Холандски университет се оглежда за родни студенти

Ще гостуват спецове по развитие на революционните технологии
Обновена: 23 мар 2015 16:39 | 23 мар 2015 16:05, Александър Попов
12
Холандски университет се оглежда за родни студенти
Снимка: University of Twente

Специалисти по развитие на революционните технологии ще гостуват у нас, за да стимулират свежи български умове да станат част от новите бакалавърски и магистърски програми на изследователски университет No 1 в Холандия.

На 25 март в София и 26 март в Пловдив представители на University of Twente ще направят безплатна презентация пред желаещи за нови знания в сферата на бъдещето - технологиите.

Кандидатите за студенти ще научат как биха могли да се развият в сферата на нанотехнологиите, инженерните науки или управлението на фирми. Сред завършилите най-добрия изследователски университет в Холандия са много откриватели на нови устройства и постижения в областта на технологиите, сред които има и българин.

Павел Чолаков, завършил "Финансов мениджмънт", създава уникално мобилно приложение, което превръща телефона в личен диетолог и прави индивидуален хранителен режим, съобразен с нуждите и желанията на всеки.

Друг чуждестранен студент от холандския университет създава революционна технология за оптичен диск, който може да "надживее" човечеството – дискът е буквално неразрушим и може да побере иформация, много повече от тази, която си представяме.

Висшето учебно заведение е известно и като „Университетът на предприемачите в Европа“, заради значителния брой компании създадени от възпитаниците му - над 800.

University of Twente е сред топ 200 на най-добрите в света. Той е и домът на MESA+, един от водещите изследователски центрове по нанотехнологии, който разполага с модерна материална база, специализирани лаборатории и отлични изследователи.

Днес в университета учат и работят над 10 000 студенти и 3 200 преподаватели, като се предлагат над 30 стипендии за кандидати за магистърски програми.

Презентациите на новите холандски програми в София ще бъдат в хотел "Кемпински Маринела", а в Пловдив - в хотел "Тримонциум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: University of Twente
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
До 4 -ти си 100%прав преди 9 години
Но пропускаш нещо важно - места в университетите бол, но я се опитай да станеш докторант! Редовните докторантури със стипендия са за "наши деца".За останалите - да се опитат да направят свободна докторантура за сметка на свободното си време, докато работят, а после ще ги разиграваме като маймуни, та да получат научната степен след години, когато вече няма да им послужи за кариерно развитие - така преподаватели в университетите не достигат, всеки чете лекции в по 10 ВУЗ-а и лесно става професор!
6
0
 
3
 
! Отговори
Нищо чудно,че търсят преди 9 години
студенти у нас.Преди дни наши средношколци пак взеха медали на международна олимпиада но това бе съобщено "с половин уста" - медиите бяха заети да се вайкат дали 15-годишната Камелия ще се омъжи за 10 г. по-възрастния от нея ром.От медиите се разбра, че отличник, работещ по специалността си в Лондон е обявен за посредствен и за "мияч на чинии" от едно от "феодалните старчета".Мислите ли, че прес-аташетата от чуждите посолства не докладват всичко това? После идват и привличат кадърните ни деца
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоест, им омръзнаха маймунките от колониите и събират бели, бъдещи холандци. ама това го правят май всички бели държави в Европа, а ние се чудим как да увеличим 12 годишните майки и продажбата на мургавки бебета за бъдещи джебчии. вече се съмнявам, че някой дори ще ни иска територията, след като всичко се изсече, замърси, продупчи и напълни с безполезни човеко-подобни необразовани, искащи престъпници.
4
4
 
4
 
! Отговори
ds преди 9 години
Пич аз също съм завършил в холандия ама цепиш пълни тъпотии. Застраховките не са задължителни, аз искарах 2 години без такава, такси допълнителни нямаше, на квартира никой не те кара да стоиш спи на улицата ако искаш, а студентските общежития за 2-3 пъти по евтини от другите квартири, а храна закво ти е ? Карай на вода! Храната там е по евтина от БГ!!!! Никой не те е карал да учиш там като ще мрънкаш. Българите си остават *** навсякъде. Все искат лесното и без пари!
3
2
 
11
 
! Отговори
завършил в Холандия преди 9 години
Освен да показват лъскавите си брошури, се надявам да предупредят българската си плячка за това как трябва да плаща задължителни здравни застраховки по 90 евро на месец, за това как само холандските студенти имат право на безплатни карти за транспорт и да извади още много евро за такси, квартири, храна. Подробности, които радостният български студент научава на място.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
скоро Арктика, според тях беше Артика. *** то е все едно, ръйш. да я наредиш като тях, ех ....
1
1
 
7
 
! Отговори
no name преди 9 години
а уе *** пише се ХоланДски