Медали за наши ученици на олимпиади в чужбина

2 златни и сребърен по информатика, 2 сребърни и 3 бронзови по физика
Обновена: 21 юли 2014 14:15 | 21 юли 2014 12:55,
19
Медали за наши ученици на олимпиади в чужбина
Български ученици са спечелили два златни и един сребърен медал на 26-ата международна олимпиада по информатика в Тайпе, Тайван, Снимка: МОН

Български ученици са спечелили два златни и един сребърен медал на 26-ата международна олимпиада по информатика в Тайпе, Тайван, която се проведе в периода 13-20 юли, и два сребърни и три бронзови медала на Международната олимпиада по физика в град Астана, Казахстан, проведена от 13 до 21 юли 2014 г. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Отборът на България се е класирал на 7-мо място в света по брой на отличията на олимпиадата по информатика.

Медалистите от нея са Христо Веселинов Венев, 10-и клас, СМГ - София - златен медал; Енчо Иванов Мишинев, 9-и клас, МГ "Атанас Радев" - Ямбол - златен медал; Момчил Павлинов Пейчев, 12-и клас, МГ "Д-р Петър Берон" - Варна - сребърен медал.

Ръководители на отбора са били главен асистент Емил Келеведжиев и доц. Красимир Манев.

Българските участници в олимпиадата по информатика в Тайпе ще се завърнат днес в 14.00 ч. на летище "София" със самолет от Амстердам.

Медали за наши ученици на олимпиади в чужбина
Наградените ученици от Международната олимпиада по физика в град Астана, Казахстан, Снимка: МОН
Медалистите от Международната олимпиада по физика са: Катерина Найденова от  ПМГ „Акад. Н. Обрешков” -  Казанлък, със сребърен медал; Ангел Шерлетов от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” – Казанлък, със сребърен медал; Станислав Щерев от МГ „д-р Петър Берон” – Варна, с бронзов медал; Виктор Кузманов от Американския колеж в София със спечелен бронзов медал и Радостин Димитров от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” – Казанлък, също с бронзов медал.

За втори път Катерина Найденова получи престижната специална награда на Европейското физическо общество (European Physical Society) за най-добре представило се  момиче на олимпиадата.

Ръководители на участниците са доц. д-р Виктор Иванов от СУ „Климент Охридски”  и гл. ас. д-р Димо Арнаудов от СУ „Климент Охридски“.

Отборът се връща в България на 22 юли в 8.45 часа на терминал 2 с полет от Истанбул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
kocho преди 9 години
До Анонименteia niama da badat tuk
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на децата! Да пробиеш в една такава държава, която е на автопилот и в която образованието е тотално сринато, то това си е велико постижение. И все пак, нека сме оптимисти, защото когато миналото и бъдещето се сблъскат се получава настоящето! Нека да има повече такива новини.
13
3
 
8
 
! Отговори
прогнозата преди 9 години
Значи, тия пичове още до края на тая година ще получат покани от видни американски фирми и университети, на които няма как да устоят, а за България ще остане само статията в днес.бгНе го казвам с лошо, поросто така работи света, тези, които се борят успяват да вземат всичко, а Бългаиря се бори, но в състезанието по копане скоростно към дъното :)
12
1
 
8
 
! Отговори
avg преди 9 години
Сложете тази статия като главна. Нека хората видят, че са останали и млади и талантливи хора в България. Стига с тия ***, дето се мислят за политици.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Това не са контрасти приятел, това е много труд и лишения от някои човешки забавления. Нищо не идва даром."Точно там се изразява контрастът - че докато едни ученици ден и нощ се трудят да постигнат някакви успехи, то останалите пият, пушат и се друсат денонощно, без дори да седнат да погледнат уроците си. И ако на това не му казваш контраст, не знам на какво ще кажеш.
10
3
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
До номер 12:Българският ген е...талантлив.Това не са...контрасти приятел,това е много...труд и лишения от някои човешки...забавления..Нищо не идва...даром.Таланта си е...талант,но трябва и непрекъсната подготовка и многочасов труд...седмично.Само високо ерудирани и мотивирани ученици могат да стигнат тези...световни резултати.Не съм чул...комшиите ни турци,гърци или сърби да имат такива подготвени ученици.Това показва...нещо;отговори си...сам,какво.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България наистина доказа, че е държава на контрастите.50-60% от 12-класниците са тотално неграмотни, като по-голямата част от тях дори не могат да четат гладко, не разбират смисъла на думите и имат проблеми дори с изразяването на собствена мисъл или пък мнение. 80% от 12-класниците не могат да сметнат колко са 30% от 1200лв. И на фона на цялата тази ужасяваща картинка все още се намират деца, които са покажат, че в България има будни и умни хора.Дааа, България е държава на контрастите...
8
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Лично познавам математикът Евгени Иванов,който е директор на МГ "Атанас Радев" в Ямбол.Създал е с препод.колектив на гимназията отлични условия за обучението и равитието на млади математици и...програмисти.Хвала на нашите талантливи деца и техните преподаватели.
7
8
 
7
 
! Отговори
hoffnungslos преди 9 години
Млади, умни и талантливи... Браво, а сега бягайте навън докато е време.
6
14
 
1
 
! Отговори
cccc преди 9 години
Не ви ли е срам беее ... помяриии ! едно квадратно уравнение не можете да сметнете !
5
3
 
35
 
! Отговори
до предходните преди 9 години
Стига сте упражнявали остроумието си. Това са сериозни неща и показват, че не всичко в България е безвъзвратно изгубено. Имате ли представа каква организация и какъв труд се крие зад тези успехи. Само ви припомням, че от последните олимпиади, независимо от хвърлените милиони, спортистите ни официално са на 63 място с един сребърен и един бронзов медал. И що шум се вдигна, що интервюта. Отборите ни по естествени науки и математика редовно са между първите, но това остава незабелязано.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Храната - филия с мас, пържолите са за овчарските кучета, все пак те са Охранители на стадото.
3
5
 
17
 
! Отговори
ББ преди 9 години
На младежите да им се даде по един парцел и да развъждат овце, ако не им свърта да садят картофи !
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво момичета и момчета,поздравления!
1
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещи овчари!Предложено от огнеборец.