Деца срещу директор! 81-во СУ си иска уволнен учител

Ученици застанаха зад Румяна Парцова, директорът обяснява решението си
Обновена: 28 фев 2017 09:11 | 28 фев 2017 09:07, Екип на Dnes.bg
101
Деца срещу директор! 81-во СУ си иска уволнен учител
Кадър: Bulgaria ON AIR

Ученици от столичното 81 СУ “Виктор Юго“ излязоха на протест в подкрепа на уволнения зам.-директор Румяна Парцова.

Според тях тя е била уволнена без причина от настоящия директор Елена Налбантова.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR десетките събрали се в двора на  школото ученици споделиха, че г-жа Парцова е била за тях като втора майка.

"Винаги ни е помагала с каквото може и винаги е била зад гърба ни. Обединява ни да бъдем като екип и не бива да напуска това училище. Първо се говореше, че ще бъде отстранена и след това попитахме учителите дали е истина", разказа Илияна, момичето, което е организатор на протеста.

По думите на учениците директорката им е казала, че това не е тяхно право и ги е заплашила, че ако има протести – класните ръководители ще да бъдат уволнени.

Самата Елена Налбантова също излезе на двора пред децата, които я посрещнаха с освирквания и застана пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че няма обяснение за ученическия протест, не е съгласна, че има реваншизъм от нейна страна към г-жа Парцова и е на този пост, за да спазва закона.

"С влизането в сила на Закона за училищното и предучилищното образование изискванията се повишиха. С цел повишаване на качеството пуснах характеристики. Парцова няма първо и второ ПКС  и вчера й връчих заповед за прекратяване на договора. Най-лошото е, че са въвлекли учениците в тази грозна история. Ако искат да ми кажат нещо, има законен начин", коментира тя.

Децата обаче споделиха, че Налбантова има зъб на Парцова, защото двете са се явили на конкурса за директор на столичното училище и с една точка настоящата директорка изпреварила в конкурса уволнената педагожка.

Според тях тази една точка се дължи на връзките на Налбантова в Столичния инспекторат, а и заради това, че е съпруга на Юлиян Петров – председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Учениците от горните класове, подкрепени от родителите им, обявиха, че ще протестират, докато директорката не върне г-жа Румяна Парцова отново на работа. Дали това ще стане факт, очакваме развръзката!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
31
 
! Отговори
Плява преди 7 години
Някакъв платен партиец пише през няколко коментара, как не можело децата и родителите да определят кадрите в училищата !!! А кой да ги определя господин ***? Едни и същи некадърници по наследствена линия ? Точно те са тези които могат да определят. Би трябвало хората да определят кой ще ги управлява. За нас политици, за децата учители и директори. Всички познават и обичат уволнената. Отношението към парашутистката го видяхме !!! Такива хора са ВРЕДНИ също като теб *** !
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това русото дете не е дете на някой полицай,тя е дете на здраво мислещи и подкрепящи родители дъщеря си.
29
2
 
20
 
! Отговори
а дано преди 7 години
Нека , ако са останали поне наченки от сериозни журналисти, и така изложените факти са верни, да бъде проследено развитието на въпросната съпруга връзкарка, както и на тези които са и давали протекциите си. Заради такива хора образованието е в този си вид. Заради такива хора и цялата държава е така. Нека почнат малко от малко да изгарят един по един, тогава другите може да се замислят !
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дете ,както и другите ученици си търсят правото на глас.А ти уважаеми граждани но само можеш да съжаляваш че нямаш такова амбициозно дете
27
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това перхидролено лелче на снимката под заглавието дете ли се води?
26
2
 
24
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Браво на децата! Урок по демокрация! А синдикатите са мафия, която вместо да защитава интереси се съюзява с управляващите срещу постове. Справка - дъщерята на Такева областен управител, жената на Юлият Петков - печели конкурс. Много кадърни!
25
4
 
21
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Браво на децата. Само така - всички като един - така се отстоява истината.
24
4
 
27
 
! Отговори
До Сократис преди 7 години
Надеждата ни е в децата. Започнат ли и те с робското мислене, за което явно ти говориш, това ще ни е края.Бунтувайте се деца, отстоявайте свободата и правата си!
23
1
 
32
 
! Отговори
Преди толкова години преди 7 години
Аз съм завършила училището преди повече от 17 години, но и тогава г-жа Парцова работеше там. Помня я само с добро. Жената е дала живота си за училището, направила го е това, което е, и сега идва парашутист, който я уволнява. Не мога да си представя разочарованието ѝ.Който е учил преди 2000-та година, помни актовата зала, голямата върба на пейката пред входа, тогава нямаше бяла дограма на входа, розите отпред, игрищата, джанката на единия от входовете.
22
0
 
33
 
! Отговори
murkukuru преди 7 години
Директорката изглежда доста гузна, очевадно лъже, а оправданията й са смешни. Обикновено така става като назначат дребни душици на отговорен пост. В случая обаче не е предвидила децата - тях няма какво да ги изплаши или заплаши, докато както се вижда учителите се спотайват като мишки, което си е нормалната българска картинка.
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен12Това да се разбираш с децата и да умееш да ги мотивираш не е въпрос на ценз и не се учи в училище и е много по ценно от някаква дипломи или завършена специализация. В тая държава всеки може да завърши всичко (за пример "Златките" а и всяка манекенка има поне по 1 висше).
20
1
 
39
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Браво на децата. Явно наистина я обичат. Което е много трудно постижимо в днешно време. Връзкарката да бъде уволнена.
19
1
 
21
 
! Отговори
Аха преди 7 години
Демокрация! Глас народен, глас Божи!
18
37
 
8
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Учениците посещават училището за да се учат от учителите а не те да учат тях!Тяхното мнение по кадровите въпроси на училището е недопустимо а тези пози от момеещи се непълнолетни ученички със самочувствие на вече пълнолетни,по-скоро задават въпроса-Защо журналистите им дават думата и защо не са във класните си стаи където им е мястото?!Практиката въпросите да се решават в дворовете на училищата,тротоарите и улиците пред репортери с микрофони трябва да се преостанови НЕЗАБАВНО!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Яката дупара кой ще я бара?
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калинка до калинка майно льо....
15
24
 
10
 
! Отговори
Масова практика преди 7 години
Стана масова практика в последните дни деца и родители да решават съдбата на директори на училищата! Много по-добре ще е децата да бъдат възпитавани от родителите в добри и общочовешки ценности, а не как да изопачават истината и да повтарят многократно атрактивни лъжи! Примери от няколко седмици: СУ "Св. П. Евтимий", гр. Пловдив, ОУ "Иван Вазов", с. Калояново, Пловдив, а сега и 81 СУ - Гр. София.Е, стига вече!
14
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 3Ти пък, как се сети за ПКС-то? Много важно, какво като ги имам, от 2011г. не съм учител! И не ми липсва училището, въпреки, че 17 г. бях там!
13
5
 
23
 
! Отговори
Костадинов преди 7 години
Браво на децата , .... имат право да изразят своя глас ! Отново се сблъскваме с едно и също: - Назначават Х директор и за половин година целта му е да "СЧУПИ" за да създаде ... но има основи , за които забравя , ... ЗАЩО ! Учител е призвание ! ....и преди да обсъждате външен вид, ... ВИЖТЕ -правото ДА бъдат чути - НАШИТЕ , ВАШИТЕ , ТЕХНИТЕ , ... деца!
12
3
 
50
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Пишман-директорката е недостойна връзкарка, използвала служебно положение за разчистване на сметки! Отстранява много по-заслужилата да бъде директор Парцова и ще сложи на нейно място някаква своя ***, за да окаже гнусен тормоз над даскали и ученици по-късно.Такива са 95% от сегашните директори на училища - връзкари, които само крадат и мачкат добрите учители! Трябва да се премахне делегирания бюджет и да се обявят нови конкурси с мандат не повече от две години, за заемане длъжността Директор