Завърналите се от Украйна са убили над 100 души

Присъдите обаче са ниски
27 апр 2024 20:00, Стела Стоянова
112
Завърналите се от Украйна са убили над 100 души
Снимка БГНЕС, архив

Завърналите се от Украйна руски военни за две години са убили 107 души и поне 100 са получили тежки травми в резултат на престъпления, сочи изследване на сайтът "Вёрстки", основано на медийни публикации и съдебни регистри.

Върналите се военни са извършили минимум 84 престъпления с човешки жертви: 55 убийства, в които са загинали 76 души, 18 случаи на нанасяне тежки телесни травми с 18 жертви, девет нарушения на пътното движение, довели до смъртта на 11 души.

Има и два случая на склоняване към употреба на наркотици, в които са починали двама непълнолетни. Според присъдите, които анализира "Вёрстка", за убийствата на върналите се от Украйна получават от 6 до 11 години колония, другите военни - от 7.5 до 10 години. Ако са съдени и по допълнителни членове от НПК присъдите нарастват до 22 и 20 години съответно.

По делото за нанасяне на тежки телесни повреди, довели до смърт, присъдите са малко по-ниски - от 5.5 до 10 години и 8 месеца колония за наемниците от ЧВК Вагнер и от 6 до 9.5 години за останалите военни. Очевидно е, че участието във войната е смекчаващо обстоятелство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Украйнаприсъди
Още от Миш-маш
Пет заблуди за детокса, в които няма смисъл да вярвате
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това нещо, с ИИ ли сте го писали?
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смърт за Зеленски и Украйна.
59
2
 
11
 
! Отговори
Alex преди 3 седмици
И аз нищо не разбрах. Ебатисайтатъп :)
58
1
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 3 седмици
Така е. Фактите са си факти. Дори един месар в месокомбинат след дългогодишна работа се оказва, че е склонен на садизъм. Някой очаква ли след като престъпник е убил зверски човек преди години, осъден, внезапно освободен, за да се включи в армията, след като се върне ще бъде светец? Тези убийци са с психопатии и не се страхуват от нищо. Те няма как да се променят към човечност след войната. Дори напротив, войната ще влоши състоянието им.А украинските войници светци ли са? Това е риторичен въпрос.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз нищо не разбрах.
56
2
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 3 седмици
Както биха казали американците you've made my day, демек осмисли ми деня и ме развесели. Статията не се опитва да внуши, а констатира фактите. Виж руските официални източници колко са вербуваните затворници, още Пригожин ги примамваше в огромни количества. И Чети Комсомольская правда, там често публикуват за зулумите на отслужилите в Украина затворници.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Първата жертва на войната е истината.
54
1
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 3 седмици
Искат да внушат, че в Украйна като войници Русия изпраща затворници от колониите, които са с тежки криминални присъди. Путин първоначално ги помилвал, а те отивали на фронта. Но напоследък само ги освобождава условно, като сключват договор с МО на Русия. Става дума за 98 човека осъдени за убийство и други 18 осъдени с доживотна присъда.
53
3
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 3 седмици
До до 48 Брей, ти си преродена баба Ванга (многооо почитана в Русия) или Нострадамус. Всичко знаеш какво на кого е. И бълваш опорки от пропагандните руски телевизии. Продължавай в същия дух! Главата не ти трябва, вместо нея си сложил въпросният руски лампов телевизор.
52
1
 
1
 
! Отговори
трапер- обяснения преди 3 седмици
Имаше една време един флм "Трапер" за еди нвойник, върнал се от войната вв Виетнам. Той бе избрал да живее сам в Скалистите планини като тръпер/ловец на животни/, защото сред хора изпитваше непреодолимо желание да убива хора. Даже май беше убил някого. Войната нанася психически травми!!!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ек богу, четох два пъти и имах силното желание да разбера каква точно е информацията, ама не успях. Нищо не се разбра, кой от къде се върнал, къде отишъл, кой убил, какви присъди?!? Вярно е, че е събота, ама и събота трябва да може да съставяте смислени информации!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби Ама хич ,нали ? Само малко изтрещяли .
49
3
 
1
 
! Отговори
Хунка преди 3 седмици
Следва вербовка в армията и след шест месеца в Украйна - отново помилване.
48
3
 
7
 
! Отговори
Информационна война преди 3 седмици
Срещу Русия.
47
3
 
5
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 3 седмици
Вън наглите окраинци!
46
3
 
11
 
! Отговори
до 48 преди 3 седмици
Копейка е баба ти. Сайта публикувал данните е на Зеленски и сектата му. Той им плаща и каквото каже го публикуват. Като не го е казал Зеленски, а инфото е плод на някакъв сайт, защо Зеленски е на банера над статията? Да не би Украйна да е Зеленски?Дори вече е с изтекъл мандат. Тези сайтовете, които публикуват фалшиви новини или сайта Миротворец,който публикува имена на българи в списък за убиване са на сектата Зеленски . Никой не Ви кара да вярвате.Проверявайте поне 4 източника за достоверност!
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И преди Империята на Злото беше пълна с из роди, но след това, в което ги вкара късия диктатор, там ще стане страшно. Тези връщащи се от фронта са напълно изперкали.
44
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
Американски войници върнали се от Ирак, Афганистан и други мирни мисии за щастие не пипат оръжие и не са агресивни.
43
10
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 3 седмици
До АнонименКъде го прочете, че това го казва Зеленски? В цялата статия името не му се споменава нито веднъж! Или не разбираш какво четеш, или като видя снимката и тя ти подейства като сигнал да плюеш по него (като кучето на Павлов). Ама че сте плиткоумни копейките.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това Зеленски го казва на втора линия. На трета линия ще каже, че завърналите се от Украйна са изяли над 100 души, включително и него. Психотропните до това водят, мили деца.