Над 50 000 руски военни са загинали във войната в Украйна

Украйна рядко коментира мащаба на своите жертви на бойното поле
17 апр 2024 12:03, Елка Василева
121
Над 50 000 руски военни са загинали във войната в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на жертвите на руските военни в Украйна вече надхвърля 50 000, потвърди Би Би Си.

Още по темата
Руската служба на Би Би Си, независимата медийна група Mediazona и доброволци се занимават с преброяват смъртните случаи от февруари 2022 година. Те са установили, че през вторите 12 месеца на фронтовата линия, докато Москва осъществява така наречената си "стратегия на месомелачката", броят на загиналите е с близо 25% по-висок, отколкото през първата година, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Новите гробове в гробищата са помогнали да се установят имената на много войници. Освен това екипите на медията са проучили информация с отворен код от официални доклади, вестници и социални медии. Според събраните данни повече от 27 300 руски войници са загинали през втората година от битката, което показва огромната човешка цена, платена за териториалните придобивки.

Русия отказа коментар на Би Би Си. Общият брой на смъртните случаи - над 50 000, е осем пъти по-висок от единственото официално публично потвърждение, дадено някога от Москва през септември 2022 година.

Действителният брой на руските смъртни случаи вероятно ще бъде много по-висок. Междувременно Украйна рядко коментира мащаба на своите жертви на бойното поле.

През февруари президентът Володимир Зеленски каза, че 31 000 украински войници са били убити, но оценките, базирани на американското разузнаване, предполагат по-големи загуби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от Общество
България е разпознавана като качествена ИТ дестинация по света
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хахаха, 50000.. естествено, че са много повече!
49
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нов шок за нашите тротинетки,според тях руските загуби варират между 400 000 и 1 000 000. Муахахахахаааааа
48
7
 
15
 
! Отговори
аха преди 4 седмици
А загубите на герои Украини какви са. Понеже постоянно вървяха някакви мобилизации, последно на 500 000 резервисти. И понеже Макарон призоваваше за някакви двустранни споразумения, пък Денков подписа някакво такова.
47
17
 
10
 
! Отговори
... преди 4 седмици
Великата армия даде над 50 хил. убити и поне 140 хил. ранени, за да вземе няколко села и малки градчета в Украйна за повече от 2 години, а иначе на приказки Европа и светът треперят от тях, смях...
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да си кажем честно - Путин също умря, сега се пооправи малко
45
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако се умножи по 10 може и да се доближи реалната цифра.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В "Живите мъртви" колко народ умря ужас
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А що не пишите колко са загиналите алхолиците Украици ,коли май 500 000 хъляди ,алчността на зенения да краде пари от сащ и ЕС и още 80 държави ,е безкрайна ,но му требват и много пари за качествена дрога ,с която си пудри нуса фашиста зеленото джудже )
42
5
 
12
 
! Отговори
Тео преди 4 седмици
Ама как така?!? От Униан казаха, че сте изтървали една нула. А сега сериозно - ако жертвите на руснаците при този мащаб на военни действия са само толкова, значи не се справят зле. Иначе според мен лично цифрата е малко по-висока от тази. Следя конфликта отдавна, и на база това, което съм видял смятам, че може би Русия удрят към 100 000, а украинците около 250-300 000. Това са само безвъзвратните. Ранените са х3. Това казва сухата статистика. И да смъкнете новината, че Зе ще се разсърди!
41
19
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 седмици
Повече от жертвите в "окрайна" са сред цивилното население, достатъчно е да споменем Буча ... когато руските мужици се срещнат с военни, гинат кат молци и торят обилно украинската земя, а за геноцида над цивилно население светът вече им издаде присъда ... раССия никога вече няма да бъде същата, всеки руснак ще носи клеймото на путинския позор и престъпленията на кремълската престъпна клика ... !!!
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тагарев преди ротацията каза че Украйна е загубила войната ,така че ЕС НАТО колкото и милиарди да дават все там )да му мисли макарона и фондерлаен коти наскоро подариха 59 милиарди без одобрението на всички държави от ЕС
39
3
 
5
 
! Отговори
Точка преди 4 седмици
Лъжа е.
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А колко са загиналите в окрайна... Сигурно са поне х 10....
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Леле а украинците военни явно 500,човека ,мушеници лъжци,скоро Украйна че падне ,а зеления се крие в Полша близо гюди границата с Украйна в бункер ,ако трябва дазсе покаже някъде по Украйна винаги ги подготвят ,в имената от началото на април той не е президент ,тиер той сам забрани изборите защото украинския народ няма да го изберат ,и няма как да краде милиони и милиарди от ЕС ,от сащ ди разбраха че краде и му спряха парите )
36
12
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 седмици
Много от те 2 милиона презрени "братушки"за които говориш са млади руснаци,руснаци еднокраци!
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонимеНИСТИНАТА Е ТАЗИ,КОЯТО АЗ ТИ КАЗВАМ-ИМАМ РОДНИНИ В КИЕВ И ИЗТОЧНА УКРАЙНА И ТЕ САМИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО СЕ СЛУЧВА...В КИЕВ ЖИВОТЪТ СИ ТЕЧЕ НОРМАЛНО И КАКТО ПРЕДИ,МАРИОПОЛ СЪЩО САМО ЧЕ ВЕЧЕ ПОД РУСКИ КОНТРОЛ И ТАМ ВСИЧКО СЕ ВЪЗТАНОВЯВА МНОГО БЪРЗО,ХОРАТА СА ПО УЛИЦИТЕ,НА ПЛАЖА,УСМИХНАТИ,ДОВОЛНИ,ТЪРГОВИЯ ПО УЛИЦИТЕ,МАГАЗИНИТЕ РАБОТЯТ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ,А ТУК В БЪЛГАРИЯ МЕЧТАЯТ ЗА ТРУПОВЕ,КРЪВ,ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ И Т.Н.ВСЕ ПАК НЕ СМЕ 19 ВЕК ИЛИ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА...
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зиленко загуби на 500 хиляди и още толкова ранени
33
5
 
9
 
! Отговори
да преди 4 седмици
и каквато цифра да измислят плъховете, ухапала ги бълха! братушките имат 2 млн. редовна армия, а укрофашистите гонят по улиците и бременните да стават войници!
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОЙТО Е ИЗНЕСЪЛ ТЕЗИ ЦИФРИ НЯМА МОЗЪК В ГЛАВАТА СИ...ТОВА НЕ ВИ Е ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА БЕ ХОРА,ЧЕ ДА ИЗНАСЯТЕ ТАКИВА ФРАПИРАЩИ И НЕВЕРНИ ДАННИ ЗА ЖЕРТВИ.ПРОСТО НЯКАКЪВ БОЛЕН МОЗЪК ОБИЧА ДА ПИШЕ ЗА ЖЕРТВИ,КРЪВ,ТРУПОВЕ И КОЛКОТО ПО-ЗЛОВЕЩО ТОЛКОЗ ПО СЕ ЧЕТЕ...НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ГОЛА ПРОПГАНДА.В УКРАЙНА НЯМА ВОЙНА В КОНВЕНЦИОНАЛНИЯ СМИСЪЛ КАМО ЛИ ЖЕРТВИ С ТАКЪВ МАЩАБ.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Че това ще е супер, при украинската страна жертвите гонят половин милион според различни аналитични оценки, мащаба на разраставне на украинските гробища, броя на посмъртните награди и т.н.