Светът е на ръба на климатична пропаст: Очакват ни глад, конфликти и масова миграция

Липсата на политическа воля е основната пречка за спирането на затоплянето
153
Светът е на ръба на климатична пропаст: Очакват ни глад, конфликти и масова миграция
Снимка: Pixabay

Светът е на ръба на климатична пропаст, предупреди ООН. Реакцията на световната организация дойде в отговор на проучване на британското издание "Гардиън", в което водещи климатични експерти обявиха, че очакват глобалното затопляне да бъде доста по-голямо от международната цел то да бъде ограничено до 1,5 градуса по Целзий.

Проучването обхваща близо 400 автори на научни доклади за Междуправителствения панел по изменение на климата. 80 процента от тях очакват увеличение на температурите с поне 2,5 градуса спрямо прединдустриалната епоха. Това би означавало катастрофално ниво на затопляне, уточнява "Гардиън". Много от специалистите очакват бъдеще, в което има глад, конфликти и масова миграция, причинени от топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с интензитет и честота много по-големи от това, на което сме ставали свидетели.

Според мнозинството от учените най-голямата пречка пред прилагането на действия за ограничаване на глобалното затопляне е липсата на политическа воля. "Политическите и индустриалните лидери трябва да осъзнаят, че сме на ръба на пропастта. Науката е ясна и залогът за цялото човечество не би могъл да е по-висок", подчерта в тази връзка говорител на генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: жегаклимат
Още от За да се разбираме
Какво е "секси вода" – новата тенденция за лятото ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
135 - сам си си сложил плюсче. Явно си мислиш, че ако подкрепиш собствения си коментар ще има по-голяма тежест. Съветвам те да направиш собствено проучване по въпроса, вместо да повтаряш като папагал пропагандата на медиите, защото тя не е в твоя полза.
132
1
 
1
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Само теории за конспирации в *** глави на българина . Не иска да погледне какво се случва с климата , иска си ракията . Човешката алчност е причината за промените . И ще става още по страшно - резки температурни промени , наводнения, бури , жега , суша, преселение от топлите страни заради недостиг на храна и вода . Умните глави търсят начини да забавят процесите, а глупавите им се присмиват . Така са изчезвали цели народи- невежество и глупост .
131
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Мнооого разбирачи тук, бе ! Хора не прочели и една книга с научно съдържание се изказват и си показват глупостта . Учените алармират за промени в климата от години , наблюдават измененията и със сигурност знаят по- вече за процесите от вас , които си стоите пред ракията и дращите глупотевини. Жалко е , че заради алчността и невежеството ни , нашите поколения ще страдат . Помислете не само за стомасите си , но и за това какво оставяме на децата си .
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълен булшит. ООН, която не служи абсолютно за нищо, се изказва за да оправдае огромните си заплати. Някой да си спомня, кога ООН е помогнало някога с нещо някому?
129
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
До хъм Не е вярно ,че в Гърция не се отглежда жито.Отглежда се. Даже и в Кипър се отглежда.Живял съм и съм работил и в двете държави и съм го видял с очите си.
128
2
 
6
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 седмица
Ай спрете се вече с тези глупави новини за климатичен апокалипсис, че писнАхте. А за нелегалната имиграция има цяр0- стрелба по границите срещу нашественика, както е било векове наред. Натрапването на гнусните черни анадолци с вредната им грозна религия да не би да е нелегална имиграция поради климатични промени?
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До У МАДАГАСКАР Човекояди тръгват да се заселват в ЕС.
126
2
 
17
 
! Отговори
А в същото преди 1 седмица
Време по телевизора ви дрънкат глупости как се оправяме и ще се оправим с еврото!!!! Света има проблем с откачените Глобалисти това е истината!!!
125
2
 
15
 
! Отговори
глобално затъмнение преди 1 седмица
NASA, NOAA, IPCC са глобалните манипулатори, последователи на Ал Гор и Грета Туумберг.Данните на ООН за добивите на всички видове зърнени храни за последните 20г. са се увеличили 40-50 и повече%. Оризът също, данни на Китай. Нищо не се е случило фатално. Средната възраст на човечеството нараства. Освен убийствения прираст на индо-паки-афикански племена, средно от ПСВ до сега 7 до 10 пъти, след като сме започнали да ги храним. 100% манипулация, - цел една индустрия, един телфн, един строй.
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В двора си имам репей, на който листата са около 80 см. Многото въглероден друокис осигурява бърз растеж, което значи повече храна и повече топлина(от дърва). Дървата са възобновяем источник на енергия и са начин за устойчиво развитие/съществуване. За тези които не искат да живеят като селяни, има пелети. Смокините вече не умират през зимата и да почват всяка година от 0. Затоплянето е за добро.
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
само заради климата ще да е. в америка, индия, китай, африка, южна америка и югоизточна азия ги боли фара за климата и си растат, гледат си децата, само европейците надупени, въглища газят и стоят на студено и на тъмно докато през границите им прииждат орди от ***
122
1
 
22
 
! Отговори
ЗЕЛЕН ПРЕХОД преди 1 седмица
Точно така, позкрай ЗЕЛЕНИЯТ ПРЕХОД ни чакат глад, конфликти и масова миграция. Добре дошли в постмодерното СРЕДНОВЕКОВИЕ.
121
9
 
18
 
! Отговори
Вечеровски преди 1 седмица
Пълни глупости и пропаганда. Климатът се движи по КОСМИЧЕСКИ цикли които не зависят от кефа или дейностите на хората .
120
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 107. Селянин. - Абсолютно вярно, северен полюс се е изместил. Причините не са ясни, но ефекта е ясен.:))Минусите са сложени от неинформирани хора. Четете и проверявайте.:))
119
10
 
12
 
! Отговори
David преди 1 седмица
За тези, които пишат че е доста по-студен сега. Просто е - от затоплянето ледниците се топят със страшна сила и свалят студена вода от север, създават се повече циклони, които носят студени маси. Някъде в средата на бившето лято климата рязко се обръща и идват яки жеги за кратко, носят пожари навсякъде
118
4
 
3
 
! Отговори
селтак с тумбак преди 1 седмица
До bbПреди 2 милиарда години не е имало толкова кислород /и хора, и пак някой организъм е прецакал цялата схема на планетата и се е очистила от него/ ... и т.н. не са въобще точни тези сравнения
117
10
 
9
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
И се пита: КОЙ Е ВИНОВЕ ЗА ТОВА?Според мен (казвам според мен) виновна е нашата алчност и чувството че сме вечни и единствени!А не е така! Мислене трябва, а ТО КЪДЕ Е? СЪДБА!
116
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
119 - и ти си смешен. Упражнявай логическо мислене, за да не се излагаш по този начин. Никъде не съм писал, че живея в България. А там, където живея нормално температурите през Април и Май са около 15-18 градуса. Миналата седмица беше минус 1.
115
3
 
10
 
! Отговори
До 119 преди 1 седмица
В момента температурите са по ниски от нормалното за сезона сес се тъппич? Бегай у гърция да просиш пред църквата с останалите ромми
114
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите са интелигентен народ, будни и умни, информиращи се, добре анализиращи и мислещи. В др страни, може и да минат някои теории, но тук малко трудно.:))