МОН запрята ръкави, маха филиите с лютеница

Готвят промени в рецептурниците, не можело повече с толкова пари
25 окт 2016 09:37,
13
МОН запрята ръкави, маха филиите с лютеница
Снимка: Bulgaria ON AIR

Родители да контролират качеството на храната в училище – това замисля образователното министерство. Дейността ще се извършва чрез обществени съвети, начело с родители. Сега МОН отделя за социална закуска на учениците от 1-4 клас по 75 лева на година.

Още по темата

"Да си мислим, че с малко средства можем да осигурим здравословно хранене, това няма как да стане", коментира пред Bulgaria ON AIR Ирена Атанасова, директор на 125 СОУ в София.

"Колко средства се отделят за закуската? Между 50 и 95 стотинки на ден. Съзнаваме, че това е сериозно ограничение", обясни министърът на образованието Меглена Кунева.

Министерството готви промени в рецептурниците. Родителите и МОН обвиниха Агенцията по храните, че не извършва достатъчно проверки и позволява децата да бъдат хранени с вредни и еднотипни храни, защото са по-евтини.

Въпреки възмущението на родителите от МОН заявиха, че храната, която се раздава в училище, е предвидена като допълнителен стимул по отношение на децата в риск от отпадане.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ги мажат с майонеза-от полски яйца да е по-френско
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Директорът на 125 СУ е Ирена Анастасова.Моля, поправете се!
9
3
 
0
 
! Отговори
э23 преди 7 години
Че то 1 лв малко ли е за закуска - цяла баница може да си купи човек!!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След последните дискриминационни за българите решения на МОН, трябва да запретнем ръкави и да махнем върхушката на МОН.Иначе няма оправия.
7
1
 
11
 
! Отговори
майка преди 7 години
Снощи в новините репортажа за столовото хранене на децата беше покъртителен.Децата се хранеха от пластмасови кутиики и прибори за еднократно ползване.Да ме прощавате, асоциацията ми е.....като при таурни обреди!Децата трябва да се учат на култура при хранене, толкова ли няма евтини китайски чинии, купи и приботи, покривка и т.н.т...Когато не се уважават елементарни човешки потребности какво остава за нещо повече.Не всичко е пари господа управници, не всичко е пари...
6
0
 
10
 
! Отговори
Валя Иванова преди 7 години
Най-голямата крадла на ученически средства за храна на ученици Ширин от община Кърджали.Уж прокуратурата установи злоупотреби за десетки хиляди и нищо.Крадлата пак е на работа.
5
0
 
15
 
! Отговори
pepinho преди 7 години
А родителите нали работят , защо трябва да вършат работата на агенция по храните - разбирам да се пусне анкета за храната в училище и да се вземат съответните мерки ,но да родителите да са натоварени със следене на храната в училище е абсурдно
4
3
 
6
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Сега нали ще се дават еврови стипендии, по 30 евро за над 3.50 успех. Значи може децата сами да си купуват по-добри закуски. Нека да отчетем постиженията и да престанем само да критикуваме.
3
0
 
15
 
! Отговори
кво стаа преди 7 години
Кривоустото ще смени филията с лютеница с КИФТЕ с питка! Щяля да пита г-н Пищофа за рициптътъ.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То на една филия с лютеница и сирене й няма нищо,въпросът е че онова което беше показано като такава филия,е подигравка и престъпление. А да ви споделя. В 109 ОУ въпросната закуска в десет часа, първолаците конкретно я ядат в двора на училището прави,защото няма места за сядане, а когато вали се хранят строени в коридора. Но не и в стола,или на маса седнали като хора. Е това нормално ли е ми кажете вие и какви навици създава?
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За храна няма ама за ромлянчетата за стипендия има.Пръмовица и дай власт и после гледай сеир.