Щерката на Ким Чен Ун го наследява като лидер? Не е изключено

Държавните медии в Пхенян нарекоха Джу Ае "велик човек на ръководството"
18 мар 2024 18:36, Нели Христова
36
Щерката на Ким Чен Ун го наследява като лидер? Не е изключено
Снимка: БГНЕС

Министерството на обединението на Сеул се присъедини към нарастващите спекулации около плановете за наследяване на Ким Чен Ун, като заяви, че не е "изключено" дъщеря му да бъде следващата в редицата на лидерите на Северна Корея, предаде АФП.

На 16 март държавните медии в Пхенян нарекоха дъщерята на Ким "велик човек на ръководството" - "hyangdo" на корейски - термин, който обикновено е запазен изключително за висшите лидери и техните наследници.

Според анализатори това е първият случай, в който дъщерята на Ким - неназована от Пхенян, но идентифицирана като Джу Ае от южнокорейското разузнаване - е описана като такава от Северна Корея.

Това удвои спекулациите, че тийнейджърката, която често се появява до баща си на ключови публични събития, може да е избрана за следващ лидер на ядрения Север за трето наследяване.

"Обикновено терминът "хиандо" се използва само за най-високопоставения служител", заяви на брифинг Коо Бьонг-сам, говорител на Министерството на обединението на Сеул.

"Не изключваме възможността за наследяване на Джу Ае", каза той, като добави, че Сеул "следи ситуацията и остава отворен за възможностите".

Въпреки това той предупреди, че ако Джу Ае заеме мястото на баща си като четвърти лидер на затворената държава, "севернокорейският народ ще понесе основната тежест на последствията", каза той.

Джу Ае е представена за първи път на света от държавните медии през 2022 г., когато придружава баща си при изстрелването на междуконтинентална балистична ракета.

Оттогава официалните издания на Северна Корея я наричат по различни начини, включително "утринната звезда на Корея" и "любимото дете".

Виждана е на много от официалните ангажименти на баща си, включително на военни учения, посещение на оръжеен завод и спирка в нова ферма за пилета.

На снимка, публикувана от Пхенян, се вижда как Джу Ае използва бинокъл, за да наблюдава неотдавнашните парашутни учения, застанала до баща си и висши военни служители.

Преди 2022 г. единственото потвърждение за нейното съществуване идваше от бившата звезда от НБА Денис Родман, който през 2013 г. посети Севера и заяви, че е срещнал дъщеричка на Ким, наречена Джу Ае.

Първоначално Сеул беше посочил, че Ким и съпругата му Ри са родили първото си дете, момче, през 2010 г., а Джу Ае е второто им дете.

Но миналата година министърът на обединението на Сеул заяви, че правителството "не е в състояние да потвърди със сигурност" съществуването на сина на Ким.

Ким Чен Ун наследи режима след смъртта на баща си в края на 2011 г. и под негово ръководство бяха извършени 4 ядрени опита, като последният беше проведен през 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
Що бря - да не му е тръгнал тромб?!?
27
2
 
2
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 1 месец
Той е руснак т.е. господар и може да прави каквото си иска. Я веднага отивай при Ставийски да му благодариш, че те е асвабадил.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
малкото балонче, докато му дойде редът да наследи големия балон, ще стане като цепелин. А дотогава лилипутът и лилипутинистите ще са вече на тор (фъртилайзър де)
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що сте се загрижили за наследник на Ким Чен Ун? Да не сте дочули отнякъде, че западняците искат да го ликвидират?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рано е да строите планове за наследяване на Ким Чен Ун. Той е млад Рокетмен. Има още 50 години дорде настигне байДжо.
23
0
 
3
 
! Отговори
към 86та нас ни преди 1 месец
учеха в училище, че Ленин е можел да пише и чете на 3години, така че.. нека дерзае малкия вундеркинд
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има същите бузки като таткото. Азиатките по-принцип имат ген да са много слаби. От всички азиатки на нейната възраст тази е най- д....
21
2
 
7
 
! Отговори
Шкуро Шкуров преди 1 месец
СКорея е най-напреднала в хуманоидната роботика. Обаче имат рационален подход - вместо да се пънат със сложни механики, искуствени интелекти и сложни софтуери и хардуери, правят робот от живия човек след проминаване на мозъка още от детската ясла. Май ще трябва да приложим този метод на родните друзя, защото те много го уважават.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на тоз урангопитек, Тръмпи му направи среща, явно не е знаел колко е зле в най-изолираната страна в света :)))
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е чиста проба феодализъм- извратен и гнусен!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е няма как да знаем той ли я е правил? Все пак той винаги е зает с важни партийни и държавни дела. Очевидно някой е помагал.
17
1
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
кАпейки чакам за пияния Стависки убиеца къде избяга в русия без ден в затвореа некви опорки:):):)
16
0
 
1
 
! Отговори
Базуков преди 1 месец
А всички викат че в СКорея гладували. Я го вижте тоя?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя бузанчо и щерка ли има
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Феминистки комплексарски простотии - в КНДР е прието мъжете да наследяват властта. Дъщеря му е част от пропагандата, режима на Ким винаги пази наследника на династията в пълна анонимност. Кой знаеше нещо за Ким Чен Ун преди да се възкачи на трона?
13
0
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
кАпейки пак да ви попитам:):):)Под друга статия оплюхте яростно Нойзи,че карал пиян колата си.Добре така е,виновен е и ше му вземат колата!Ами за вашия пиян руснак Стависки къде уби едно българско момче и остави едно българско момиче инвалид за цял живот и избяга за русия без ден в затвора нещо да кажете?:):):):)
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 13. То не мое само ти да драскаш глупости бе. Примири се.
11
2
 
13
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Стигнахме и до там в Български сайт,повтарям Български сайт неква кАпейка да възхвалява Северна Корея и да оплюва България:):):):)какво падение само!:):):)
10
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия и Китай са такава стратегическа военна мощ, с която САЩ не могат да се съревновават. Но към тях трябва да добавим и Северна Корея, голяма държава която също има стратегически оръжия, и която няма да се поколебае да го използва.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шопара е толкова добре охраняван, защото ако някой го боцне с игла и той ще се спука със мощността на ядрена бомба