Новият 8 декември: Българските студенти – в сръбските кръчми

Празникът при съседите предпочитан заради ниски цени и свободно пушене
28 ное 2016 07:00,
33
Новият 8 декември: Българските студенти – в сръбските кръчми
Снимка: архив "Булфото"

Българските студенти масово ще вдигат наздравици за празника си 8 декември в сръбски заведения. Те се оказват привлекателни за младежите ни заради ниските цени, балканската музика и това, че се разрешава пушенето на закрито, пише "Труд".

Изборът на стотици български кандидат-висшисти се е спрял на близките градове Пирот, Ниш и Димитровград. Там две нощувки с включена празнична вечеря, жива музика и осигурен транспорт излизат около 120 лева.

Още по темата

Столицата Белград тази година не е популярна, защото цените там са почти двойно по-високи, обясниха от голяма туристическа агенция.

В България и тази година фаворит на празнуващите студенти се очертава Банско. По данни на туроператорите най-търсени са пакетите с две нощувки и празнична вечеря, които струват между 80 и 120 лева за по-луксозните хотели.

Велинград също е търсена дестинация от любителите на СПА почивките, като цените там са малко по-ниски и пакет с две нощувки излиза между 60 и 100 лева.

Отсега са резервирани и голяма част от заведенията в София, отчитат представители на бранша. Цените за празнична вечеря с включено питие започват от 20-25 лв. и достигат до 60 лв. в най-популярните механи, които предлагат програма с жива музика или нестинари.

В борбата за привличане на клиенти все повече от кръчмите в София през тази година организират томболи с награди или конкурси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прехваленият "Наш туризъм" със сигурност отблъсква всяка година стотици хиляди. Мутри, дрога, побой, самоуправство, ненормални цени, Митоьо Дзърлкела управляващ Слънчака, ти::маджии Варна, нагли концесионери, мръсно море и т.н. Всеки знае и е разбрал безмислието да се ходи на наши курорти. В Гърция е скъпо но чисто и спокойно.Алчността на ГЕРБ е безгранична.За 2 години нищо не се направи за подобряване на качество и условия.Прибираха парите от комплекси и концесионери и разчитаха на късата памет
6
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са студентите!!! У нас т.н. туризъм е ограбване. Много високи цени неотговарящи на качеството за храна и условия. Сръбската скара и условия са в пъти по-добри. Голяма част от живеещите в близост до границата със Сърбия редовно ходят в техни ресторанти за да хапнат нещо на народни цени и истинско.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По стар стил това си е празника на св. Климент Охридски. От там тръгва да се празнува и светски. И комунистите като сменят календара през 1968 г. и вече почти никой не знае, че това е реалният празник на светеца.
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У Србия заплатите са 300 кинта. Ако щете вервайте. Ефтинджос и храната е качествена, а не като тук. Там хранителните стоки са добре, защото и комунизЪма им беше по "отворен", и зад граница излизаха. А ние тук храната е скъпа и некачествена.В Гърция също е качествена храната, но там е много скъпо. Като изядете един хляб купен от частна пекарница в Солун и ще разберете каква е разликата.
3
5
 
22
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Като се сетя,че бях студентка през далечната 2009-та година...Да са живи и здрави и да ходят повече на лекциите.
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отглеждаме консуматори, то е ясно. Но каквото посееш това ще жънеш.
1
7
 
22
 
! Отговори
!! преди 7 години
Не знам къде ще го празнуват, но знам , че се превърна в общо национален празник !