Целта на Русия - удря с дронове Харков

Засили атаките си срещу града през последния месец
14 апр 2024 16:30, Александър Попов
27
Целта на Русия - удря с дронове Харков
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Снощните руски удари с безпилотни летателни апарати срещу Украйна  са се съсредоточили върху нейния североизточен град Харков, продължавайки тенденцията от последните седмици, съобщиха днес украинските власти, цитирани от ДПА.

„Харков е опасна зона. Градът е атакуван с дронове „Шахед“, заяви кметът на града Игор Терехов в социалната мрежа „Телеграм“ малко преди полунощ.

Днес украинските ВВС докладваха, че са свалени всичките 10 дрона, пуснати над Харковска област.

Нападението е било насочена срещу критичната инфраструктура на града, разположен на около 40 километра южно от руската граница, заяви областният управител Олег Синегубов. Местните медии съобщават, че на места в града е имало прекъсвания на електрозахранването.

Преди началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 година Харков беше вторият по големина град в Украйна с население от 1,5 млн. души.

Русия засили атаките си срещу града през последния месец, поразявайки особено силно електроцентралите в района. Предвид близостта на руската граница ударите се случват без време за реакция и има притеснения, че градът постепенно ще стане необитаем, отбелязва ДПА.

Село Веселое, което се намира край руската граница, също е било ударено. Семейна двойка е намерена мъртва в бомбардиран дом.

Руското министерство на отбраната докладва днес, че 10 украински дрона са били прехванати в малките часове в южната Краснодарска област. Няма публикувани подробности за възможните цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от За да се разбираме
Знаците, че си имате работа с емоционално незрял мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз пък слушах по украинската телевизия, че от 10 дрона са свалени 15! На кого да вярваме сега?
20
0
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 седмици
Евреите май са надминали украинците по процент свалени ракети и дронове, като процента не е близо до 100 е някакъв множител на 100 по-голям от 1-ца. Въпреки че са свалили ВСИЧКИ дронове, много военни обекти, основно летища, са били поразени от ирански ракети.
19
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Укро фашистите свалят 10 от 10 дрона и ракети и всички ТЕЦ са извън строя!!!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То не фашист- украинец в Украина не остана. Фанаха Балкана, Авантатаха и бъркат с пръст в буркана. Всеки дири бело, белшмъркоид и бел асансьор с излитане на пейките
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До АнонимеНА на тебе ше ти дадат тиквен медал със знаменце на дъгата, та на следващия Пр***йд да не си капо.... 3.14.енделче
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Из Полше има немалък брой Музеирани лагери, както и в Германия и Австрия, които могат да се пуснат в действие наместо да извозват нюфашетките с влакове за Укростан. Нацистите лагери строиха - от лагери ще починат отсмърт чрезумиране. . . . . . . . . . . . Ейн Цу Цвай Цу Драй - е казал Ицо Осмицо.
15
2
 
8
 
! Отговори
ДишайШмръкДишайШмрък преди 2 седмици
1. Днес украинските ВВС докладваха, че са свалени всичките 10 дрона, пуснати над Харковска област. 2. Руското министерство на отбраната докладва днес, че 10 украински дрона са били прехванати и гъртнати от днепърските басмачи "Днепро Бело". 3. Начи Укерасите сами си бацат дронетките, стрелят по тях и ги гътат след което се хвалят це са изпотрошили рустите дронети. Дишай! Дишай! Шмръъъъък.
14
1
 
12
 
! Отговори
да преди 2 седмици
ще се напълни цяла европа с украинци, ще останат фашистите и ще ги изтрепят!
13
0
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 седмици
това ли е третата световна - с дронове...няма мечове, копия, стрели...остана и изкуствени интелекти да почнат да се гърмят!
12
3
 
6
 
! Отговори
Фют преди 2 седмици
Абе, снощи чаршафите изстреляха около 200 дрона, *** само 10. Правят само гъди, гъди и накрая ще има бум по тиквите им:)))))))
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не бяха ли тея, дето призовават някой си към сдържаност? Рускя пплач.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Харков има ли Железен купол?
9
4
 
19
 
! Отговори
Калашников преди 2 седмици
Бой до дупка по уркопитеците !!!!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
#7 ти си първия
7
0
 
15
 
! Отговори
Жиката преди 2 седмици
Говори се само за дроновете ,но всъщност артилерията си думка ритмично.Все още работи търговската мрежа,но доста хора се евакуират от Харков.Раздвижване има и към Купянск.
6
5
 
21
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 седмици
Кво ще ги правим поддръжниците на западните зли из.ро.ди след загубата. Предлагам народен съд!!!Имаме нужда !
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чешат ги с врабчета(дронове)докато прошляците си покажат къде са покрили ПВО-то и след това същото бива подавяно с ракети!
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щото Белгород е побратимен с Харков.Украинците стрелят по Белгород от Харков,руснаците им отвръщат.Те,така,кой пуца повече?
3
29
 
5
 
! Отговори
Сът преди 2 седмици
С какви дронове? Снощи иранците си изтреляха всичките шахети,които изпопадаха още преди да са стигнали границата на Израел! Хахаххаахах.
2
2
 
4
 
! Отговори
Бум преди 2 седмици
Е, й?!