Русия атакува Киев с ракети, има осем жертви

Експлозии в центъра на украинската столица
21 мар 2024 07:16, Александър Попов
82
Русия атакува Киев с ракети, има осем жертви
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Киев, като властите на украинската столица съобщават за осем жертви.

В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

Според Киевската градска военна администрация в резултат на въздушна атака в район Святошински, преди това в жилищна сграда, ударната вълна е счупила прозорци.

В квартал Шевченко осколки са повредили жилищна сграда - информацията се изяснява. В същия район по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

„В района на Подолск, в резултат на падащи ракетни отломки, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда“, добави градският управител. По-късно Кличко съобщи, че в същия район гори покрив на жилищна сграда. Той уточни, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни сгради са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни осем жертви. "До момента няма хоспитализирани. Лекарите оказаха помощ на всички на място", каза Кличко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МММ...как ми влиза сутрешното кафенце, а като видях новината тя ми се стори като прясно млекце с кафето. Дай Боже всеки ден такива новини да виждаме. Време беше и киевските кокони да усетят смъртта, а не да си мислят, че война няма.
34
15
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АКО ТРЪМП ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В САЩ ЗА ПУТИНИСТИТЕ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ДА СИ ВИЯТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ КАК РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ОСТАНЕ И КАК РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА ДА СТАНЕ НА ПАРЧЕТА :D ПРИ ЗАГУБА НА ТРЪМП АВТОМАТИЧНО ВОЙНАТА СЕ ПЕЧЕЛИ ОТ УКРАЙНА И ЩЕ Е САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ СВАЛЯНЕТО НА РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И НЕЙНИЯ РАЗПАД ЗА ДА НЕ ПЛАЩА 120 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИСЪДЕНИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН СЪД
33
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
германската техника -от 12 машини Пума и 12те при първите им тестови изпитания - дефектни. Факт.
32
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ДОБРАТА НОВИНА Е, ЧЕ СЛЕД ОКОЛО 7 МЕСЕЦА ГАРАНТИРАНО НА 100% ЩЕ СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА МЕЖДУ ТЕРОРИСТИЧНАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ И ПРЕДАДЕНА УКРАЙНА.
31
4
 
20
 
! Отговори
Калашников преди 1 месец
Бой по урките до дупка !!! ПВО то спа ли ?!
30
4
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
германия получи милиардни субсидии от ЕС, за да ходи да купува китайско ноу хау как се правят електромобили. Факт.
29
4
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 26 "Европа и Германия не инвестира в оръжия, а в технологии...." - мухахаха... Пич, ТИ СИ тежко болен! германия от 20 години няма нито едно добро оръжие. Най-доброто в немската армия са униформите за бременни танкисти, които Урсулата поръча. Факт.
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ми чуват ушите руски ракети сглобени от перални и тоалетни преминават през прословутите Пейтриът без да бъдат засечени,това не може да бъде,това е някакъв фейк новина....веднага да се накаже Кличко...
27
1
 
18
 
! Отговори
До Да видим преди 1 месец
Германия не може да инвестира във военна индустрия , защото трябва да издържа *** германци на меркел , така че наваксване няма приятел . А защо руснаците правя оръжие а не тостери ....знаеш ли поговорката .Ако не храниш своята армия , си обречен да храниш чужда. Това ще е актуално до края на света
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес.бг слагайте по един банер ДОБРАТА НОВИНА като публикувате тези неща :-)
25
0
 
1
 
! Отговори
мда преди 1 месец
Да видим, и стандартът надолу, като инвестира в оръжие. От къде извирате първосигналните не знам.
24
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Анонимен 24/ АДРЕСА МУ Е ИЛИ В РУСКОТО ПОСОЛСТВО В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ПИШЕ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ. И ДОРИ ДА ГО НАМЕРИШ НЯМА КАКВО ДА СЕ УТРЕПЕ В ТОВА СЪЗДАНИЕ ТО Е НАПЪЛНО УМРЯЛО ВЕЧЕ :D
23
16
 
3
 
! Отговори
Да видим.. преди 1 месец
Европа и Германия не инвестира в оръжия, а в технологии, защото смяташе, че тези времена са отминали. Вижда се, че от другата страна манталитетът е от началото на 20-ти век. Народът мизерства, не могат един тостер да направят, но всичките пари от продажба на ресурси се хвърлят за оръжие. Е, ще инвестира и Германия пак в оръжие и да видим мордорци, които не могат да различат военна от гражданска инфраструктура докъде ще я докарат. Скоро ще плачат.
22
2
 
18
 
! Отговори
Осколките преди 1 месец
Разбрахме какво са повредили , защо не пишете ракетите какво са ударили. Киев е далеч от фронта . Тоя път боксера кличко защо не дума за свалени ракети ? Нал сваляха кинжалите с лекота ? С това демо дет рашаните са направили в Киев далеч от фронта бас ловя, че франсетата дет макарона ги готви за украйна са мотиавирани на макс !
21
5
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дано има унищожено много натовско оръжие и НАТО-вци!
20
4
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дано има мобилизация без изключения на про'с'таците дето на 2 Април гласуваха да слугуваме на Брюксел!
19
11
 
3
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Кога ще оцелят някой военен обект а толкова ли са сакати да целят на хората колите пред блоковете...що за идиотщина!!!
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Молдова е наред след Киев, песков каза, че има проблем в преднестровието. Медведев споменаване прибалтийските републики, ама май Молдова е приоритетна, заради лошото отношение към руснаците там.
17
2
 
16
 
! Отговори
Azz преди 1 месец
Някой забеляза ли, че повечето прозорци са оцелели след мощния взрив? Много интересно...
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако беше Израел, жертвите щяха да са поне 8 000...