Руските войски не дават на украинските сили да преминат Днепър

Не позволяват преминаване на левия бряг край Кринки
27 фев 2024 17:00, Елка Василева
101
Руските войски не дават на украинските сили да преминат Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната днес заяви, че неговите сили не позволяват на украинските части да преминат от десния бряг на река Днепър, близо до Кринки в Херсонска област, предаде ТАСС.

Още по темата
"Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от унищожаването на бронирани машини, наблюдателни пунктове и позиции на украинската армия на десния бряг на Днепър. Руските военнослужещи и операторите на БЛА (безпилотни летателни апарати) разкриват местонахождението на техниката и оръжията на ВСУ на десния бряг на Днепър и чрез точни удари на БЛА и артилерия унищожават целите, като не позволяват на противника да извърши подготовка и да премине към островите и левия бряг край Кринки", се казва в изявлението.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
5
 
! Отговори
да бе преди 3 месеца
До Недават да преминат?те са на десния бряг той е украински...левия е руски....демек още не са минали днепър ....не са се опитали даже да го форсират ..и руснаците си ги тепат ....ми нормално..и аз да бях от командния състав на Руснаците и аз бих ги ударил преди да минат.... да си знаят какво ги чака ако форсират днепър
51
3
 
14
 
! Отговори
Недават да преминат? преди 3 месеца
Ми те урките какво правят на десния(източния бряг) ??? Не стига че губят войната ами и очевадно глупави. Загубуха толкова много жива сила и техника, само и само да се хвалят че имат плацдарм на източния бряг на Днепър, без да си дават сметка че им беше позволено да имат такъв сами и само да жертват ресурси, пък сега решили на бягат.Късно е либе за китка вече !!!!
50
1
 
10
 
! Отговори
да бе преди 3 месеца
До Бай Дрънвидяхме ги тези израелски танкове в Газа ....горяха ... като факли ....прехвалени са и те ...а германския не го хвали ...той в реални бойни действия не е участвал ...затова е непобедим ....
49
15
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
При всички положения Леопард се види за най-добрият танк в НАТО.
48
6
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Ами според руски блогъри, които имат канали за танкове. Там правят сравнения и с руските танкове. И едните и другите имат инплюсове и минуси. Но Леопард, Меркава, са напред. Това е все едно да сравняваш коли. Дори загубилата винаги има плюсове спрямо победилата.
47
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Православните украинци в 17 век са се присъединили от Полша към Русия, за да избегнат католическите гонения. Нали така? Нищо ново под слънцето, нещата се повтарят и след 4века :)
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Съвременната война винаги има жертви, мощни боеприпаси и експлозии, наблюдение и т.н. И най добрата армия в света срещу диваци по жапанки ще даде загуби. Загубите са неизбежната цена на войната, но важното в случая е какво получаваш срещу тази цена. Ето укропите хвърлиха 10 000 жертви за едно смешно село Роботине, и вече го загубиха. Авдиевка от своя страна е изключително важна тактическ и стратегически, и беше най здравото укро укрепление. И бяха буквално изринати от там за дни...
45
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
До Бай Дрън: Според кой? Войната показа че такновете са горе-долу равностойни от двете страни.
44
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Всъщност, името Украйна е дадено от поляците ;) Това са смятали за покрайнини на тогавашна Полша. Това обяснява защо руснаците трябва да казват покрайнини на земите, в които е възникнала Киевска Рус.
43
6
 
2
 
! Отговори
Фрактуров преди 3 месеца
То руското миниостерство казва само истината. Шойгу унищожи 570 самолета, 500 брадлита и так далее, има само един нюанс, укрите не знаят къде са се намирали тези машини, понеже те са разполагали само с 250 самалета и 100 брадлита.
42
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест Украйна мачка Русия.......
41
0
 
2
 
! Отговори
ХАХА ХА ХА! преди 3 месеца
А пробваха ли с добро да попитат?
40
1
 
10
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 3 месеца
Украинските войски нямат работа нито на левия нито на десния бряг на Днепър. Да ходят отвъд Лвов.При бившите Полски земи . Там е мястото на новата Украйна .Даже името не е подходящо защото Украйна на Руски означава земя в покрайнините на Руската империя. Най добре да се преккръстят на Бендеровия . На техния национален герой Степан Бендера !
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 34, Moрозов беше на фронта заедно с руската армия, а освен това е виден руски пропагандатор още от създаването на ДНР и ЛНР, така че не знам какъв Зеленски те гони?! Просто и той като Пригожин е оценил некадърността на висшето командване, и хвърлянето на жива сила в месомелачката, без въобще да им пука за живота им!
38
2
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Да, Абрамсите са доста назад в класациите на танковете, Леопардите ги водят най-добри, заедно с безаналоговия израелски танк в Газа Меркава.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Бай Дрън В Укропия нормалните хора не ги броят за хора, Само видни укронацита са "хора" и само на техните близки изплащат обезщететния. Така че загубите са 31 000 укронацита и още към 500к обикновени укропи, които са "безследно изчезнали" обаче продължават да им се превеждат заплати. За каква корупция става въпрос, да лъжеш за половин милион убити за да им джобиш париците.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече почвам да си мисля, че някой нещо много съществено е дал или обещал на Зельо, та така методично унищожава украинците. Не виждам на какво се надява тоя зелен, зелен, та едва ли някога ще узрее. Вместо да търси мир, продължава да се ежи, проси и тръшка, ама не мирясва.
35
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
...и то със супер дупер НАТОвско оръжие, безаналогово.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно абрамсите са по кекави от панцерите..
33
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Значи...според Зеленски 31000 са загиналите украинци и близо половин милион руснаци. Сега. Питам. При положение, че руснаците дори бяха по-малко по численост в началото, как така армията на Зеленски контранастъпва към киев? Или войниците им са страхливци и се крият, за да не са сред онези 31000 или като ги застрелят, ги преобличат в руски униформи. Друго обяснение нямам, как така 1 украинец убива 20 руснака и в същотомвреме настъпва към Киев!