Безплатните сандвичи до 4 клас – пластмаса и мухъл

Родители се чудят каква е себестойността на сандвичите
Обновена: 2 окт 2015 11:09 | 2 окт 2015 09:07,
85

Снимка: bTV

Оказва се, че храната на децата в училищата далеч не е това, което трябва да бъде. За това алармират родители, които публикуват снимки на безплатен сандвич, от онези, които се раздават на учениците между 1 и 4 клас.

Въпросният сандвич, който би трябвало да бъде здравословен и да съответства на всички изисквания за училищна храна, е по-скоро като изваден от кофата за боклук.

Нещо повече, кашкавалът изглежда мухлясал и нарязан на твърде тънки парчета. Дори няма друго по сандвича - две филии хляб и тънко парченце кашкавал.

Децата също са възмутени от храната, която получават. "То има вкус на пластмаса, как ще го ям?, е коментарът на малчуган пред bTV. Но онези, които нямат пари да си купят по-добра храна, се примиряват с това, което има.

Родителите пък питат каква е себестойността на този сандвич и на каква цена го доставя фирмата, която е спечелила търга за доставка. "С парите от нашите данъци се предлагат тези боклуци на децата!", възмущават се родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Петров преди 7 години
До gtfКакво месо и какъв кашкавал ще ядеш за един - два лева сто грама, бе?!? То в това няма да има нито месо, нито кашкавал, а само имитации - боя, аромат и евтини пълнители!! Аз неотдавна си купих сто грама френско козе сирене от един луксозен магазин, и ми взеха 8 лева!! Ама сиренето беше истинско!!! У нас в България всичко е евтина химия! Вече няма никакви реални храни, освен в суперлуксозните магазини и на суперцени! И то, ако успееш да се докопаш до тях, че бързо свършват!!...
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нали така!До нали така! Някои хора си мислят, че държавата е длъжна да се грижи за тях! То отдавна вече няма държава, а разграден двор!! Всеки си влиза и излиза през границите както си иска. Внася и изнася каквото си иска. В големите вериги като Фантастико, Била, Кауфланд и Лидъл продават ***, при това на доста високи цени! Който иска да яде качествена храна, нека иде на село, да сади, оре, копае, жъне и храни *** от тъмно до тъмно. Тогава ще има екологична храна! Без Е-та и ГМО
66
0
 
0
 
! Отговори
Филип преди 7 години
До нали така! Някои хора си мислят, че държавата е длъжна да се грижи за тях! То отдавна вече няма държава, а разграден двор!! Всеки си влиза и излиза през границите както си иска. Внася и изнася каквото си иска. В големите вериги като Фантастико, Била, Кауфланд и Лидъл продават ***, при това на доста високи цени! Който иска да яде качествена храна, нека иде на село, да сади, оре, копае, жъне и храни *** от тъмно до тъмно. Тогава ще има екологична храна! Без Е-та и ГМО
65
0
 
3
 
! Отговори
62, преди 8 години
До ЧиновникКак да личи от сандвича, че е от училищните ***, като никой не изисква поставяне на етикети за произход и съдържание.Тия търгаши са за глоби отвясъде, но нали у нас няма държава, няма контролни органи- могат да си правят каквото си щат. Нали е за сметка на нашите деца- какво им пука на тях?
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... да му поръча да не яде от тези ***, а да ги носи вкъщи. След това всеки родител да ги праща в съответната РЗИ за проверка. Нека завалят като бомби там говната, с които хранят децата ни!
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- интересно, господа журналисти, е да разберете кой носи реално отговорност за ***, които се предлагат под формата на "безплатни закуски" за началните ученици и колко пъти възложителите на обществени поръчки потърсиха неустойки или разваляне на договорите с подобни доставчици. РОДИТЕЛИ, на всичкщи ни е ясно, че децата ни са само средство, инструмент за приближени на властта да печелят за сметка на децата ни. Нека всеки, който има отношение към здравето и живота на собственото си дете,
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хихихи-себестойността, която заплаща родната ни държавичка за закуска е 52 /словом-ПЕТДЕСЕТ И ДВЕ/ стотинки, и изискванията са за мляко, плод и/или закуска...
61
0
 
9
 
! Отговори
gtf преди 8 години
абе тва със закуските си е пълна порн*графия. Оня ден гледам, детето връща питка с кремвирш ...с 1/12-та кремвирш. Явно тва се има в предвид под здравословна закуска, щото всички знаем въпросните продукти с какво съдържат. За 1-2 лв. може да се спретне що годе добър сандвич - 100 гр. месо/кашкавал е 1 лв. + 1 лв. печалба = 2 лв.
60
1
 
11
 
! Отговори
az преди 8 години
Извинявайте , но това и да не е мухлясало, пак не бих го изял..... в кошчетата за *** пред училището могат да си намерят по качествена храна :)
59
0
 
10
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Най-добре да ги премахнат тази практика и родителите сами да приготвят закуските, отколкото децата да ядат *** и да се тровят от малки.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГЕРБ.Граждани за Европейско Развитие на Българиа :) )
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По какъв начин от снимките личи от къде е този санвич!??? Айде стига с това възмущение. Това малко мяза на снимките на онази с червивото пиле, които публикувахте оня ден!
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За два месеца миналата учебна година работих по заместване като възпитател в едно училище. Закуските, които им носеха в 10 часа бяха добри, но обяда се носеше от друга фирма и беше помия. На моменти така се вбесявах, че ми идеше да намеря шефа на фирмата и да го накарам да изяде поне един обяд. За двата месеца (това са около 40 обяда) само два пъти донесоха супа, която можеше да се яде и веднъж парче печен кренвирш с варени картофи.
55
18
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Статията по абсолютно никакъв начин не доказва, че сандвича е доставен в училището, в този вид, така че, ай сиктир, както се казва.
54
0
 
9
 
! Отговори
Малкия Мук преди 8 години
До Майка в БългарияМного накъсано ти тече мисълта и нищо не ти се разбира, освен че вечно мрънкаш за нещо.
53
11
 
4
 
! Отговори
Майка в България преди 8 години
До .....Сигурно сте на 120 г. и отдавна не сте правила мекички, ей тъй като каже някой. Аз съм от тия мързеливите, които не правят закуска през делничните дни, съвсем не сте наясно, че тук въпроса е защо след като държавата дава пари, на децата трябва да се дава мухъл. И за Ваше успокоение нямам време и да се цапотам, защото се спуквам от бачкане да си изхраня децата както имам образование и езици, само защото съм останала в държавата на мекичките. И оная майка е била нормална..със забележката
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ясни са ми всичкитедава на моя от готовото, той захапа и го изплю,дава му кутийка кола,моя вика не пия газирано,вредно е----------------Браво, синът ти ще стане завършен сухар.
51
23
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Безумните напъни за "безплатни" неща до това водят. Пък като гледам черния маникюр на мамичката му, не е от тия, дето ще станат половин час по-рано да му намажат сандвич. Защото вечерта е висяла на компа до 2 часа да се сваля с кочовете от Гепиме и е издухала една кутия цигари.
50
1
 
7
 
! Отговори
Идея преди 8 години
Да се опитат поне малко да го направят като в западните общества...За да вдигнат себестойността на продукта, да накарат оялите се брадати попове да заделят средства от църквата за такива цели. Така или иначе парите в църквата са влезли от миряните.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде бе! Един сандвич да е 6 лева!Един най-*** дюнер или хамбургер е 2-3 лева и е с доста прилично качество.Говорим за такива с месо - филе или от сорта, а не с кюфтета.Което прави себестойност около 1-2 лева.И със сигурност е по-здравословно от това на снимката.