Къде бягат да учат младите? Във Великобритания, Германия

Най-предпочитани остават бизнес специалностите в чужбина
11 мар 2017 21:50,
94
Къде бягат да учат младите? Във Великобритания, Германия
Снимка: Reuters

Къде най-често бягат да учат българските младежи? Великобритания остава фаворит на младите, въпреки несигурността там покрай Брекзит. Това сочат данни на консултански фирми, съобщи bTV.

Поне 6 хиляди млади българи заминават всяка година в чужбина, за да продължат образованието си.
След Великобритания най-предпочитани са Германия, Холандия, Дания и Австрия.

Най-често младежите ни продължават да избират бизнес специалностите в чужбина. Особена популярност добиват "Управление на проекти" и "Управление на човешките ресурси".

На второ място са компютърните науки. На трето – специалностите в сферата на дизайна.

Великобритания предлага студентски заеми, като за финансиране на бакалавърска степен лихвата е около 4%, а за магистърска - около 6%.

Тази година кандидат-магистрите на Острова могат да се възползват и от финансиране по програмата "Еразъм".

В Холандия пък лихвата по студентските заеми е нулева.

Кандидатстването за новата академична година все още не е приключило, така че хората, които се колебаят дали да учат у нас или зад граница, имат още малко време да помислят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
висше банички преди 7 години
Нали това думам ,готови за завладяване от евро зелките .......Висшето стана консумиране на кола и банички .И докато една баничка е 2 лева,то една диплома става 10 000 ........Имаме банички с висше ,които един ден няма да мислят критично -целта на всяка култура е да създава критично мислещи хора или да им дава път .Нашата култура вече е взела мерки да не им се дава път на такива хора и даже да не се раждат .На хората с различно мнение се лепва етикета хейтър
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой че копа ? Сите учат да управляват човешки ресурси . Продукт кой ще произвежда...
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата на истинските русофили винаги са получавали и продължават да получават образованието си във велика Русия!
34
1
 
8
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
И после напуснете ЕС -те ви взеха вече децата.И се чудите защо никой не иска да чете............Ами то с такива специалности свързани само с далавери ,корупционни практики и мода .
33
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не отива в Русия, никой не иска да живее в блато.Руснаците бягат от Русия, заселват се дори у нас, но гледат да са далеч от русия !Значи дори у нас е по-хубаво от русия!
32
4
 
18
 
! Отговори
u$a преди 7 години
ще бягат защото в чалгария няма никакво развитие!
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-много ми харесва как платените руски форумни агенти вият на умряло под такива статии. Вийте, нека ви е гадно. Лъжете и как в Русия взимат големи заплати. Ще е страхотно първо вие да си повярвате на лъжите и да заминте за там. С лъжене не става. И няма да спрете младите хора да бягат. Закономерно накрая ще останете бездарните руски дърти продажници да се оправяте сами. Капка жал нямам към вас, ако ще да ви излиза тумор през *** и да се влачите по земята. Малко ви е!!! Много ви е малко!!!
30
11
 
6
 
! Отговори
Електричар от Лондон преди 7 години
Инженери, дизайнери и архитекти, излизат с една гола диплома и без грам опит на обектите, накрая ние им вършим работата и им оправяме грешките както можем.
29
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Айде лека! От всяко дърво - св*ирка не става!Скромният ми съвет - опичайте си акъла - че живота е "сурав, и к*ав" !Дерзайте - само в библията го има:"....и ще дойде ден! Последните ще станат първи" !
28
4
 
0
 
! Отговори
Циник до 49 преди 7 години
Извинявай...че те "взех на сериозно" ...толкова си глупав, че ме е срам!Извинявай - копай си каналите - вече няма да ти обръщам ВПЕЧАТЛЕНИЕ!Пхахахо
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Къде бягат да учат младите?"---Във ВеликоБАНКЯ. :):)
26
9
 
12
 
! Отговори
до 25 Защо преди 7 години
***, тва е статия за запад, не за Русия. Но да та сфетна тъй и тъй си подхванал темата. Работя в ИТ компания в UK и имахме двама колеги руснаци, от години живеят в UK. И двамата се върнаха в Русия. Единия в ИТ фирма в Петербург, а другия в банка в Москва. За почти двойно по-големи заплати от UKските. Така че недей да дрънкаш без нито да живееш, нито да работиш, нито да познаваш от близо материята за която говориш.
25
2
 
0
 
! Отговори
Циник до 44 преди 7 години
Всекиму - своето! Можеш и канали да копаш - ком те кефи - копай си! Кой съм аз, че да те спирам?:-)
24
2
 
15
 
! Отговори
Циник до 41 преди 7 години
Не ти ги знам твоите продавачки...но във фирмата която аз работя...финансовия експерт е българка - плащат и по извънтарифен договор! Ако аз имам 3 000 тя може да взима и 10! И тези вицове с магазинерките - важат в България - тук с едно СПТУ ставаш магазинер! Стига сте говорили глупости, от българското житие-битие!Тук е Германия - дипломи не се купуват...трудно се вадят...и си тежат на мястото!
23
2
 
0
 
! Отговори
Циник до 42 преди 7 години
Покажи си носа извън България!И земи "светни" тези се*рсеми в Хюндай да снижат изискванията - ти си по-умен!
22
1
 
1
 
! Отговори
Циник до 38 преди 7 години
В голяма грешка си! Момичето е с висше образование..и стаж!И какво е "среднист" на немски?Няма такъв филм!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А велика "България" предлага чалга и некачествена ракия! Даже има и канали с могъщи магьосници и екстрасенси но само втори разряд! Нека бягат младите хора от тази родствена психо-моторна какафония!!!
20
3
 
8
 
! Отговори
Циник до 35 преди 7 години
Мда...предполагам, че освен всичко друго си трябва и късмет! Но честно - съпругата ми на 27 вече беше dr.rer.nat. прилапаха я набързо..*** не знам - тя е химик.Мисля, че инженер или IT с немска диплома няма да има особени проблеми да се устрои.Иначе наша приятелка стана "личен състав" в немски клон на Хюндай ...без грам връзки...харесали са я
19
0
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Този приятел - банкера е портфолиомениджър ...завърши бачкайки за да си поема разноските сам! Не ми е било удобно да го питам - но знам, че има само майка в София!Желязна воля!Признал съм го!И е скромен - не е фукльо!Евалла му правя!
18
2
 
2
 
! Отговори
Циник до 32 преди 7 години
Не и в Германия!