МОН обявиха резултатите от матурите

Оценките дойдоха три дни по-рано от обявеното
6 юни 2014 13:00,
11
МОН обявиха резултатите от матурите
Снимка: архив Булфото

Министерството на образованието и науката обяви резултатите от матурите на зрелостниците. Това стана три дни по-рано от предварително обявената дата.

Още по темата
За да провери оценките си, всеки абитуриент трябва да въведе входящия си номер и ЕГН-то си.

Матурата по български език и литература се проведе на 21 май. Тогава зрелостниците трябваше да отговарят на 40 тестови задачи, носещи им общо 70 точки. Последната, 41-ва задача, изискваше съставянето на аргументативен текст, който може да донесе максимално 30 точки на абитуриента.

Оценка среден (3) са получили зрелостниците, изкарали от 23 точки до 40,5 включително. С добър (4) са оценени работите, получили между 41 и 58,5 точки включително.

За оценка много добър (5) абитуриентите трябва да са изкарали между 59 и 76,5 точки включително. А за отличниците нужните точки са от 77 до 94,5 точки включително. За пълна отлична оценка (6,00) зрелостниците трябва да имат 95-100 точки.

Два дни по-късно, на 23 май, се проведе втората задължителна матура по избираем предмет.

Тази година матурите се проведоха под знака на проблемите с теста по английски език. В петиция родители поискаха от МОН да се коригират грешките, допуснати в матурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
учител преди 9 години
Ако не преписваха и не подсказваха,смях и срам!!!Ваучери..??!!Пълно скудоумие от зората на демократоса!!???Кой кого победи?...Сорос..?смехотворните български политици и "щастливи"родители??Лицемерие,наглост и необходима образователна ограниченост??Европа??Гей паради!!!В България-никой можещ!Не харчете парите на данъкоплатците за командировки и показни /пиар/акциих за завърнали се "юпита"от САЩ и ЕВропа-Велчев,Дянков-не ви ли стигат..или отдавна поставената диагноза "прогресиращ мазохизъм" сред
9
0
 
1
 
! Отговори
В.С. преди 9 години
До АнонименДетето Ви се е потрудило сериозно - браво на него и на Вас, родителите му, че го мотивирате!Но как ще успее в България - ще бъде задушено от посредствеността на фалшивите тройкаджии!
8
0
 
1
 
! Отговори
В.С. преди 9 години
Докато не отчетете преписването и подсказването на матурите, тези цифри ще бъдат без всякаква стойност!Те ми напомнят времето на соца - непрекъснати съревнования между колективите, постоянно повишаване на произведена продукция. Резултатът тогава - ахаааааа да построим развития социализъм, и ни се видяха гащите!Сега отново подхвърляме цифри и проценти (нали знаете какво става на т.нар. септемврийски съвещания?). Ние си отчитаме по-висока успеваемост, а последните места в международните класации са запазени за нас.Преди да командироваме експерти в Сингапур за обмяна на образователен опит,
7
0
 
0
 
! Отговори
зрелостник '57 преди 9 години
До Анонимен #2При такава лесна матура е срамно да има слаби оценки. Всички неграмотници са изкарали тройки! Това ли е постижението на образованието, г-жо Министър?
6
0
 
2
 
! Отговори
щастлив родител преди 9 години
Моето дете също има две отлични оценки,едната от които е пълно 6. Искам то и всички останали деца да останат тук и да успеем- те с младостта и знанията си, а ние с опита и мъдростта да успеем да съхраним тази страна. Вярвам и се надявам.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моето дете ме зарадва днес с две пълни шестици на матурите! Успех на всички други деца, нека да си пожелаем да останат повече кадърни млади хора, пък дано да успеем с тяхна помощ да си оправим страната най-сетне!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е толкова лесно колкото пишат *** с цел да окалят българското образование.. Аз държах матура по немски мислех че ще мина лесно защото имам сертификат С-2 DSDНа матурата се изпотих повече отколкото на сертификата..
3
6
 
8
 
! Отговори
? преди 9 години
"родители поискаха от МОН да се коригират грешките, допуснати в матурата."Не очаквайте това недоразумение- т.нар. министърка, да го направи. Миналата година в задължителната матура по БЕЛ имаше сгрешен въпрос и тя реши, че щели да го зачетат, защото повечето били отговорили вярно. Вярно? На сгрешен въпрос? По- голямо скодоумие у нас последните години просто не се е пръквало. Тая цепи всички рекорди за разминаване между човек и пост, който заема.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв процент имат оценка среден?
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време изкарах 6 без много шум, представям си какъв *** трябва да си, за да имаш 2 или 3... :)