Прокуратурата за простреляното дете: Нелеп инцидент

Оръжието е законно, не е на специален режим
14 апр 2024 14:36, Александър Попов
13
Прокуратурата за простреляното дете: Нелеп инцидент
Снимка: БГНЕС

При инцидента с простреляното дете на годинка и половина във Враца се касае по-скоро за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост, каза окръжният прокурор Владимир Сираков, цитиран от bTV.

"Установено е, че стрелецът е 11-годишно момче, роднина на пострадалото дете. Дядото е притежавал пневматична пушка. Тя стреля с т. нар. „чашки“. Оръжието е регистрирано в полицията", обясни прокурорът.

Във вчерашния ден дядото е извадил пушката, за да стреля по свраки. Няколко пъти е зареждал и изпразвал оръжието. След като изпратил 11-годишното дете до магазина, за да купи сладолед, отново заредил пушката и я оставил на масата. Така, когато то се прибрало, не знаело че е заредена.

Още по темата
През това време в дома на семейството дошли хора и затова възрастните оставили без надзор оръжието. Малкото дете е видяло пушката на масата и я е хванало за цевта, за да си играе, обясни Сираков. В този момент 11-годишното момче е хванало оръжието от другата страна, за да го предпази. Без да иска обаче натиска спусъка и произвежда изстрела. Така една от тези „чашки“ попада в областта на лицето на пострадалото дете.

„11-годишното момче не е знаело, че пушката е заредена от дядо му, тъй като е било до магазина. По никакъв начин към настоящия момент не се установява умисъл от когото и да било за извършване на това деяние. По-скоро се касае за нелеп инцидент с участието на две деца“, обясни окръжният прокурор.

Оръжието не е на специален режим, а уведомителен, така че не е необходимо то да бъде държано в каса, каза от своя страна Кинка Димитрова, главен разследващ полицай по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Врацапростреляно дете
Още от За да се разбираме
Знаците, че си имате работа с емоционално незрял мъж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 седмици
Ама моля ви се, как Джанго Джери от бойковата рода ще е виновен за каквото и да е? Бокоромул с окървавен нож надвесен над жертва с 200 прободни рани ще бъде изкарана невинна и самоотбраняваща се от падналият 200 пъти върху нея труп, а личните вещи ощна умрелите намерени в джоба на бокопикмея са поставени от трупа в жалък опит да изкара бокопикмея виновен!
7
2
 
6
 
! Отговори
Възпитателна мярка: преди 2 седмици
Пушката се хваща за желязото, с приклада се почват дядото, мамата, татито и цялата рода. Докато побелеят!
6
1
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
Дядото ще го отнесе.А и няма право да стреля по свраки.А и все пак е оръжие, нищо че е въздушно.Много *** тоя прокурор или сигурно дядото е негов човек и го прикрива.
5
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
значи дядото в затвора затова че пушката не е в каса заключена а оставена безнадзор на масата и от какъв зор ще трепе свраките това законно ли е
4
0
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 2 седмици
На скенера се вижда съчма в мозъка.Сигурно е от стола.Че ти манипулирал е ясно,но какъв е този,дето ти е сложил +?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано се оправи детенцето!Лично съм изпадал в подобна ситуация,когато бях някъде 5-6 клас. Срелях в двора на къщата с въздушна пушка (доста по-маломощна от сегашните) и целех щипки на простора.Харесваше ми как се разпръсква щипката на парченца,когато я оцеля.Веселбата свърши,когато съсед на средна възраст,живеещ буквално през две улици,дойде с разранена устна и ми заби един шамар.Незнайно как чашка прелетяла и го пернала в лицето.Добре,че не му бях извадил някое око на човека.С това игра не бива
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И това е лъжа, първата беше,че детето е паднало от стол.
1
0
 
14
 
! Отговори
Кой е преди 2 седмици
Регистрирал оръжието на дядото,като се знае,че този етнос е рисков?Прокуратурата да каже нещо,защо оръжието е оставено без надзор?