"Питателна" закуска за децата... Филия с лютеница и сирене!

Как изглежда безплатният обяд за хлапетата в училище?
Обновена: 3 окт 2016 16:32 | 3 окт 2016 16:22,
68
"Питателна" закуска за децата... Филия с лютеница и сирене!
Снимка: Facebook

В светлината на обвинението, което миналата седмица Корнелия Нинова прочете от парламентарната трибуна, сочейки с пръст управляващите, че крадат от парите за детски закуски, днес виждаме тази снимка.

Възмутени родители споделиха във Facebook снимка на "питателната" закуска - сандвич с лютеница и сирене.

Да, звучи доста апетитно и с удоволствие бихме хапнали дори и ние. След като видяхме снимките обаче ентусиазмът ни по повод тази вкусна закуска рязко секна.

Така нареченият сандвич е жива подигравка - количеството лютеница е не повече от чаена лъжица, а бучката сирене се е озовала в сандвича може би по статистическа грешка.

Родители се чудят и маят - това ли е грижата, която полага държавата за децата и това ли е лелеяният безплатен обяд за хлапетата в училище?

А снимки на други родители показаха, че това далеч не е единствен случай.

"Питателна" закуска за децата... Филия с лютеница и сирене!
Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До елементарна сметка. Ако в тази сметка включиш и обяда на Искра Фидосова мисля, че ще нахраниш тройно повече ученици. Иначе това на снимката по ми прилича на оцветено нишесте, отколкото на лютеница. Мисля, че ще е по-добре, ако родителите не разчитат на храната в училище, а сами приготвят нещо на децата си за училище. Само че, нашего брата предпочита да даде на детето 10 лева за чипсове и кроасани, за да не си помислят съучениците му, че е бедняк.
51
0
 
8
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Много крадете и когато сте ощетени от други крадци КАТО ВАС много ревете! "Народ" който напълно заслужава настоящето си.
50
1
 
7
 
! Отговори
BG IZMET преди 7 години
TEZI FILIII SI E MECHTAL B.B KATO DETE
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНого им е.По една фимия с мас и толкоз. Иначе няма да станат истински мъже като вожда :)
48
1
 
13
 
! Отговори
до 56 преди 7 години
И какво точно визирате под "държавата"? Коя е тази "държава" дето ги раздава тези облаги без пари? Или тези пари, които се отпускат за безплатна закуска на децата не ги ли дават пак родителите под формата на данъци и всякакви такси, които плащат и им се удържат? Веднъж плащат и хайде после пак да си се погрижат сами за закуската, защото някой наш човек иска да прибере едни пари... да ровят до дупка и съд вече за такива хрантутници.
47
0
 
25
 
! Отговори
11 преди 7 години
До Анонимен 56А бе тоя "ФИЛИЙ" си го консумирал кат ученик в трети клас. Я кажи кой римски император е ФилиЙ или е химичен елемент, най-вероятно газ, с който е пълна кратуната ти?
46
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами родителите да подготвят храна за училище, защо се чака на безплатни филий. За цигари има - за децата да чакаме на държавата ли?
45
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 7 години
d n e s.bg/obrazovanie/2015/10/12/kisela-liutenica-i-bezvkusno-sirene-hranata-na-decata.279368Тъпи, ***, та дрънчат кат кухи градински лeйки.
44
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 7 години
До Съвпадение?Баси, тия *** цeнзурират собствената си мeдия. Шизофрения до шия. Пък, ако си мислят, че бановете вървят, могат да си ги заврат в канала за дефекация.
43
1
 
38
 
! Отговори
елементарна сметка преди 7 години
Като се има предвид, че обяда на Цецка Цачева струва 1700 лв., а закуската на ученик според това което виждам на снимката е макс 0,10 лв, то излиза, че обяда на Цецка излиза колкото закуските на 17 000 първокласника, или това са повече от първокласниците на София и Пловдив взети заедно. Ако Цецка изкара 10 дневен курс здравословен глад при Др. Емилова и даде парите за закуски на децата, това биха били 510 000 закуски, или казано по друг начин - закуската на всички български първолаци за 8 дена.
42
1
 
31
 
! Отговори
Fsd преди 7 години
Ако се чудите кой краде от тия храни - Кунева. Една фирма, за да се класира да продава храна в училищата, й плаща лично на нея сериозен процент от сумата по договора. Съответно качеството спада рязко, за да може фирмата да генерира дори минимална печалба.
41
5
 
4
 
! Отговори
Съвпадение? преди 7 години
Интересно съвпадение за същата новина, публикувана миналата година от същата медияdnes.bg/obrazovanie/2015/10/12/kisela-liutenica-i-bezvkusno-sirene-hranata-na-decata.279368Случаенос?! Не мисла... :D
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 47Че защо трябва да изчисляваме бурканите с лютеницата??!! Нима всяко дете яде само по една или две филии??!! Ами има деца които ядат по три или четири! И за лютеницата ли бюджет ще натъкмим??!! Ами че то евреите значи са къде-къде по-ларж от нас българите! Ето до къде ни докара простотията - от лютеницата да пестим! :)))))
39
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не е вярно г-жо учителке.И аз съм работила в детска градина и знам как се мажат филиите.Достатъчно е и хляба и лютеницата и сиренето,дори има допълнителни бройки.
38
2
 
36
 
! Отговори
дам преди 7 години
Това са фирмите, спечелили конкурсите за доставка на тези закуски - крадци и мошеници, хора на Герб. Същото е с храната и в детските градини - маломерна, скапана, вредна.детска учителка съм
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж сме световно известни математици,а толкова ли няма кой да изчисли колко лютеница е нужна за намазването на филиите на учениците?Ами искат с 5 бурканчета да намажат 100филии.
36
0
 
2
 
! Отговори
Activia da no ne преди 7 години
Ko revete, efropata vi dava hem efra, za da NE proizvejdate bg priasno krave, koze, ovche mliako, sirene, maslo, smetana, kvark, izvara, meso, kolbasi, koji, obori, pasista, livadi, gubre, mlekarnici, sirenarnici, kolbasarnici, kojarnici, chivachnici, obustarnici, chantadjiinici...da ste na kasa kaishka za aidibaasss schwanrzgruppeto :-)
35
1
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Трябва Прокуратурата да се САМОСЕЗИРА с тази снимка .
34
3
 
6
 
! Отговори
Suflaki Giros преди 7 години
Ohh, zatui li dicata n bulgarite vse za zileni karti sa ridiat na opashki v usa posolstvoto i vse na study brigadi za iagodi iskat v uk i spain?
33
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се грижи държавата за децата си. Затова младите семейства масово заминават. Гонят ги. Идеята на запада е да превърне България в гето. Нашите предатели и продажни политици изпълняват този план работейки против всякакви национални интереси. Като почнеш от ония *** с евроатлатическите ценности. На първо място винаги са ромите(гласове за изборите) сега мигрантите. Утре и те ще имат партия. Нашите деца, виждате с какво ги хранят. Това не е държава, това е една разградена ***.