Всички си изхвърлят *** на улицата и е като сметищи, което го правят в знак на протест за високите данъци. Гледам и тук де готвят да ги вдигат.
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евала на гърците!
11
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 3 месеца
Дали гърците реват както *** ревна, като разбра, че ако пие ще му отнемат колата и че тол камерите ще отчитат скорост? Едва ли гърците търсят под вола теле, за да могат да не спазват правилата!
10
6
 
27
 
! Отговори
ицо преди 3 месеца
дано и тук стане така, мама ви селска.
9
1
 
26
 
! Отговори
G. I. Joe преди 3 месеца
Под терасите на панелките какви ли не *** изхвърлени. Това не са хора а мръсни твари.
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тролящите за Кутин веднага отнемане на гражданството и депортация във великата им Россия да се мобилизират за специалната операция.
7
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога не хвърлям цигара през прозореца на автомобила. Има си пепелник за тази работа. Като се напълни пепелника го изхвърлям през прозореца. Заедно с празни бутилки от минерална вода, салфетки от дюнер и обелки на банан.
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1,ти може да си пушеш в колата, но имаш пепелник. Като спреш на паркинг, го изхвърляш. Това е системата. Между другото, когато пушеш и се опитваш да хвърлиш фаса през прозореца, има голяма вероятност вятърът да го отнесе на задната седалка. И ако не забележиш, част ата ти собственост може да стане частна собственост на автоморгата.
5
3
 
46
 
! Отговори
: преди 3 месеца
Браво на гърците, трябва да се въведе и у нас , опушвай си колата Барба Ганьос ама си купи и един пепелник , не си хвърляй фасовете през прозореца , в Гърция действат срешу пожарите , тук имаме нужда от мерки срещу простащината.
4
2
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
И тук трябва да стане така. Допълнително да се взема книжка и за хвърляне на *** от колата.
3
15
 
6
 
! Отговори
да съберат пари преди 3 месеца
от туристите . Все не им стигат . Значи са видяли нашенци с шише вода докато шофират и мятат фасове през прозорците . хахаха Като си на почивка е така . Да глобяват и за вирнати от прозореца крака . хаха
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво! Видя ли някой да си изхвърли фаса, на първия светофар му правя забележка.