US генерал: Времето на Украйна изтича без помощ от САЩ

Тя ще остане уязвима за частично или пълно поражение
10 апр 2024 19:45, Александър Попов
66
US генерал: Времето на Украйна изтича без помощ от САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висш американски генерал в Европа каза днес пред Конгреса на САЩ, че Украйна ще изчерпи артилерийските снаряди и прехващачите на противовъздушната отбрана „сравнително скоро“, ако не получи помощ от САЩ, а страната ще остане уязвима за частично или пълно поражение, предаде Ройтерс.

„Ако едната страна може да стреля, а другата страна не може да отвърне на стрелбата, страната, която не може да отвърне на стрелбата, губи. Така че залозите са много високи“, каза командващият Европейското командване генерал Кристофър Каволи пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите .

Председателят на Камарата на представителите –  републиканецът Майк Джонсън, отказа да насрочи гласуване на законопроекта, който ще предостави 60 милиарда долара военна помощ за Украйна, а Белият дом се мъчи да намери начини да изпрати подкрепа на Украйна, която вече повече от две години продължава да се бори с руските сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Водещи мобилна
Мъж предупредил, че производството на Boeing е опасно, те обаче не го чули
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 2 седмици
А с контраофанзивата какво стана? Върнаха ли вече Крим?
51
0
 
0
 
! Отговори
Имад Алелуй преди 2 седмици
Точно заради "помощ" от САЩ Украйна стига до това положение.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А дайте им парата че изтече мандата на Бако и не може да си прибере рестото.
49
2
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 2 седмици
И с помощ и без помощ от САЩ Украйна вече е в миналото. По-добре да спрат сега от колкото след една година. По-зле ще е за цяла Европа. За американците са просто долари. Ще си напечатат нови.
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Времето отдавна е изтекло за Украйна,просто се пробват да откраднат още някои друг милиард.
47
9
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 седмици
Промяната на линията на фронта по време на война е най-нормалното нещо и няма нищо драматично в това. Спомнете си къде бяха руските окупационни войски преди 2 години и вижте къде са сега. Хиперболизирането и драматизирането на всяка превзета плевня и керемида от нашествениците е цел на руската пропаганда. Така се опитват да внушат на западните общества, че Украйна е обречена и няма смисъл да й се помага. Единствената правилна позиция е натиск върху управляващите на Запад за повече военна подкрепа към Украйна.
46
1
 
2
 
! Отговори
Опс! преди 2 седмици
Хайде "замина си" и най голямото газохранилище в Украйна в Лвовска област, тази нощ! Братята поляци са сменили по три чифта долни *** от взривовете.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е МИ ДВЕ ГОДИНИ КАТО ПОМАГАХТЕ КО СТАНА ? ДА НЕ ДА ПОБЕДИХТЕ РУСИЯ ? ВИЖДАТ ИЗХОДА ЧЕ РУСИЯ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА И СЕ ИЗМЪКВАТ КАТО МИШКИ ЗА НЕ СЕ ЧУВСТВАТ ПОБЕДЕНИ ! ЕДИН ВИЕТНАМ ГИ РАЗПУНДИ А КАМО ЛИ РУСИЯ ! ЧАКАЙТЕ ОТГОВОР ОТ ИРАН МАМКА И ГНУСНИ АНГЛОСАКСОНЦИ
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е, xoxлите да са мислили по-рано, когато лапаха от КУРАбийките на нюланд, убиваха хира в Донбас и поздравяваха Слънцето с вдигната десница. Тази нощ отново тотален разъеб на хoxолските градове, осем взрива в Харков, три прилета в Одесса, Лвов, Николаев, Кривий рог, Куеф... Направо им спряха тока.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Времето на украйна изтича по вина и отговарност на САЩ на Великобритания на Г7 и на Нато които вместо за мира работят за войната. ?!?. Да и Г 7 са виновни и отговорни.
42
1
 
10
 
! Отговори
Тик так тик так преди 2 седмици
Разбира се, че времето изтича! Нищо ново не казва генералчето. Настъплението върви с пълна сила. Харков, Одеса, Николаев, Киев са все изконни руски градове, които ще се върнат в РФ. Путин от десет години им повтаряше, че трябва да преговарят - не искат! Щом не искат...
41
1
 
5
 
! Отговори
Юлиян до 40 преди 2 седмици
Браво!Най-точният коментар!Кратко,ясно и простичко представено.Не го подминавайте!
40
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
То,времето на Украйна "все равно" изтича.Ама по-добре да отворят "шлюзовете" нацяло та да изтече наведнъж,че не останаха млади мъже.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Приготвихте ли се за ледената епоха?
38
13
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Айде затваряйте я тая Федерация Руска че всеки ден им слушам глупостите на коя карта от преди 500 години некой принц писал писмо на руски и затова война.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна все още не е изпълнила условията, необходими за присъединяването ѝ към НАТО, заяви генерал Кристофър Каволи, главнокомандващ на обединените сили на Алианса в Европа."Политиката на НАТО, съгласувана между 32 държави, е, че когато дойде моментът и всички съюзници се съгласят, Украйна ще стане член на алианса. Но тези две условия все още не са изпълнени", заяви Каволи
36
3
 
23
 
! Отговори
Спокоен преди 2 седмици
А беше толкова простичко. Не тормозете рускоезичното население, не залитайте по антируски съюзи, работете си, търгувайте с всички. За чий им беше този филм в който се вкараха? Полша изобщо не крие апетитите си към територия на Украйна, Румъния също. Ама тая държава е приключена.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те украинците извадиха късмет с Русия ами ние какво ще правим с нашите Родоотстъпници...
34
2
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 2 седмици
След като не може да стреля, вдига бялото знаме. Толкова е просто и логично.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо трябва да спечели украйна. Много хора са на страната на Русия.