Борис Джонсън: Украйна трябва да се присъедини към НАТО

Да ѝ се дадат правилните инструменти за борбата ѝ срещу Русия
11 апр 2024 12:33, Елка Василева
87
Борис Джонсън: Украйна трябва да се присъедини към НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият британски премиер Борис Джонсън призова Украйна да бъде приета в НАТО и да ѝ бъдат дадени правилните инструменти за борбата ѝ срещу Русия, предадоха Пи Ей медия и ДПА.

Още по темата
Джонсън направи това изявление на събитие на консерватори в Канада. Бившият премиер предупреди, че не бива да бъдат правени отстъпки с цел умиротворяването на руския президент Владимир Путин.

"Решението на този проблем са сигурността и стабилността, които ще дойдат с яснотата за това къде е Украйна и какво е Украйна", изтъкна Джонсън.

"Украйна избра да е свободна, независима европейска страна, която е ориентирана на запад, към ЕС и НАТО. И Украйна трябва да се присъедини към НАТО. Това е единственият логичен вариант", каза още бившият британски лидер.

Борис Джонсън предупреди, че страховете, че евентуалното присъединяване на Украйна към НАТО ще бъде възприето като провокация от Путин, не бива да пречат на предприемането на действия в тази посока.

"Опитвали сме това . . . и вижте докъде стигнахме по този път. До най-лошата война в Европа от 80 години", подчерта Джонсън.

"НАТО е организацията, която вдъхва увереност и създава стабилност, тя ще донесе мир. Междувременно обаче дайте на украинците това, от което имат нужда", призова бившият премиер.

"Украинците ще свършат работата, ако им дадем инструментите. Нека им дадем инструментите", каза Джонсън.

Британският политик призова бившия американски президент Доналд Тръмп, който се надява да се върне в Белия дом след президентските избори в САЩ през ноември, да не оказва натиск върху Украйна да се откаже от Крим и Донбас в името на мир с Русия - слухове за подобни планове циркулират в информационното пространство, отбелязват Пи Ей Медия и ДПА.

"Ако сте партията на Роналд Рейгън, ако искате да направите Америка велика отново, тогава не започвайте новия президентски мандат на републиканците . . . с отстъпване на победата на Владимир Путин. Това би било катастрофа за Запада и катастрофа за Америка", предупреди Джонсън. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от За да се разбираме
10-те личностни качества, които да търсите в един партньор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Сър Джон преди 2 седмици
Какъв *** е тоя Джонсън. Сам вкара Украйна във войната - измря масата наpод за нищо. Заради политиките на Запада. За да влезе Украйна в НАТО първо трябва да съществува и второ да спечли нещо от тази война. Засега печели правото си да съществува. Прекалено много руснаци измряхa, за да има просто махане с пръст Украйна да не влиза в НАТО. Припомняме - предният път като измряхa много руснаци, те си взеха половината Европа.
65
0
 
1
 
! Отговори
Скот Ритър преди 2 седмици
Заради такива *** като Джонсън ,Урсула,Столтенбергфи други *** ,е възможно да се стигне до ядрена катастрофа!Вижте физиономията му! Тя говори всичко за човека! Негжвата издава тежки ментални проблеми!
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми хайде де! До края на месеца да е приета!
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Украйна избра да е свободна, независима.." хахах постигнали са максимална свобода и независимост, 0% свобода и 100% зависимост от запАда
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Типичното за англосаксите коварство и лицемерие! С една дума: "Вие се бийте и загивайте, за да можем ние да трупаме печалби на ваш гръб"! Омразата към Русия напълно ги е лишила от разум!
61
0
 
18
 
! Отговори
Няма закога преди 3 седмици
НАТО и Украйна се закриват.
60
0
 
27
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 седмици
Борис Джонсън се надява Украйна да влезе в НАТО за да намери други балъци от източна Европа да воюват с Русия докато той и Великобритания правят лесни милиарди от войната. Нещо подобно на пандемията от КОВИД-19 - той беше арестувал всички британци да си стоят по домовете и да не излизат навън под страх от огромни глоби дори и затвор, а той в същото време правяше партита всяка вечер с кабинета си - проверете в Гугъл видео "Boris Johnson Dansing at the Party".
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Джонсън , я сега кажи как със любовницата си рецитирахте Магбет , после яко секс баня и без малко със едни 10 минути да се засече със жена ти ? Как я уреди да пътува във Бизнес класа от Америка със видни политици за да си уредите после секса ? Чак Парламента се занимава със твойте любовни прегрешения ами добре че имаш добра съпруга да ти прости .
58
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Е па присъединявай си я!
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Черният нагъл Сафарид убиец на славяните Червенски и меляза джонсън
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Джедай Джонсън елате в България подаряваме мечове
55
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И Борис Джонсън и дънбай си връткат зеления наркоман като пумпал . Жалка кукла в чужди интереси . Украйнска земя не остана собствена .Все на ам корпорации. И бедните хорица украинци умират ли , умират за чужди интереси ....
54
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Рошавият прекара сънародниците си като ги излъга да гласуват за Брекзит.Украйна,ако иска да е добре,да не му се води по акъла.
53
1
 
13
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
какво нато, какъв ес бе? то държава няма да има такава, тия пудели си фантазират!...затуй най-напред питайте дядя вова пък тогаз дрънкайте!
52
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия двамата убавци ги свързва любовта към парите и белото
51
0
 
22
 
! Отговори
Пловдив преди 3 седмици
Само Англия може да влезе и да излезе два пъти в НАТО за една седмица .
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Новата тежка руска рекета-носител "Ангара-А5" успешно стартира от космодрума "Восточный".
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Англия, както кутрето от "Игра на Тронове" единствено се крие в сенките и според интереса си, настройва държавите. Англия ще свърши по същия начин, по който свърши кутрето. Ако искате да проследите бъдещето на народите и света - показвани е в "Игра на Тронове" и "Властелинът на пръстените", но човек трябва внимателно да наблюдава.
48
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един Сармат отгоре и един Посейдон отдолу за Великата Британия и на Борката ще му се промени прическата перманентно
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първо капитулира и после ще влезне в Русия.