Русия мести части от африканския корпус на "Вагнер" край Белгород

Войниците са разположени основно в Нигер
16 апр 2024 15:43, Петър Бойчев
41
Русия мести части от африканския корпус на "Вагнер" край Белгород
Снимка БГНЕС

Руските власти се готвят да пренасочат някои от частите на бившата група „Вагнер“, които служат в Африканския корпус, към Белгородска област, съобщи Институтът за изучаване на войната (ИИВ), цитиран от Укринформ.

Според анализаторите на ИИВ информиран източник е съобщил на 15 април, че Кремъл смята, че генерал-лейтенант Андрей Аверянов от Главната дирекция на военното разузнаване на Русия (ГРУ) не е успял да спази дадения му срок за развивания от Министерството на отбраната Африкански корпус, предава БТА.  

Източникът твърди също, че властите се подготвят да преместят неопределени части от Африканския корпус в Белгородския регион.

"Продължаващите усилия на групата „Вагнер“ да набере бойци за дейностите си в Африка сега означават набиране на персонал, който да бъде разположен в Белгородска област. Войници от руския Африкански корпус бяха разположени в Нигер на 12 април и засега остава неясно дали според източника Африканският корпус ще прекрати изцяло работа в Африка или само някои части от Африканския корпус ще бъдат преместени в района на руско-украинската граница“, се казва в доклада.

ИИВ продължава с оценките си, че руските сили в момента се възползват от  недостига на боеприпаси в Украйна в резултат на блокираната американска военна помощ, като трупат не толкова съществени тактически предимства, но предупреждава, че в бъдеще Русия може да постигне по-значими и заплашителни победи, особено западно от Бахмут, ако САЩ продължи да задържа помощта за Украйна.

Способностите на украинските сили да отблъскват засилилите се неотдавна руски офанзивни действия в Източна Украйна намаля заради недостига на боеприпаси и вероятно ще продължат да намаляват в бъдеще, ако американската военна помощ остане блокирана, посочва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: вагнербелгородБахмут
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Брейй!!! преди 1 седмица
Уважаеми евроGeйци и Вие... нашмъркано зельоно комедиантче. Какво и къде "мести" Русия, ще разберете когато ви го "намести" Русия! Споко, за всичко има време.
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руски убийци, иде ви край да тероризирате света. Както и на англосаксонските ви и исламистки братчеди.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руската федерация е крайно време да се разпадне. И народите, кои са били завладени в многовековните кръвопролитни войно на руските империалисти и колонизатори, е редно да бъдат освободени колкото се може по-скоро. За това е необходима глобална война срещу Иран, Руската федерация, и ако се налага Китай.
31
3
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 1 седмица
Ще има лов на франсета май ,във Африка им потрошиха главите ......Вагнер не прощава на на разните измислени легионери убиващи цивилни !!!
30
9
 
4
 
! Отговори
J преди 1 седмица
Западняците са си хитряги. Украйна най-вероятно ще загуби завладените територии,но останалата част 100% е в НАТО.В замяна Русия загуби напълно влияние в Близкия изток и Африка.Руснаците са обезкървени и следващите 50 години ще са безгласна буква в международен план. Просто нямат жива сила, която да охранява десетки хиляди километри граници,да владее и задържи нови територии ,да държи влияние на други континенти, че и воини да води в същото време.
29
2
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 седмица
Активни хомосексуалисти отиват да правят гейове насила пленените Нацисти.Защо просто не ги убиват или скопяват.Не за друго ама отнема време.Вова е изключително изобретателен и методичен.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно време беше,тези самозванци там,да престанат да притесняват руските граждани там!!!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма никаква "блокирана американска помощ", просто мотивираните да воюват украинци свършват, чисто механично.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв Институт за изучаване на войната, какъв Африкански корпус? Измислят си ала-бала и сами ссбе си убеждават, че е истина.
25
8
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 седмица
1000 ор ка всеки ден се отправят на концерт на Кобзон, това е равносметката. Зарова и връщат зелените човечета от Африка, затова и отмениха ротацията на контингента в Сирия, затова почнаха да вадят и морска пехота от Тихоокеанския флот. Постепенно и тия ще станат на тор и Просията ще се спаружи като шагренова кожа.
24
4
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
А относно "пияндурниците", пилотът каза, че във Вагнер са забранени наркотици и алкохол. Питаха го, а вярно ли е, че режат пръсти, той нито потвърди, нито отрече. Но със сигурност ако има наркотици и пияници, те в голямата си част са от западната страна на фронтовата линия. То и лидерът им е баш наркоманът, какво да говорим повече.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
К'во стравя френските паля..човци пардон ,,войници'' пристигнаха ли вече в Украйна,нали геронтофила имаше мераци да ги праща там?
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ясно,лелките от ISW отново хвърлят боб и гадаят на карти межу простирането на прането и миенето на чинии. А другите нескопосници от УНИАН ги цитират
21
3
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Те и Вагнеровци не искат в Африка по простата причина, че попаднат ли в плен, отърва е няма. Това го каза един бивш пилот на Вагнер, свален в Украйна и стоял в плен няколко месеца преди да го разменят. Човека си го каза, не искам в Африка, там е хубаво, щото пилотът може да си начеше крастата със самолета, но пък няма всико останало, което го има на фронта с Украйна.
20
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинците здраво млатят пияндурниците даже и с ПЕСТЕНЕ на снаряди .
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В сирийската война имаше един "сириец" в Лондон, който беше некво НПО за правата на човека или нещо подобно. В украинската война ISW играе същата роля - да ни подава "независима" и политкоректна информация за състоянието на фронта. Укрининформ са пикл.иви комсомолци пропагандисти, шайка измамници, лъжещи собствените си съграждани без да им мигне окото.
18
2
 
8
 
! Отговори
значи преди 1 седмица
ISW са най-безполезната организация до момента. всеки в Туитър вече научи как се правят анализи: "путин заповядал на армията да превземе Х до 14 февруари". на 14ти датата се сменя на 23ти, после на 1 Март, и по някое време на 9 Май. в момента "Вагнер" рекламира "африкански командировки", никого няма да връщат от Нигер, вчера още 2 самолета кацнаха там. край Белгород се местят бившите вагнеровци, които сега са част от чеченския "Ахмат", около 3000 човека.
17
2
 
5
 
! Отговори
Буммм преди 1 седмица
Русия съобщи че са ударили с ракети военен полигон на ВСУ в Чугуево около Харков в момент когато там са се намирали виши офицери от всу, гур и нато.
16
3
 
8
 
! Отговори
аха преди 1 седмица
Укринформ е най-сигурният, безпристрастен и надежден източник на информация. Особено такава, касаеща действията на Русия и Украйна. Ние безрезервно се доверяваме на информацията от Укринформ. Само че защо в Белгород, нали там беше започнал разпад от Федерацията, така пишеха коментатори-специалисти. И какво става с Френския легион, влезе ли вече в Крим или още се сражава героично край Славянск?
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали знаете коя друга историческа личност е имала Африкански корпус?