Детската градина днес: На столчето с таблетчето

В Бургас започна пилотно компютърно обучение в забавачките
13 окт 2016 15:07,
19

Снимка: Булфото

Детската градина вече не е просто място за игра, или поне не с традиционните играчки. Малчуганите, поне тези в Бургас, ще прекарват времето си на столчетата в занималните с таблети в ръце.

Днес в бургаското ОДЗ "Звездица-Зорница" официално стартира компютърното обучение за деца от ІV група, които са на шест години. Това е новост не само за Бургас, но и за страната, информира Булфото.

Обучението обхваща общо 2030 деца, в 33 детски заведения и 12 училища.

300 деца от 5 детски градини в Бургас започват пилотното компютърно обучение. То цели използването на технологиите като средство, а не като предмет в образователно-възпитателния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
МЕРИ преди 7 години
Проблемът не е в това,че ще ги учат на полезни и интересни неща по съвременен начин в часовете.Проблемът е,че прекарват прекалено много време на таблетите вкъщи и в междучасията.За тия 20 минути дето ще им казват цъкни тук и тук , нищо няма да им стане.
11
0
 
0
 
! Отговори
От 18-ти век. преди 7 години
До ТемидаСъвсем от стадото неграмотници си. Пише се надолу, а не надоло.
10
0
 
3
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Щото вкъщи не висят достатъчно на смартфона или лаптопа. Подозирам, че има скрита уловка в кампанията. По-скоро тайничко възрастните искат да си сверят часовника, срам ги е, че са поизостанали. :)
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но да махнат телевизорите, сутрин децата гледат ТВ след обяд госпожица сериалите. И това да е законово.
8
12
 
8
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Според коментиращите децата през 2016 година трябва с длета на каменни плочи да дълбаят, Хайде стига със закостенелите разбирания. Нека не пречим на прогреса и развитието на поколенията. Любимото ми е децата сега нямат детство като нашето (да тяхното е по друго време) На който не му харесва да си прави детето пещерняк и чак като стане на 18 да му вземе компютър смартфон и тн. После се сърдете, че не станало програмист да взема голяма заплата. Чакам си палчетата надоло защото не съм от стадото
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Времената се менят, свиквайте или правете нещо по въпроса.
6
2
 
17
 
! Отговори
15:37 преди 7 години
А кой и как ще възстанови увреденото зрение на децата от взирането в таблета?Не е ли редно първо да се научат да четат и пишат?Това одобрено ли е от МЗ и МО?Няматакаваобразователнасистема!
5
1
 
19
 
! Отговори
до "журналистка преди 7 години
Не знам защо държите да наричате детските градини "забавачки". Всяка сутрин водя детето си на градина, и никога на вратата не ме е посрещал клоун, *** или друг вид аниматор. Все са си учителки...
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отдавна харесвам бургас,а сега още-повече !
3
8
 
4
 
! Отговори
МЕРИ преди 7 години
До АнонименМоже пък ако го направят част от учебната програма,да им спадне интереса и да не ги стискат неистово в междучасията.
2
3
 
16
 
! Отговори
Тлъст зомб преди 7 години
в Зомби-ленд - зомби-мод
1
5
 
11
 
! Отговори
сто преди 7 години
До Анонимен 1Преди "бе" (ако се приеме че е дума) трябва да им запетая, но не очаквам повече от някой, който си възпитава детето с таблет.