Пернишки часовник – дар за министър Танев

Часовникът е с надпис: "За първи път в Перник"
7 апр 2015 16:32,
6
Пернишки часовник – дар за министър Танев
Снимка: БТА

Писано яйце и часовник с надпис "За първи път в Перник" получи като подарък министърът на образованието Тодор Танев от пернишки ученици.

Той взе участие във втората национална конференция "Иновативните методи и практики в използването на информационните и комуникационни технологии в учебния процес" - начален и прогимназиален етап, която се провежда в Перник, пише БТА.

"Учениците учат чрез Google, вместо от учебниците', посочи министърът. По думите му подобна практика не може да продължава и ученикът сам да определя коя информация е истинска и коя - манипулирана.

Според Танев информационните технологии са навлезли преди няколко години в училище и главна заслуга за това имат учениците. По думите му училището догонва тази промяна и се опитва да нормира достъпа до информация чрез ИКТ.

Министърът посочи като пример съседна Турция, в която е изготвен информационен план как да навлязат ИКТ в училище. Те са шампиони в момента, каза Танев. Той увери, че още тази есен Министерството на образованието ще експериментира с таблети в училища в Северозападния район.

Образователният министър съобщи още, че е изготвен план за информационни технологии, на който предстои последно обсъждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До ГошуИ ЗА ПОСЛЕДЕН---скоро ше бьде сменен---С ПО--ГОЛЯМ НЕКАДЬРНИК ЗАГИВА БЬЛГАРИЯ А ТОИ МИ ХВАЛИ ТУРЦИЯ *** МУ НАДЕН
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Министърът посочи като пример съседна Турция..."Министъра да заминава за съседна турция и да не се връща тогава...
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя министър е може би най мислящия в правителството!Адмирации и да продължава с реформите в образованието, че следващото поколение ще е циганизирано и глупаво... !
1
1
 
9
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
"За първи път в света, за втори път в Перник" - трябваше да е надписа :)))