Най-много се търсят продавачи и служители в хотелиерството

Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март
25
Най-много се търсят продавачи и служители в хотелиерството
Снимка: БГНЕС

Предложенията за работа през април са нараснали с 5% или близо 2300 спрямо предходния месец. Според ежемесечният анализ на една от водещите HR компании това се дължи почти изцяло на засиленото предлагане в секторите „Търговия и продажби“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“. Само в тези 2 сектора предложенията са общо 2200 повече спрямо март.

На годишна база все още се наблюдава по-малък брой обяви за работа, спрямо същия период през 2023г. Разликата е малка - около 800 предложения по-малко и се равнява на 2% спад.

С най-голям ръст са предложенията за работа в секторите „Търговия и продажби“ и „Хотелиерство и ресторантьорство“. През април обявите в тях са нараснали съответно с 1200 (12% ръст) и 1025 (11 % ръст).
Ръст на предложенията наблюдаваме и в секторите „Административни и обслужващи дейности“ (270 предложения повече, 5% ръст), „Логистика и транспорт“ (150 предложения повече, 3% ръст) и „Производство“ (50 предложения повече, 1% ръст).

Броят на обявите остава непроменен в секторите „Здравеопазване и фармация“,  „Строителство“ и „Счетоводство, одит, финанси“, а в секторите „ИТ“ и „Маркетинг и реклама“ се отчита лек спад от 4% във всеки сектор (около 40 предложения по-малко).

Традиционно за сезона с най-голям дял на обявите са секторите „Търговия и продажби“ (26%) и „Хотелиерство и ресторантьорство“ (19%) – само тези два сектора съставляват почти половината (45%) от предлаганата работа в страната. След тях се нареждат секторите „Производство“ (15%),  „Административни и обслужващи дейности“ (11%), „Логистика и транспорт“ (10%), „ИТ“ (7%),   „Строителство“ (5.4%),   „Счетоводство, одит, финанси“ (4.9%), „Здравеопазване и фармация“ (4.8%),  „Маркетинг и реклама“ (3%) и „Изкуство“ (1%).   

При предложенията за работа от вкъщи и/или дистанционна работа отчитаме лек ръст от 2% (100 предложения повече), а като дял спрямо общия брой обяви този тип предложения вече заемат 8%  от предлагането през м. април.

Ръстът на предложенията е  както следва: София (2%), Пловдив (6%), Варна (5%), Бургас (10%), Русе (5%) и Стара Загора (2%).

Като дялово разпределение в София обявите са 40%, а в останалите градове са: Пловдив (10%), Варна (10%), Бургас (5%), Русе (3%) и Стара Загора (3%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: обявиработа
Още от Свободно време.
Месечна нумерологична прогноза за май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 седмица
Ако някой си мисли, че с тия статии всеки ден ще изпрати младите да работят за без пари... Много се лъже..
18
1
 
4
 
! Отговори
Търся преди 1 седмица
Четирима сервитьори, за закуска шведска маса. Отсервиране, почистване, миене на пода. Работно време от 6 до 11 часа, един ден седмично почивка..........заплата 1200 лв, осигуровки, квартира, храна от закуска
17
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Търсят се служители за без пари,ама вече нема.Избегаа на Запад.Мутрохотелиерите да си хващат жената,децата и любовницата и дружно на плантацията.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 13, супер :) Запазете си я за вас. Текущо съм старши мениджър и очакването ми за заплатата е 15К нето. Не мисля, че можете да отговорите на моите изисквания.
15
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Жалко. Пак ще съм безработна в активна работническа възраст. :(
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва шефа с новия Мерцедес и казва: Ако работите така добре , догодина живот и здраве ще си взема новия модел !!!! Капитализма е измама и робство .Докато не го осъзнаете , все няма да ви стигат парите .
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 4. В нашта фирма търсят такива като вас. Длъжноста е отговорна и със голяма переспектива за кариерно издигане.Младши сътрудник по почистването на санитарните възли.Но за жалост се изискват 6 езика и 4 ръце за тази позиция.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Търсете, търсете
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плащат по 1000 лева и се чудят че нямало хора! Защо ли, много сложен въпрос!?!
10
0
 
20
 
! Отговори
морски преди 1 седмица
Мутрите казват "имаш да вземаш", като не ти дадат дори цялата последна заплата.
9
1
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 1 седмица
Как така започваш работа без договор? Работодателят е длъжен още първия ден да ти даде да подпишеш договор. Ако иска да те види как работиш , може да те покани за един ден да работиш с тях и да видиш как върви работата и дали ти харесва екипа или не и ти на тях. Няма такова нещо като един седмица да работиш без договор. Къде живеете вие...
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има фирми, които всеки месец си публикуват обява, а във фирмата са 10 човека.Като отидеш на интервюто ти казват отначало, че ще почнеш да работиш без договор за да те видят дали ставаш. Държат те на работа без договор една седчица и след това ти казват че не си за тази работа. После казват че ще ти се обадят да ти платят но така и не се обаждат.
7
0
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Това не са мутрите, това са мутресите. Мутрите им купиха по някой хотел и оставиха мутресите да го въртят, щото мутрата има и по-важни дела в БГ. А мутресата коли и беси там на Слънчака. Мутрата само инвестира, той неа нерви да се занимава с туристически бизнес, само инвеститорски. Виж мутресите от друга страна много обичат да си играят на велики хотелиерки по БГ черноморието.
6
0
 
26
 
! Отговори
Нормално преди 1 седмица
Всъщност се търсят роби да работят за без пари. Но робите избягаха на запад. Местните мутри ще трябва да си работят сами или да затварят. Добре че държавата е тяхна и изкарват пари от далавери и наркотици иначе са загинали.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А директори на водопади да търсите случайно?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имам 15 години стаж в туризма. Владея 4 западни езика свободно. Имам и 10 години стаж в ИТ. Ако ви трябват служители, дайте оферта :) Ако имате куража де :)
3
0
 
15
 
! Отговори
Берача преди 1 седмица
Изкоренявам тръни , треви и храсти за 120 швейцарски франка на ден чисто-Нето в Швейцария , пълни осигуровки , и безплатна квартира.А тукашните чорбаджии - мутри ти казват някаква заплата , ама тя бяла БРУТО после квартира и т.н и повечето хора с дългове бягат защото няма закони срещу колекторските фирми и частните съдебни изпълнители, успех в търсеното на работници , а онези от Виетнам не знаят български и трябва да им наемете настаняване полети и визи :)
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мутрите търсят персонал за лятото, но балъците склонни да работят за по 1000лв и то без договор и осигуровки стават все по-малко. Затова почнаха да реват че трябвало да вкарват работници от разни екзотични страни
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво се търси в една Колония на САЩ.. роби будали