МОН праща 67 учители да се обучават по програма

Стажантите ще получават и стипендия по 340 лв.
13 окт 2016 16:22, Анисия Иванова
5
МОН праща 67 учители да се обучават по програма
Снимка: МОН

67 учители стажанти от 46 пилотни училища ще бъдат включени в магистърска програма на ПУ "Паисий Хилендарски" за придобиване на професионална квалификация "учител", съобщиха от МОН. Те ще получава и стипендия по 340 лв. месечно.

Учителите стажанти ще придобият професионална компетентност за тяхното педагогическо и методическо усъвършенстване. В пилотните училища ще има учители наставници, които ще разработва план за реализирането на тези дейности.

Обучението по иновативната магистърска програма е в изпълнение на проект "Нов път за нови таланти в преподаването", финансиран от Европейската комисия по програма Еразъм +, и изпълняван в партньорство с МОН.

Пилотните училища са в областите Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, София-област, София-град, и Стара Загора.

Всяко от включените в списъка училища ще получи финансова подкрепа за първия учебен срок на 2016/2017 г. По 700 лв. ще получава пилотно училище, когато в него работи един учител стажант. Тези пари ще се разпределят между директора, учителя наставник, финансово-административния сътрудник и за административни разходи.

Ако в пилотното училище работят двама учители стажанти, средствата ще се увеличават до 1000 лв., при трима учители стажанти те ще са 1300 лв. и 1600 лв. ще са парите за училище, когато в него работят четирима учители стажанти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Стига с тия *** програми ! Кой ги измисля ? Всичко е само за пари! Има ВУЗ , подготвящи бакалаври - учители ! Какъв е проблема в този случай?Учи се 4 години , а не месеци!
4
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител. преди 7 години
До тя Нещо бъркаш. Старите са с толкова, младите-с по-малко. Преди години, една от бившите ми директорки-парашутистки от СДС, вика дърводелеца на училището ни, беше голямо училище, и му казва: От утре си 1/2 дърводелец, 1/2 поддръжка строителна.Човекът прие, макар че вършеше работата на двама, беше безработица, глад. След месец го вика пак, и му казва:От утре1/3 дърводелец, 1/3 поддръжка, и 1/3 парнаджия! И бъди спокоен, заплатата ти няма да се наруши!Човека напусна на другия ден....
3
0
 
6
 
! Отговори
маларт преди 7 години
Щом директора и свързаните с него в администарция ще гушат кеш, ще имат интерес.
2
0
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
И като се сблъскат с римлянчетата ще си скъсат всички дипломи ...
1
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 7 години
Поредни простотии и излишни пари ,вместо да се дадът на младите учители ,които са със 600 лева заплата и имат нужното педагогическо образование!