11 храни, които намаляват възпалението

Хапвайте ядки
0
11 храни, които намаляват възпалението
Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между колбасите, рафинираните въглехидрати, тестените и сладки изделия, трансмазнините, подсладените напитки? Всички те, консумирани често, могат да доведат до редица възпаления в тялото. Хубавото е, че има противовъзпалителни храни, с които можем да обогатим менюто си, намалявайки консумацията на гореизброените.

Вижте 11 храни, които намаляват възпалението в тялото.

1. Боб – Храните, които са богати на фибри, като боб и бобови култури, предотвратяват скокове на кръвната захар, които карат организма да свръхпроизвежда свободни радикали, които предизвикват възпаления.

2. Авокадо – Вкусното авокадо е много богато на противовъзпалителни антиоксиданти като каротеноиди, както и на важни за сърцето мононенаситени мазнини и витамини А и Е, които се борят със свободните радикали.

3. Сладки картофи – Този вид картофи са с високо съдържание на полифеноли, които са антиоксиданти. За тях е известно, че могат да намалят риска от възпалителни увреждания, причинени от свободните радикали.

4. Цитрусови плодове – Те ни осигуряват полифеноли и флаванони, които могат да укрепят имунната система и да предотвратят възпалението в тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от За да се разбираме
6 добри насоки как да преговаряте за заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари