Кандидат-директори, като ученици - явяват се на на устен изпит

Общо 450 души се явиха на конкурси за вакантните места
21 юли 2016 08:18, Петя Славова
2
Кандидат-директори, като ученици - явяват се на на устен изпит
Снимка: архив, Булфото

Изпитите за кандидат-директорите на училища продължават. След като преди дни около 450 души се явиха за свободните позиции, повечето от тях продължават на втория етап от препитването.  След успешното полагане на теста, сега ще трябва да отговарят на устни въпроси.

Общо 152 училища у нас чакат нови директори, тъй като се наложи досегашните да бъдат освободени заради настъпване на пенсионна възраст, съобщава Нова тв.

 Основните писмени въпроси, на които е трябвало да отговорят кандидатите, са били свързани с решенията, които ще трябва да взимат, ако застанат начело на училище.  Подобно на матурите, и за изпита на директорите тестовете бяха генерирани с мерки за сигурност срещу изтичането им.

Тези, които бъдат избрани, ще застанат начело на училищата от есента, когато вече ще бъде в сила и новият закон за училищното образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: директориустни изпити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
НАИВНИК преди 7 години
Тези, които бяха избрани се справиха с изпита-знам го от опит.
1
1
 
1
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Крайно време беше директорите да се явяват на изпит не в населените си места, а в министерството на образованието. Така свободните места ще се заемат от най-можещите, а не от наши хора или хора, които са си платили. През такива изпити трябва да минат всички директори. Усещането им за несменяемост и безконтролност ги прави нагли, зли и крадливи. по-голямата част от сегашните директори са такива. И задължително да има мандатност, най-много 2 мандата. Диферинцираното заплащане също е проблем.