Руските войски не дават на украинските сили да преминат Днепър

Не позволяват преминаване на левия бряг край Кринки
27 фев 2024 17:00, Елка Василева
101
Руските войски не дават на украинските сили да преминат Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната днес заяви, че неговите сили не позволяват на украинските части да преминат от десния бряг на река Днепър, близо до Кринки в Херсонска област, предаде ТАСС.

Още по темата
"Министерството на отбраната на Русия публикува кадри от унищожаването на бронирани машини, наблюдателни пунктове и позиции на украинската армия на десния бряг на Днепър. Руските военнослужещи и операторите на БЛА (безпилотни летателни апарати) разкриват местонахождението на техниката и оръжията на ВСУ на десния бряг на Днепър и чрез точни удари на БЛА и артилерия унищожават целите, като не позволяват на противника да извърши подготовка и да премине към островите и левия бряг край Кринки", се казва в изявлението.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ти изобщо имаш ли идея къде е Днепър и от къде на къде пресича Украйна? " --- Имам. Пресират вече преминалите Днепър към реката. Пред тях - руската армия, зад тях - река. Украинските войски, които се намират на левия бряг са в капан.
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами не дават, запънали са се.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Доколкото разбирам от статията, става въпрос, че не дават на тези, които вече са на десния бряг да се изтеглят на левия." --- Оффф, извинявам се! Исках да кажа, че не дават възможност на тези, които са на вече на левия бряг да се изтеглят на десния. Моя грешка.
69
0
 
2
 
! Отговори
До 68 преди 2 месеца
Ти изобщо имаш ли идея къде е Днепър и от къде на къде пресича Украйна? Как изобщо пишете коментари като дори идея нямате къде, какво се случва!?
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Руснаците вече са на 1 километър от Часов Яр и се очаква до дни да почне обсада, а вие ми пишете за Днепър около Кримки, където вече около година украинците се опитват да я преминат и все биват потапяни." ---- Доколкото разбирам от статията, става въпрос, че не дават на тези, които вече са на десния бряг да се изтеглят на левия.
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците вече са на 1 километър от Часов Яр и се очаква до дни да почне обсада, а вие ми пишете за Днепър около Кримки, където вече около година украинците се опитват да я преминат и все биват потапяни.
66
2
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Освен да спрът да убиват фашисти руснаците да им помогнат да се прегрупират и тогава да почнат пак да ги избиват!! Чувате ли се кво пишете!! Ама от усройнците всичко може да се очаква!!! ПОМОЩ РУСНАЦИТЕ НИ УБИВАТ ХАХАХА
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"До Недават да преминат?те са на десния бряг той е украински...левия е руски....демек още не са минали днепър ...." ---- Ако правилно съм разбрал, руснаците не дават на украинската войска, която се намира на левия бряг да отстъпи на десния. Ако го преминат имат шанс да се укрепят и да създадат големи проблеми на руските войски, които биха искали да форсират Днепър. Тоест, ако правилно съм разбрал руснаците ги нападат, докато Днепър е препятствие за украинските войски, притискайки ги към реката.
64
1
 
27
 
! Отговори
До авторката преди 2 месеца
Цялата статия Бля бля...А най важното на Източния фронт не се казва. Че руските части снощи са влезли в Орловка и Тоненкое, след като преди това освободиха Ласточкино Северное Победа и Степовое....Укрите се чудят къде да бягат. Между другото какво става с Мащабният Контра Наступ на нацистите ? Миналата година Зеленски обеща че това лято 2023г щял да се къпе на плажа в Крим ?!?
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълни глупости, Murz не е бил на фронта и никога не е набирал информация лично.
62
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин да целува т... шаците на Тръмп, спря парите и оръжието за Ykрайна
61
2
 
17
 
! Отговори
Монголоидът преди 2 месеца
Пробвай се. Ако не знаеш как. Попитай Наполеон и Хитлер...
60
0
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 2 месеца
ква е тая новина, ква е тая снимка... "едните не позволяват на другите да нападат". в другата статия - "едните ще нападнат другите, ако те ги нападнат"... само каскетите драпат репата и викат глей глей
59
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се обърнат към макарона ,той че преплува Днепър ))
58
18
 
6
 
! Отговори
Монголовъд преди 2 месеца
Русия ше я направя само от животни с дръпнати очи
57
6
 
17
 
! Отговори
До Долният преди 2 месеца
Миналата година Зеленски обеща че това лято 2023г щял да се къпе на плажа в Крим....
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен глупи, стратегическата стойност няма много общо с големината на населеното място, а с разположението, географията и наличното укритие. За укробите беше важбно и че от там можеше да стрелят с артилерия по Донецк, но вече не. Авдиевка е укрепление от 10 години. И да - буквално за дни го взеха, от първите руснаци в предела на града до тоталното му завладяване минаха няколко дни. Голяма излагация за укропите.
55
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Между другото, важно е да се отбележи че след 2 години "3-дневно СВО", мypзилките не владеят нито метър земя по десния бряг на Днепър, а самата река е отлично място за изграждане на солидни укрепления и съпротива
54
3
 
19
 
! Отговори
В същото време преди 2 месеца
На Източния фронт Русия освободи още четири населени места Победа Ласточкино Северное и Степовое. А в Тоненкое и Орловка боевете са вече в самите населени места. По интересното е че след като руските части ги превземат започват да минават в гръб на нацистката групировка в Угледар която е другата крепост на Укро Вермахта освен Авдеевка на фронта. Заформя се поредния чувал за Бандер Офците...
53
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 49, ХАХАХАХАХ, и как за дни, като мypзилките се бият за тая Авдеевка още от 2014г.! ХАХАХАХАХАХА! А пък и то "стратегическото градче" Авдеевка, е голямо горе-долу колкото Сандански! Ти да не мислиш че е като Лос Анджелис?