Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията

Подобрява се финансирането на доброволците
16 апр 2024 17:00, Петър Бойчев
161
Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закона, който променя правилата за мобилизиация в армията, предаде Ройтерс, като се позова на уебсайта на парламента.

Законът ще влезе в сила месец след публикуването му в държавен вестник, пише БТА. Той задължава мъжете да обновяват данните си, които дават пред властите, подпомага финансирането на доброволците и добавя нови наказания за избягване на военна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от За да се разбираме
Какво показва, че във връзката ви има стрес?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
5
 
! Отговори
Депутата преди 4 седмици
Наказание за избягване военна служба, това ли ви е свободата бе ?!
70
0
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 59 преди 4 седмици
Тя ограничеността на мисленето ти те кара да пишеш глупости. Тоя, дето те праща, не е задължително да е путинист. Има и хора, които си защитават родината. Не си завират носовете в чужди войни и да викат все едно са на мач на Левски и ЦСКА. Да подкрепят едните или другите. Българи сме!
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Трябва да си напълно откачил да ходиш да се биеш за този изтръпнал наркоман.
68
0
 
6
 
! Отговори
АЗ питах една... преди 4 седмици
Във потрес съм как САЩ и ЕС ги предадоха и си гледат един вид само себе си ,то бяха клетви за помощ то бяха приказки за доставка на оръжие то беше чудо ,е как да имаш вяра на НАТО и т,н.т. То оръжията им свършиха ,то конгресите не им дават средства то Орбан пречи навсякъде някой троянски кон доминира и срива всичко Те са се събрали 10 държави и вместо да действат те бъбрят и за нищо не стават -- милиарди за въоръжение ама бият само онези със прашките къде са им тюлените и зел, барети --вятър !
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинските жени също са алкохолици като мъжете ,нали ги виждам на лидъл сл.брвг кво пазаруват цели колички с алкохол ,и мъже и жени ,нагли до костите и карат скъпи коли и джипове които българина рядко може да си позволи )
66
0
 
7
 
! Отговори
Нане преди 4 седмици
шмръклю от 1 април, не е президент.... ===))))
65
0
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 4 седмици
ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ НА ЕДНА УНИЩОЖЕНА ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ МАЛКО УМНИ УПРАВНИЦИ !!! ЖАЛКО ЗА СЛАБИЯ НАРОД !!!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
61 ти за богат ли се имаш като не знаеш даже как се пише сигУрно? Това не ти е горно си. По цял ден киснеш в коментарите и не можеш да си видиш кривописа даже.
63
11
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Не я мисли ти съвеста на "наркомана",по-добре мисли за съвеста на кремълския пурпорногъз бабун който запали тази война,но ние-Запада ще го поставим на място,и него и военнолюбивото му племе поданиците блатни!
62
2
 
1
 
! Отговори
АЗ питах една... преди 4 седмици
Украинка на която мъжа и роднините са тук дали би искала държава като на Путин или си иска сегашната Украйна и тя беше категорична че не иска Украйна доминирана и приличаща на Русия !!! Нормално е хората да ги е страх да идат на фронта и да се спасяват, като бягат особено когато приятели са ти САЩ и ЕС които могат да те оставят сам срещу Русия когато им се прище !
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тези действия на наркомана ми напомнят на неговия фашистки предшественик- фюрерът. Накрая мобилизираше 15 годишни деца за да спасяват Берлин. Гледайте "Крахът на третия райх". Немски филм, не руски за да не завиете на умряло вие кравари у форума, че това било пропаганда на руснаците. Да видите как Хитлер награждава деца в последните месеци на войната, че се бият срещу руснаците.
60
5
 
1
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
До 56 испискал си легена! Богатите,нито в Украйна,нито в русия,нито кадето и да било не умират в окопите! На фона на 44 000 000 украйнци сигорно се намират 200-300 хиляди от тях с коли за по 100,и повече бона...
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тези 33 к жертви и ония ми ти 1 млн изчезнали са на съвеста на ЗеНаркомана и англ-саксите, зашитаващи далаверите на сем. Байдън в ОSSрайна. Хубава държава беше преди да дойде "демокрацията". Посолството сега ще я изкупи, Руснаците ще си вземат своето а Зелето с откраднатите милиарди ще си живее живота! Белите Оssраинки ще са за разплод на брадари мултикултурни бежанци! А горките бели мъже християни в месомелачката!
58
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Който ме праща да се бия за Украйна, да иде да остави тpyпа си за кефа на путин, а не да са прай на по умен от мен! СЛАВА УКРАИНЕ!
57
2
 
2
 
! Отговори
Фандъская преди 4 седмици
Обаче след като Украйна победи и завладее Русия, Китай и Иран, Бойко и Трейс Груп Холд АД, ще им направят магистрала, по която ще се стига от Кйев до Пеikiнска за 2 часа, а от Кйев до Техеранска за час и половина
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 55 Ми той нашия Светльо левскарчето отиде да се бие срещу братушките срещу заплата 3000 евро и яде хурчицата на втория месец. Дано поне е превел заплатата си на родителите си, че да можеха да го погребат.
55
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 4 седмици
Браво, бе, бил нормален и бил с украинците. От дивана пред компа. Що не си на фронта, нали виждаш, че свършват украинските войници и се търсят още. Аман от такива "с вас съм", ама от у нас. Не подкрепям украинците, ама твоята "подкрепа" е обидна и си е жива подигравка.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нови наказания ли ги грози украинските мъже? наркоманът да дойде лично да ги арестува по нашето черноморие. Знаете ли кога ще се върнат в Украйна дето карат коли за по 100 бона у нас тия украински фашисти? Муахахахаа..
53
0
 
10
 
! Отговори
Николай преди 4 седмици
Трябва да си напълно луд, за да не се покриеш от мобилизация, няма кауза, която да ме накара. Да се трепам заради на някой си егото и вироглавата глава. Както няма кауза, която да ме накарам да се чувствам дотолкова родолюбец, че да си дам живота за парче земя, да не сме в средновековието.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски от 1 април не трябва да е президент ,защото отмени изботите в Украйна ,циркаджията скотлче буде убит от неговите генерали ,защото украинците не искат вече да. воюват с Русия ,хората се събудиха че не се сражават за Украйна а за сащ и ЕС на украйнска територия ))