Варшава: Успех на Путин в Украйна ще е бедствие за Запада

САЩ искат Украйна да стъпи на крака за много години напред
27 фев 2024 12:58, Елка Василева
72
Варшава: Успех на Путин в Украйна ще е бедствие за Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Външният министър на Полша Радослав Шикорски заяви на срещата си във Вашингтон с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че руският президент Владимир Путин не трябва да постига успех в Украйна, защото това би било бедствие за целия Запад, предаде кореспондент на Укринформ.

Още по темата
"Очаквам да обсъдим какво можем да направим, за да бъдем сигурни, че Путин няма да завладее Украйна, защото това би било бедствие не само за Украйна, но и за Полша, а също така, смятам, и за Запада", подчерта полският външен министър в началото на срещата. Той също така изрази благодарност към САЩ, че подкрепят украинците срещу руската агресия, въпреки че Украйна не е част от НАТО.

Държавният секретар на САЩ на свой ред заяви, че партньорите трябва да направят възможно „Украйна да може да стъпи на крака във военно, икономическо и демократично отношение за много години напред“. Блинкън също така благодари на Полша за солидарността с Украйна от началото на пълномащабната руска агресия.

В рамките на посещението си във Вашингтон полският външен министър Шикорски вчера вече се срещна със съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, с когото е обсъдил по-нататъшната подкрепа за Украйна. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно е, че всички виждат как Путин е на път да спечели. Ясно е, че все повече не ни се дават пари. Ясно е, че Украйна има проблеми с живата сила. Какво реално може и следва да се направи? Да се спре войната сега. И това, ако беше възможно в началото й, няма да е никак лесно сега. И ще е още по-трудно утре.
25
2
 
30
 
! Отговори
Ей хиени преди 2 месеца
А защо не мислихте преди това,защо се поведох те по болният акъл на САЩ?!
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да не гадаем дали Путин ще победи или не, добре е да осъзнаем, че с всеки изминал ден шансовете за по-изгоден за Украйна мир намаляват. Всички досегашни войни са най-кръвопролитни във финалната си фаза. Не разбирам какво чакаме и на какво се надяваме, вместо да приемем реалността и да спем войната. тогава и г-н Шикорски ще е по-спокоен.
23
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Не бедствие а урок за запада дасе държи с Русия с уважение и равнопоставеност.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами в такъв случай, добре че ние сме Изтока :)
21
2
 
19
 
! Отговори
да преди 2 месеца
митрофанова каза още в началото - това е работа на големите сили, вий сте малки, стойте настрана...ама кой да я слуша! и сега така ще се набълбукаме вътре с тия наши продажници, че...
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така като гледам само поляците са мераклии да се бият срещу руснаците от цяла Европа,но като почнат да идват черните чували от Украйна и на тях ще им мине мерака
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ужасно бедствие. Че се сгънете на 4 с 5 чупки в кръста.
18
1
 
34
 
! Отговори
Евро мальчик преди 2 месеца
Не знам за Путин, но ЕС вече загубиха в Украйна.
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами баба Меркел ви издаде плановете. Да си бяхте спазвали Минските споразумения, вместо да баламосвате руснаците, докато подготвяхте Украйна за война.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 1 - Ами, тогава кой е узурпаторът?
15
1
 
28
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Тези жалки опити за промиване на мозъци втръснаха на Европейците.Тези лидери са избирани от народите си за да се занимават с проблемите на собствените си държави,писна ни от Украйна,от делегации,от даване и от лъжи
14
2
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
сега ще ти кажа - русия иска да си върне крайната земя, която е руска от векове, и там са си руснаци, викат им украйненци, сега подлъгани от запада и янките с някакви измислени ценности, а главатарите на запада искат украйна заради богатите залежи на всякакви суровини, най-вече в донбаския басеин. внука на шарл де гол каза че една трета от земята вече е продадена на запада и сега те не могат да я оставят на русия!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А...че кой ми са изака у долната полвина на бельото е вашата работа бе побърканяци ?
12
3
 
25
 
! Отговори
стига бе преди 2 месеца
САЩ искат това, САЩ искат онова и тия пудели тичат, джавкат и изпълняват. Следващ етап ще е ЕС да прати войски. Чехи го прави, Франция вече го говори и всичко това, за да се защити националният интерес на ... САЩ?! Браво бе! Но идват евроизбори, в САЩ също. Дано нещо се промени към по-добро, че тия ще ни вкарат в трета световна.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега пуделите на Запада се чудят какви гимнастики да направят, за да получат обществена подкрепа за влизане във войната.
10
3
 
11
 
! Отговори
-- преди 2 месеца
САЩ и НАТО предвождани от дъртия пр-Ъч тропат на едно място едва издържат да не метнат пушки и противогази и на бегом до Русия да я нападат.
9
9
 
3
 
! Отговори
Списъкът на ....Ш.. преди 2 месеца
Трябва да се направи следното. ЕС да премине на военни релси , заради войната в Украйна.Сега е време да се работи по 24 часа на намален работен режим. По два часа . По три часа... кой колкото иска в производството на снаряди , а заплата та да е минималната плюс премии ......................
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той и наш Наведенко все така излиза с името на България напред. На България и важни санкциите, България примира да помага на Украйна, изобщо добър щит му е България. Ама да види колко му е подкрепата в България не смее.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ние вече бедстваме с победите на Украйна.