Студентите излизат на улицата

В Деня на народните будители 4 университета ще протестират
Обновена: 4 ное 2010 12:23 | 1 ное 2010 07:13,
183
Студентите излизат на улицата
Снимка: БГНЕС

В Деня на народните будители студентите излизат на улицата. Преподаватели и студенти от Софийския уневирситет, Националната художествена академия, Консерваторията и НАТФИЗ ще протестират.

Исканията им са университетите са получат финансиране, което да им осигури по-добро образование.

Нама да се правят промени в сумата, предвидена за университетите в бюджета за следващата година, стана ясно вчера.

Заради дългове Художествената академия ще излезе в дървена ваканция за 40 дни. Това се случва за първи път от Втората световна война. Академията има 1 милион лева задължения.

От 1 ноември започва и щафетен протестен маратон на лекарите.

Те ще спират работа за по един час, но спешните случаи ще се обслужват. Първи са лекарите в Сливен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
6
 
! Отговори
Бой Колю преди 13 години
БРАВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
146
3
 
22
 
! Отговори
11 преди 13 години
Потресаващо злобни, късогледи мнения. Дрисльовци, пияни студентчета, инжИнерчета, мамини глезльовци и т.н., и т.н. Автори на презрителните коментари, не се сърдете на съдбата, на тукашните политици, на МВФ, на когото и да било за ОКАЯНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ, защото вие и само вие сте виновни за него. Вие сте неспособни да създадете по-достоен живот за себе си и за децата си. Води ви единствено омразата. Тя ви изяжда, съсипва всеки шанс ВСЕ НЯКОГА България да бъде добре. Спрете да се оплаквате от живота си вие нямате живот. Спрете да се сравнявате с нормалните страни с личности като вас, никога няма да имаме нормална страна. Спрете да завиждате на успелите и да недоумявате с какво са повече от вас. С всичко. Защото привличате това, което носите в себе си мизерия. Страшното е, че не само я генерирате, но я разпръсквате наоколо. После питате защо децата ни бягат от този остров на Обречените. Не бягат от бедността, неуредиците и корупцията те са преодолими. Бягат поради липсата на Надежда за бъдещето си. Вие им я отнемате. Припомняйте си това, когато роптаете, че се разпадаме като нация и се превръщаме в *** гето. Не се ли промените вътрешно, трагедията тепърва ще се задълбочава.
145
0
 
5
 
! Отговори
Диана преди 13 години
Защо навсякъде търсим скрита провокация?Добро обучение не означава само, да стоиш в университета.Доброто образование са редица фактори които определят както интереса така и добрия завършек на таво за което и плащаш и си губиш времето.Това е инвестиция за по-добър живот.Но образованието навсякъде е национална политика...у нас какво е?
144
1
 
7
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
И кои специалности трябва да се закрият и по какъв критерий? Ако критерият е реализация - ми има много специалности от фундаменталната наука, при които хората трудно се реализират - няма почти никакви частни лаборатории и или работиш като асистент като за начало... или като сътрудник в БАН! Просто Игнатов и Дянков са на правилния път да съсипят цялата фундаментална научна дейност в България.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак ли няма пари? На какво прилича това, къде са парите?
142
4
 
5
 
! Отговори
aaa преди 13 години
Дайте пари за наука и образование. Да се закрият ненужната никому полиция и армия.
141
5
 
7
 
! Отговори
Станев преди 13 години
за какво ревът не ми е ясно.... има толкова много специалности, в които безмислено се влагат пари... той Игнатов и Дянков правилно си казаха, че трябва да се закриват специалности, та дори и в Софийския да са!!!!
140
7
 
7
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Вижте само кой плаща на студентските лидери за да създават такава организация!И ако може да се изнесат данни за родители и роднини на студентските лидери, засхтото другата част са като стадо овце - *** и готови да се бутат!Защото имам странните подозрения, че доскоро крадящите и забогатели управляващи сега чрез финансиране създават тези мероприятия!
139
0
 
3
 
! Отговори
геноцидът спрямо бъл преди 13 години
obshtestvo.net/content/view/1900/12/
138
0
 
8
 
! Отговори
Диана преди 13 години
Подкрепям протестите на студентите.Добро образование изисква добро законодателство.Ако парите не достигат за образование,ако ректорите не са добри стопани,значи правилата(законите) го позваляват.Борете се за по-добри правила!Ако вие студенти успеете значи има надежда.
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откога качеството на обучението зависи от финансирането? И то не в нещо, което изисква материали или реактиви за опити, а точно в Консерваторията, Художествената академия или НАТФИЗ?
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми то само името Славянски говори, че е някакъв проруски проект... Такива работи се правят за легализиране на пари или група агенти на наша територия, а балъците си дават парите с надежда да натрият носа на "хамериканците". Живи и здрави, дерзайте.
135
0
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
При последния протест имаше точно в двора на Рескората, пред кабинетите на административния състав.
134
1
 
9
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Явно никой не се впечатлява, че официална информация - поне "отбелязване" за Деня на набодните будители или липсва, или е по-постна от пицата на Дянков!Виж, друго си е по търговски американизирания католически празник Вси светии!!!!! Видяхме по телевизията как се ПРАЗНУВА и в лъскави заведения и в детските градини... При това положение, не се очудвам колко много негативни коментари има за студентския протест. Сами сме си виновни за положението в което се намираме..
133
8
 
9
 
! Отговори
K преди 13 години
Тия дрисльовци вместо да ходят да правят някакви измислени протести да отидат да протеститрат пред кабинетите на корумпираните си ректори, декани и преподаватели. От 10 университетски преподавателя сигурно 2-*** стават за нещо. Пари няма защото се плащат заплати на некадърници и връзкари. Да заделят доцентите 10% от подкупите и нещата ще се оправят ;) Интересно защо не ходеха да протестират преди 2-3г, когато 100% е имало подобни проблеми, но никой не ги е раздухвал ;)
132
6
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Я па днес ще ходим да протестираме пред комшията, защото забрани на женка си да идва сама при мене
131
2
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Аз отдавна не купувам плиткоумните учебници (за което съм си отнасял и ниски оценки в по-долните курсове, де) - защото има всичко в интернет, в това число и огромни учебници, качени безплатно в интернет за достъп - като този по биохимия на Ленинджър и Лодиш-а ... Кой както се уреди.Не всички от протестиращите приемаме това, което казват преподавателите и ректорите. Аз също съм за основни реформи, най-вече в администрацията (за какво са ни толкова чистачки) и ЮФ...
130
0
 
5
 
! Отговори
фифи преди 13 години
НЕ ми гонвори за държава и частници? Вече ако ида някъде ще искам лиценза да го виждам всеки ден! защото повярвах на профессор Великов в Славянският че ВУЗ-а е легитимен, плащах си каквото трябваше + учебниците, учех съвестно (болеше ме тазобедренната става) при софийски доценти и профессори, а накаря тази същата държава, която допусна такива училища не ми признава дипломмата? Не искам да ми говориш за държава и за правда! Сега пак наново трябва да уча, за дипломамма, освен за знание
129
4
 
8
 
! Отговори
руми преди 13 години
комунистическите им ректори ги подкокоросаха да правят мръсно на Б.Б.,а иначе те освен за заведения и секс за друго не мисляъ
128
2
 
6
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Ама ти наистина си май дори по-глупав(а) от колкото си мислех. Ако няма кой да учи как ще се разавива светът бе умнико. Този компютър дето го имаш и пишеш на него от хората без образование ли е дошъл а ? Ами колата дето я караш...... да изброявам ли още ..и това е само материалното за нематериалното няма да ти говоря защото очевидно за теб книгата е поросто по твърда тоалетна хартия