Наказание за "виновния" за грешките на матурата по английски език

Разследване се води по случая за предлагането на резултати от матурите
10 юни 2014 16:48,
6
Наказание за "виновния" за грешките на матурата по английски език
Снимка: архив, Булфото

За допуснатите през тази година грешки на държавния зрелостен изпит по английски език има дисциплинарно производство, като то е основно за експерта по английски език, който е в Министерството на образованието и науката. Това съобщи днес заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева при представянето на резултатите от матурите за 2014 година. 

Още по темата
За матурата по английски език за първи път през тази година МОН разреши да се считат за верни два отговора към един въпрос от теста, за да не се ощетят в оценяването зрелостниците.

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова обясни, че дисциплинарното производство е процедура, която първо трябва да се разгледа, след което "виновният" да даде писмени обяснения. Тя отбеляза, че след това ще се събере дисциплинарният съвет, който ще даде на министъра на образованието предложение за наказание, което може да бъде от забележка до уволнение.

Към момента вече са дадени писмените обяснения и ще се събере дисциплинарният съвет за предложение, като мисля, че до две седмици ще има рeзултат, каза министър Клисарова.

Министър Анелия Клисарова обяви, че се води разследване по случая за предлагането на резултати от матурите, като "двама от тези конкретни личности, които са предлагали и са продавали отговори, са разследвани и за повече информация, докъде е стигнало разследването, може да се обърнете към пресцентъра на МВР".

Вчера от МВР ни поискаха пълна документация и предадохме една много сериозна папка с  информацията, която им е необходима за по-нататъшното разследване, уточни образователният министър.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: МОНанглийски език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
. преди 9 години
Другарко министърке, грешката по БЕЛ на матурите за V клас от миналата година не само не наказахте, ами и поощрихте, като зачетохте цял сбъркан въпрос.Сбъркан, като вас, решенията ви, приказките ви и системата, на която в момента сте на чело.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Госпожа Министърката изглежда свестен човек, но не е нормално доктор, който няма никакъв опит в образованието да поеме този отговорен пост, а говоренето на диалект е немислимо. Ако около теб са подходящите хора, проблема с говоренето на диалект не е неразрешим, но явно в БГ всичко може.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управляващите се оакаха тотално...
2
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Да го изпратят в МВР да обучава милиционерите ,нали трябва да знаят англииски.Със сигурност там ще разбере кон боб яде ли?
1
3
 
5
 
! Отговори
маринов преди 9 години
хайде да не драматизираме. има много по-сериозни проблеми в образованието от два-три отговора в една матура, които и без това ще бъдат коригирани