Южна Корея: КНДР изстреля няколко крилати ракети

Сеул критикува поредните провокативни оръжейни тестове
28 яну 2024 08:32, Красимир Ангелов
13
Южна Корея: КНДР изстреля няколко крилати ракети
Снимка: БГНЕС

Южнокорейските военни съобщиха днес, че Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети от морето край източно военно пристанище в най-нова демонстрация на оръжия, изправена пред задълбочаващото се напрежение със САЩ, Южна Корея и Япония, предаде Асошиейтед прес.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Юга не каза веднага колко ракети са били изстреляни или какво разстояние са прелетели. Не беше ясно как са извършени изстрелванията, въпреки че Северът вече е тествал крилати ракети от морето.

Това е третото известно изстрелване, извършено от Северна Корея от началото на 2024 г. след предишен кръг от тестове на крилати ракети на 24 януари и тестово изстрелване на 14 януари на първата балистична ракета на твърдо гориво със среден обсег.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се увеличи, тъй като севернокорейският лидер Ким Чен-ун продължава да ускорява разработването на оръжия и да отправя провокативни заплахи за ядрен конфликт със САЩ и техните азиатски съюзници.

САЩ, Южна Корея и Япония в отговор разширяват своите съвместни военни учения, които Ким описва като репетиции за нахлуване. (БТА, Петя Гергова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Ъээээ преди 2 месеца
То е ясно ,че КНДР няма никакви шансове, но Япония може да последва съдбата на Атлантида.
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наистина ли има фенове на Северна Корея? Все си мисля, че не може да има чак толкова изпаднали душевно хорица.
6
3
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 2 месеца
Да копейка, забраниха ми ама аз гледах новини от там въпреки забраната и си пуснах и едно американско сериалче контрабандно. Обаче ме хеанаха и ме осъдиха на 20 години труд в лагер. Толкова е тежко положението в България когато си роб на Запада.Слава на Северна Корея и Русия за свободата да обичат комунизма и лидера си. Слава
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
много е просто, актуален и показателен пример е Афганистан.
4
3
 
10
 
! Отговори
много е просто преди 2 месеца
където са сащ има напрежение, изтеглят се от там защото нямат никаква работа и напрежението изчезва. Да си правят ученията около Америка, там да си играят на войници и да плашат местните колко са страшни.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 1 на теб, изтрещелия, ти е забранено да говориш за това какво се случва в Тексас на границата в Мексико. Директно от Блумбърг.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КНДР тества нови крилати ракети. Напред науката е слънце, което в душите грей ...
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От тия изтрещелите друга новина някога имало ли е?