Борисов раздава “живи пари” за образование

Ректорът на СУ: “Хората, които работят по европроекти, не се къпят в злато”
Обновена: 7 ное 2012 17:04 | 7 ное 2012 10:55,
137
Борисов раздава “живи пари” за образование
Бойко Борисов и Сергей Игнатов. Снимка: БТА

“Живи пари, които са важни за всяко учебно заведение”. Така премиерът Бойко Борисов определи договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма “Развитие на човешките ресурски”.

Днес в Гранитна зала на Министерския съвет бяха връчени договори на обща стойност над 10 211 960 лв. Премиерът Борисов насърчи ректорите към едно “благородно съревнование” за печелене на европроекти.

Той допълни, че всеки един от тях трябва да знае какво правят колегите му в страната. Днешните договори са отпуснати по схема “Развитие на електронни форми и дистанционно обучение в системата на висшето образование”.

По думите на Борисов електронните дистанционни форми на обучение са модерното образование и им помагат да пестят пари и време, тъй като за младото поколение работата с компютри не е проблем.

Най-много средства - малко над 3 млн., получи Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Ректорът Иван Илчев обясни, че тези средства са много важни, защото висшите учебни заведения подготвят кадрите за едно по-добро европейско бъдеще. “Моля, не мислете, че хората, които работят по тези проекти, се къпят в злато”, заяви ректорът на СУ.

Той допълни, че те са доста скромно платени дори по българските стандарти. Илчев, с тънкото си чувство за хумор, обясни, че нито неговите колеги от СУ, нито екипът на МОН са идеални, но все пак успяват да работят заедно.

На днешната церемония финансиране получи и “Висшето училище по застраховане и финанси”. Представителят на ВУЗФ Григорий Вазов благодари на правителството за отпуснатите 426 711 лв. Той се пошегува, че са го “отрязали” с около 100 хил. лева, но все пак изтъкна, че за първи път частният му университет получава държавно финансиране.

Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов се похвали, че в момента екипът му работи по три нови проекта за финансиране на учебните заведения. Той за пореден път изтъкна колко големи средства се отпускат за стипендии на студентите и финансиране по различни програми на висшите учебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
18
 
! Отговори
Покиии преди 11 години
До optimistЕй *** платен :@ А относно гадната ви медиика, Тиквата от своя джоб ли си ги вади - НЕ!!!! Бедните граждани ги дават тия пари, какво ми пишете Боко дава това, дава онова, пишете, че народа дава!!! *** ще ви избия всичките ей
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата да каже защо Страсбург ни осъди пак, и то по негова вина. Да не се прави на разсеян
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов дай мии на мен да направя една фасебук страница за 50 000 лв
48
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бокоооо тиква проста , а телешки пържолки за пумярите ще има ли ?????
47
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Какви пари , какви 5 лева за образованието. Овчари трябват на тази държава. Програмисти тръгнали да ми стават, после седят без работа.
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да забравя за трагедията в село Бисер, как този *** си умираше от кеф като даваше обезщетения на хората в деня в който погребаха загиналите.
45
33
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Равносметката каква е господа? Ами много просто, за мандата си тройната коалиция направи хиляди мизерии и 1-2 хубави неща, за 4 г. пък ГЕРБ направиха хиляди хубави неща и 3-4 мизерии. Следователно - неизбежен втори мандат за ГЕРБ!
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До optimist DO GEI OPTIMISTA NA GERB DA SI GO NAVRESH ZNAESH KADE NALI DOGODINA TAKIUVA MISHOCI KATO TEB DRUGA PESEN SHTE PEQT HAIDE GEI4E OT GERB VAZIRAI
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ утре лично ще раздава детските на майките !
42
1
 
23
 
! Отговори
АМАН ОТ ТОЯ .... преди 11 години
ЗАЩО БЛАГОДАРЯТ, ЧЕ НЕ МИ Е ЯСНО. МУТРАТА ДА НЕ ДАВА ОТ СВОИТЕ ПАРИ, ТА СЕ ВДИГА ТАКЪВ ШУМ.ТОВА СА ПАРИ,КОИТО СА ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗА НИЩО ДРУГО И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.ИЛИ МУ БЛАГОДАРЯТ, ЧЕ НЕ ГИ ОТКРАДНА И НЕ ГИ РАЗПРЕДЕЛИ АГЕНТА НА 6-то В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО-.МУТРАТА ПАК СИ ТЪРСИ ПОВОД ДА СЕ ПЪЧИ ПО МЕДИИТЕ. СМЪРТТА НА ПАТРИАРХА ГО ИЗМЕСТИ,ТА БЪРЗА ДА НАВАКСА. НИЩО, ТОВА САМО ПОКАЗВА НИЩОЖЕСТВОТО НА НИЩОЖЕСТВОТО БОРИСОВ БОЙКО МЕТОДИЕВ.
41
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ректорът на СУ: Хората, които работят по европроекти, не се къпят в злато -bre toq vze 4e pozna
40
5
 
10
 
! Отговори
евреина преди 11 години
Магисрали трябат на народа като изпукат дъртаците от глад а младите емигрират и ние идем ще се возим по магисралите.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tия глуп*ци, така и така не разбраха, че в друга посока трябва да насочат политическите си усилия и амбиции - българите се топят много бързо(чисто и просто като бройка)
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа ни дава пари за университетите, защото вижда, че техническото им оборудване е миналото хилядолетие. Без пари добро висше образование не може да има.
37
4
 
23
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Не зная защо, но знам че при Станишев пенсиите и заплатите се вдигаха на 6 месеца, а сега много пари сe усвояват на прикацки а бюджета опря до новия данък де факто та кой е лъжеца и крадеца ?????/
36
1
 
19
 
! Отговори
113 годишен преди 11 години
Да попитам,защо при толкова "живи" пари,раздадени за образование на гербери ефектът е нулев и парите се оказват"мъртви" в дадения случай!
35
1
 
5
 
! Отговори
. преди 11 години
До optimist tva moje da stane samo v me4tite vi nito gerb nito bsp vse nqkakva alternativa 6te ima no ne i GERB ne i BSP krai s tezi kradci.I BSP kradqha ama GERB totalno okradaha darjavata taka 4e dolu GERB dolu BSP
34
1
 
23
 
! Отговори
НЯМА СПРЕНИ преди 11 години
ТЪПИТЕ ГЕЙБЕРИ ПОВТАРЯТ КАТО МАНТРА, ЧЕ СА СПРЕНИ ФОНДОВЕ ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. ПО ДОНОСИ НА БОРИСОВ И КОМПАНИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИХА ИЗЛИШНИ ПРОВЕРКИ, КОИТО ЗАБАВЯХА ВЪВ ВРЕМЕТО ОТПУСКАНЕ НА ПАРИТЕ.И ТОВА БЕШЕ СЪС ЦЕЛ, ДА СЕ ОТПУСКАТ ПО ВРЕМЕТО НА БОКОВОТО УПРАВЛЕНИЕ, ЗА ДА СЕ ОКРАДАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ. ТОВА, КОЕТО МУТРИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА ГО ПРАВЯТ УСПЕШНО.ЗЛАТНИ ИЗЛИЗАТ НА БЪЛГАРИТЕ *** МАГИСТРАЛИ,ЗАЩОТО ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО НАЙ-МНОГО СЕ КРАДЕ-ВЕДНЪЖ ОТ БЮДЖЕТА И ПАК ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано тези пари не се изпапат от някои хора, а да отидат наистина за развитие на електронното и дистанционно обучение в университетите. От това ще имат полза и студенти и преподаватели.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли да минат по бързо месеците до изборите !?!?!? Този тиквар не се търпи вече !!!! Крайно време е да усети народната любов !!! Когато загуби изборите всички негови калинки ще отлетят ,и ще остане сама тиква на бунището !!В новата история ще бъде записано като най некадърното мутренско управление на страната довело до геноцид на българския народ !!!