Грозев: Смъртта на Навални е демонстрация на режимност

Мафията си призна, че е мафия, коментира той
Обновена: 1 мар 2024 12:05 | 1 мар 2024 12:05, Нели Христова
65
Грозев: Смъртта на Навални е демонстрация на режимност
Снимка: БГНЕС

"Смъртта на Алексей Навални е демонстрация на режимност, ръкавица, хвърлена на целия цивилизован свят. Ако беше филм за мафията, щеше да е момент, в който мафията си признава, че е мафия. Случвайки се по време на войната в Украйна, Путин показва, че няма червена линия, която да не може да пресече." Това каза разследващият журналист от "Шпигел" Христо Грозев по NOVA. Той е един от авторите на документалния филм за Навални, който спечели "Оскар" миналата година.

По думите му Навални, чието погребение е днес в Москва, се е интересувал от всяка тема, искал да знае всичко, да предвиди всичко, да помогне на всеки. Не се е страхувал да бъде политически некоректен. Свободата на словото за него е била най-голямото благо.

В момента се търси катафалка, обяви Грозев, като според него ще има поне 10 опита да се попречи на прощаването с Алексей Навални.

Според журналиста е имало преговори за размяна на Навални с важен човек за Путин - руски генерал, който бил в германски затвор. Тези преговори завършиха със смърт, но в главата на Путин те са били сделка. Той е искал да постигне готовност за предаване на руския генерал, надявайки се, че след време ще намери други хора, за които да го размени. Така Грозев описа една от хипотезите за тези преговори.

По думите му съществува риск от нови ескалации, от нови заболявания на политически лидери, които са в руските затвори, а може и още по-лошо, за да бъде показано, че режимът е режим.

Журналистът смята, че Путин разчитал на това Тръмп да дойде на власт, за да седнат да се разберат. Точно затова Путин искал да стигне максимално на запад от границата. За него исканата граница минавала по река Днепър и включва Одеса. Точно затова веднага след изборите за президент в Русия се очаквала нова мобилизационна вълна. Самият Путин се надявал на 1 млн. души, но според западни експерти по-вероятно е да бъдат 150-200 хил. души.

Грозев разказа, че в Русия в момента се увеличава производството на военни муниции, с което войната може да продължи на ниско темпо още 4-5 години. Но няма хора, които да бъдат хвърлени на фронта. Затова Путин можел да блъфира Запада още около година, че войната ще бъде дълга, смята Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 месеца
Убеден съм че в най-скоро време британското разузнаване,разбира с с вещата помощ на г-н Грозев . ще разкрие че тромбът който уби г-н Навалний е изработен в лабораториите на КГБ по поръчка на Путин!?
55
0
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 2 месеца
Според мен това е за предпочитане пред режима на мафията , който вилнее в България!
54
0
 
5
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Не знам за мафията,но за тоя всеки знае че е агент на цру,па и се чудеше защо е обявен за арест в Русия.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой е този платенизмамник , какво е направил за България - нищо , както всички атлантици.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Впечетляващо е , колко е загрижен родният ни идол за Русия
51
1
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 2 месеца
Тъй, тъй.... само в България мафия няма.
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много е умен Христо Грозев! И ако не беше изпълнен с омраза, без да знае защо, цена нямаше да има. Но той, явно, има цена. Много са едностранчиви разследванията му.
49
0
 
6
 
! Отговори
Кой е Христо Грозев преди 2 месеца
Името на Христо Грозев стана публично известно в България през 2010-а, когато заедно с Любомир Павлов, Огнян Донев и Карл Хабсбург (с пети съдружник германеца Даниел Руц) купиха пресгрупата "24 часа", "168 часа"и "Труд". Неофициалната цена на сделката е 40 млн. евро. Няколко месеца по-късно съдружниците влязоха в остър конфликт като се стигна до издаване на обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев, с която бе наложен запор над имуществото на "Труд", "24 часа" и печатната база. Имал е гръб.
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Накрая ще се окаже, че Грозев е от мафията.
47
2
 
14
 
! Отговори
Дам... преди 2 месеца
А Грозев е демонстрация на платен клакьор!
46
1
 
12
 
! Отговори
До Европеец с гл. E! преди 2 месеца
Грозев е познал не само лично Навални, но и жена му... Така казват.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грозев, ти си побъркан бе.
44
1
 
9
 
! Отговори
ГРОЗЕВ преди 2 месеца
*** да спиш с юлия навална белким се успокоиш г а д
43
1
 
12
 
! Отговори
Производството преди 2 месеца
на "военни муниции"... а цивилни муниции? То в тая "режимност" никога не се знае. Вече съм убеден, че този е като Кирил Петков сред журналистите - купен от САЩ и абсолютно не способен да говори български език.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя пък цръвул. Оди се гръмни бе Грозенн.
41
2
 
9
 
! Отговори
@@@ преди 2 месеца
За Навални не знам, до почива в мир човека, обаче признавам за най-голям евроатлантик ония от нашите дето ще иде да му занесе китки на погребението.Става моментално номер едно за мене и обещавам, че ще гласувам за него като за човек с принципи и достойнство подплатил дрънкането с дела.
40
0
 
11
 
! Отговори
Дони преди 2 месеца
Мафията си призна, че е мафия, факт!
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Европеец с главно Е! Кой свят , лицемерният свят ли , този дето му плащаше на Навални да прави това , което вероятно е и основата на кончитата му , не твърдя , че е умишлено убит , същия свят плаща и на Грозев за " услугата " . Всъщност кво ме интересува всичко това , интересува ме , че въпросния " свят " прави средата в която живея ненормална , стресова и живота ми оскъден и непосилен .
38
12
 
5
 
! Отговори
Мужик преди 2 месеца
Злия император жуже ще гние в пъклотo през вечността за всичките си пpecтъпления.
37
21
 
2
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 2 месеца
Днес светът скърби за Навални, но във форума е пълно с ***. Имайте поне малко срам в ден като днешния. Христо Грозев е познавал лично Навални, докоснал се е до този необикновен човек и искрено скърби за загубата му. Поредният невинен труп на сметката на Путин. Но всеки диктатор рано или късно си го получава. И Чаушеску не е вярвал, и Хитлер и всичко по реда им. Идва времето и на Путин. Това е най-лошото, да живееш в страх, че не знаеш кой и кога ще те светне, свой или чужд.