Фандъкова: Модерно образование – това е шансът ни!

"Най-важни са инвестициите в учителите и обучението им"
19 апр 2018 12:45, Анисия Иванова
54
Фандъкова: Модерно образование – това е шансът ни!
Архив: БТА

Модерно образование и иновации – това е шансът на България и на Европа, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция в "София Тех парк". Темата е "Educate to create" – от дигитални ползватели към дигитални създатели".

"Резултатът от тази конференция очакваме да бъде много важен - изготвяне на призив за действие от София, който се надяваме да начертае конкретни стъпки и да даде тласък на дигиталното образование, както в България, така и в цяла Европа", каза още тя.

По думите й качественото образование е ключов фактор за развитието на икономиката.

"Модерно образование и иновации – това е шансът на България, това е шансът на Европа. Този шанс е днес, утре ще бъде късно – време е да действаме. Искам да поздравя българското правителство и Министерството на образованието и науката с много активните реформи, които провеждат в момента в българското образование. Резултатът в образованието, както знаем, за съжаление не идва утре, той ще дойде много по-късно, но усилията си заслужават", допълни още Фандъкова.

Тя припомни, че Министерски съвет прие над 11 програми за модернизация на българското образование.

"Най-важни са инвестициите в учителите и обучението им. Ако искаме създатели днес или утре, трябва да имаме учители създатели. Нека първо да си пожелаем всички учители да бъдат дигитални ползватели, което все още не е факт, но да мислим и по-смело, да привличаме млади учители, да привличаме не само учители с дигитални умения, а и създатели", каза още кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се кой сложи тази невзрачна женица за кмет на София ?
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ умишлено назначават неграмотници за учители, за да учат децата, че преди ГЕРБ не е имало БЪЛГАРИЯ и че светът започва от некадърните и полуграмотни крадльовци Борисов, Цветанов и Фандъкова.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ми се повръща от мантрата- "Млади учители"!! Какви ли не неграмотници събрани оттук и там, с подарени дипломи, без елементарни познания(не знаят откъде изгрява слънцето), ги назначават за учители срещу членство в ГЕРБ. И ние трябва да примираме от кеф, щото били млади.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГериХоди я цуни тогава, като си толкова влюбена в нея.
24
0
 
16
 
! Отговори
Gospodar na efir преди 6 години
Амиий не позна! Шанса за България е да спрете да крадите,политиците ,,облажили се"от европари (пример като Симеонoв и разни светила в ГЕРБ) в затвора! Гласоподавател съм за сега управляващите,но такива нагли,,далавери" даже и царя не е правил! Алчни за пари,много пари вие не виждате ,че България си отива!Накрая ще останете сами с вашите избиратели от един определен етнос,ЧЕСТИТО!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшна е думи нямам. Повтаря като папагал фрази заучени на семинари и други кръжоци. Какво значи "Модерно образование"? Образованието или е качествено или не е... няма такова нещо като модерно. Или правиш математици физици и специалисти или не ги правиш.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах какво общо има Фандъкова с образованието.
21
14
 
3
 
! Отговори
Гери преди 6 години
До Анонимен Не, няма да го доживеем времето защото тази жена е най-прекрасната личност в България!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова вместо да говори за образование, от което е безкрайно далеч, по-добре да каже КОЙ СЛОЖИ ПАРИТЕ в колата на кметицата Иванчева, докато същата беше паркирана пред Столична Община на Московска-5.Тя се явява съучастник в постановката на Борисов и Цветанов за елиминирането на Иванчева, която се опитва да се опъва на герберастката строителна мафия.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички станаха спецове по образованието.Високи доходи, сигурни инвестиции, гарантирани работни места, МРЗ 1000лв, изкореняване на партийните назначения и щуробаджанащина- това е!Образованието го оставете на компетентните!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оххх бабе как го отнесе в шоколадовия цех дъщерята на една нова година.
17
9
 
3
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 6 години
Това е много сложен въпрос.От една страна, по-образованите работят по-добре. Факт е! Не трябва да му висиш на главата и да му се караш за всичко, освен това по-малко пият. А бе с образовани работници работата направо сама си върви и върви добре!От друга страна обаче, по-образованите постоянно искат заплати! Че и знаят как да си ги искат! Проблем си е това...Аз лично предпочитам необразовани, но пък повече. И само двама-трима образовани да бият останалите с камшици. На тях им плащам и заплати.
16
18
 
5
 
! Отговори
Гери преди 6 години
Прекрасна жена и кмет!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шансът в България е да си мутра или мафиот като Бойко Борисов сикаджия, борец, каратист. Като погледна някой хубави коли от 200 000 на горе не ги карат умни интелигентни с вратовръзка хора а само дебеловрати батки, така че не и се връзвайте образувание, станете си предприемачи взимайте си обществени поръчки, станете кмет на младост тук ще стройш ДАИ едно милионче и почвай супер лесно без да копаеш без да ставаш рано за работа.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Послужна безлична и некадърна селска учителка по руски - кмет на двумилионен град.Това може да се случи единствено в Тикволандия.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образованието без последващи работни места е безмислено, правим кадри за чужбина. Проблема е мноого по дълбок. България е вече софия и останалите.. Никоя друга държава в ес не е столица и останалите. Разликата е фрапираща в образование здравеопазване инфраструктура заплати и перспективи. СПЕШНО е нужно разхвърляне администрацията из 28 областни града като германия и швейцария и 50 процента от данъците да остават в обшините задължителни местни 4 пъти в годната референдуми
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще доживеем ли времето когато тази крадлива женица ще бъде изведена с белезници и имуществото й конфискувано? Разбира се с онзи *** Крусев, довлече от Червен бряг да "оправя" движението в София. Той през живота си е виждал магарета и коньове, днес оправя движението на град от 2 милиона.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо родителите плащат за всичко от детските ясли до университета???!?!
10
1
 
12
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Ами госпожо кмет, след като толкова сте наясно кое как да стане, що не сте министър на образованието и да го задвижите това "модерно образование"?
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Фандъкова: Модерно образование това е шансът ни!"Шансът ни е да арестуваме тебе и цялата ти клика, след което да направим генерална ревизия на държавата и да почнем да спасяваме каквото е останало.