Директор духа торта, без свещички... За морала в училище

Експерти коментират случилото се в несебърското Оризаре
22 юни 2018 11:30, Петя Славова
56

Директорката на училището в Несебърското село Оризаре Красимира Стоянова скандализира с шокираща снимка във Facebook, на която тя държи торта, но вместо свещички, върху нея има поставен изкуствен мъжки полов орган.

Още по темата

По искане на Регионалния инспекторат на образованието в Бургас директорката е подала оставка.

Снимката е направена по повод 38-годишния рожден ден на учителката. Това е вторият случай на неморално поведение на педагог в Бургаско.

В "България сутрин" по темата за ценностите и морала коментираха журналистите Васил Петев и Патриция Кирилова.

"Преди втория лифт на Банско ни трябва втори ценностен лифт. В нашата държава никой не си знае ценностната роля", заяви журналистът Васил Петев пред "Bulgaria ON AIR".

Патриция Кирилова алармира, че подобни случаи се увеличават. Тя коментира, че е въпрос на възпитание, морал и липса на кадри в образователната система.

Журналистката обърна внимание на факта, че се коментира, като според нея това е знак, че хората взимат мерки и обществото ни не е толкова деградирало.

"Социалните мрежи имат огромно значение. Обществото реагира на секундата. Следващия път може да не си позволят такова нещо", каза тя.

Васил Петев добави, че липсата на авторитети е сред причините за подобни скандални случаи: "От високо" се задава този тон. Наша отговорност - на журналистите е да внимаваме в изваждането наяве на подобни личности".

Журналистите в студиото се обединиха около мнението, че трябва да се пишат повече статии, които не печелят толкова висок рейтинг, но са предназначени за интелигентни кръгове. По този начин и гилдията би могла да има принос за повишаване на ценностите в обществото.

"Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности", каза още Васил Петев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПРЕОБЛАДАВА ПЪЛНОТО БЕЗМОРАЛИЕ ЩОМ БУДА БЕШЕ ПРЕИЗБРАН ДА Е НА ЧЕЛО ОТНОВО!!!!ПАРАДОКСА Е, ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЕЗМОРАЛНИЦИ ПУТИНИСТИТЕ И БУДИСТИТЕ РАЗДАВАТ НАЙ-МНОГО ПСЕВДО МОРАЛ .ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО!
13
9
 
11
 
! Отговори
До келеша преди 5 години
Много си сгрешил, ако си мислиш, че учителят е възпитател. Учителят е учител, а това, че и възпитава идва от там, че *** като теб са пропуснали първите седем и в своето, и в това на децата си възпитание. А как и къде ще се празнува личен празник е лично решение.
12
7
 
16
 
! Отговори
пюретан преди 5 години
Тортата си е екстра, както и шегата за рожедният ден. Въпросната дама обаче сигурно доста е препила на въпросният празник за да постне тази снимка публично. Сега ще си плати за глупостта.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналисти говорят за морал, норма на поведение и ценности. Това трябва да е виц.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"в несебърското Оризаре" това дори никой не знае къде се намира седнали за една шега да се хащат...
9
7
 
17
 
! Отговори
келеш до 8 преди 5 години
Учителят е пример за подражание независимо къде се намира. Той първо е възпитател и след това учител
8
6
 
15
 
! Отговори
келеш преди 5 години
От липсата на етика започва деградацията на всички нива в живота. Какво да очакваме от децата ни , след като еталона в училище / учител, директор/ е с немислимо за мястото поведение.Неможе , този който няма морал да учи други на такъв.
7
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ УЧИТЕЛИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ АКО ЩЕ И ДА СЕ СНИМАТ В ПОРНО ФИЛМИ !!!АМАН ОТ ПУТИНИСТИ ПСЕВДО МОРАЛИСТИ!
6
5
 
13
 
! Отговори
Защо преди 5 години
са и искали оставката ......направо да я уволняват дисциплинарно........
5
13
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 4По какво съдиш, че жената е пропаднала? По това, че открито е показала сексуалните си предпочитания ли? Само хора със, меко казано, странни наклонности ли могат да ги афишират? В училищата трябва да се обърне повече внимание на сексуалното образование, защото за децата ни се очертават сериозни проблеми за в бъдеще в тая насока...
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна несправедливост - ако на тортата имаше женски полов орган, сега и БХК и ЛГБТ щяха да се юрнат в нейна защита.....
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои допускат такива пропаднали в детски градини и училища??? Кога ще има психотестове за тези в образователната система и ежегодни оценки от ученици и родители???? Толкова много са излишните там кадри като тази....
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За морал ще ми говорите, когато се забрани на психично болни да парадират в центъра на София .
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неморално поведение?